«Παράνομη και παράτυπη» χαρακτηρίζει απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς αναφορικά με τη δημιουργία γηπέδου 5×5 στον προαύλιο χώρο των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ερυθραίας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, με σχετική επιστολή του, καλεί τον Δήμο Κηφισιάς και τη Σχολική Επιτροπή να ανακαλέσει την απόφαση αυτή.

Παράλληλα, καλεί τον Δήμο να προχωρήσει στη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε., όπως σημειώνει, «με βάση τις κείμενες διατάξεις των νόμων σε πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοκατανόησης με τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς».

Δείτε την επιστολή.

Προς: Δήμο Κηφισιάς, Σχολική Επιτροπή Π. Ε. Δήμου Κηφισιάς, Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ΥΠ. Π. Ε. Θ. Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας  – Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε. – Μέλη Συλλόγου μας

 Θέμα : « Παράνομη και παράτυπη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς αναφορικά με τη δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στον προαύλιο χώρο των 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ερυθραίας ». 

Με ιδιαίτερα αισθήματα έκπληξης και αγανάκτησης το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου πληροφορήθηκε την καθ’όλα παράτυπη και παράνομη απόφαση της σχολικής επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς αναφορικά με τη δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στον προαύλιο χώρο των 2ου & 3ου Δημ. Σχολείων Νέας Ερυθραίας, παρά την αντίθετη απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων και του Σχολικού Συμβουλίου της ομώνυμης σχολικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα και ενώ είχαν υποβληθεί οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων (αρ. πρ. 17/27 – 3 – 2015) και του Σχολικού Συμβουλίου (19 – 5 – 2015) οι οποίες είναι αρνητικές στην υλοποίηση της συγκεκριμένης κατασκευής και χωρίς να έχει υποβληθεί ποτέ από τις σχολικές μονάδες ανάλογο αίτημα, η σχολική επιτροπή Π. Ε. Κηφισιάς προχώρησε στην συζήτηση του θέματος (ως έκτακτο) στη συνεδρίαση της 7 – 7 – 2016, χωρίς να το έχει αναγράψει στο σχετικό μήνυμα – πρόσκληση που στάλθηκε στα σχολεία της Κηφισιάς για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση στις 4 – 7 – 2016, αλλά επιλέγοντας τον «αιφνιδιασμό» αποστέλλοντας συμπληρωματικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου ανακοινώνονταν ότι θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα (ως έκτακτο) στις 13:53 της 7 – 7 – 2016 (λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής).

Πέρα από το απαράδεκτο των μεθοδεύσεων και τη βαθύτατη προσβολή προς το σώμα των εκπαιδευτικών του 2ου & 3ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ερυθραίας από την πλευρά της Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταθέτει τα ακόλουθα:

Οποιαδήποτε απόφαση Σχολικής Επιτροπής για κάθε είδους κατασκευή στους προαύλιους χώρους των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων δε συνοδεύεται από αντίστοιχη εισήγηση – έγκριση των συλλόγων διδασκόντων είναι προδήλως παράνομη και δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Με βάση τις κείμενες διατάξεις αρμόδιοι για τη διαχείριση και λειτουργία των χώρων του Σχολείου είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Σχολικό Συμβούλιο και κανείς άλλος.

Οι αρμοδιότητες των Δήμων εξαντλούνται στα ζητήματα συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτηρίων σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων.

Η σχολική επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς, για ακόμα μια φορά, λειτουργεί εκτός νομιμότητας και χωρίς να επιδεικνύει την αναγκαία διάθεση συνεννόησης με την εκπαιδευτική κοινότητα.

       Καλούμε το Δήμο Κηφισιάς και τη Σχολική Επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς να ανακαλέσουν άμεσα την παράνομη απόφασή τους για τη δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στον προαύλιο χώρο των 2ου & 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας υιοθετώντας τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων και του σχολικού συμβουλίου  της ομώνυμης σχολικής κοινότητας αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης του προαύλιου χώρου του σχολείου.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας) να επιληφθούν του συγκεκριμένου θέματος.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να πάρει θέση επί του θέματος και να προβεί στην έκδοση σχετικής απόφασης αναφορικά με τον μη σύννομο τρόπο λειτουργία της σχολικής επιτροπής Π. Ε. του Δήμου Κηφισιάς.

Κλείνοντας καλούμε για άλλη μια φορά το Δήμο Κηφισιάς να προχωρήσει στη λειτουργία της σχολικής επιτροπής Π. Ε. με βάση τις κείμενες διατάξεις των νόμων σε πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοκατανόησης με τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς.

Προηγούμενο άρθρο«Τίτλοι τέλους» για τον Λάμπρο Γκόλια στον Πανερυθραϊκό
Επόμενο άρθρο«Αλκιβιάδης Άγιος» στο Φεστιβάλ Κηφισιάς (18-19/7)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.