Ο «ανώνυμος» συνδημότης του κου ΞΥΠΟΛΥΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είναι πλέον βέβαιος ότι σύμφωνα με το κίνημα του «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», λειτουργεί πλέον και η ηγεσία του δήμου μας με νέο σλόγκαν το «ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ-ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ».
Κύριε Διευθυντά στο τελευταίο φύλλο σας δημοσιεύσατε δήλωση του κου Ξυπολιτά Β. με τίτλο «Απάντηση σε επιστολή δημότη για το γυμνάσιο Εκάλης». Δεν πρόκειται βέβαια για ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα περί των ενεργειών που « δεν « έκαναν τελικά οι αρμόδιοι του Δήμου μας, πριν φτάσουμε στην απόφαση της κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης, αλλά για απλή προσπάθεια αποκατάστασης του ονόματός του από τον ίδιο!

Κύριε Διευθυντά, ως προς τη δήλωση του κου Αντιδημάρχου, θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω τα εξής :

Πρώτον.. Όταν εμείς, οι κοινοί συνδημότες, απευθύνουμε το λόγο μας- προφορικό ή γραπτό- σ? έναν συνάνθρωπό μας, σ? έναν δημόσιο λειτουργό ή στους άρχοντες της κάθε εξουσίας, τους προσφωνούμε με το όνομά τους, το επώνυμό τους, τους τύπους που απαιτούν οι κανόνες ευγενείας ή τον τίτλο του αξιώματος που κατέχουν π.χ. αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε. Ο «ανώνυμος» συνδημότης λοιπόν του κου Ξυπολιτά Β., ήδη από τις 28-12-2010, σε μια σειρά από άρθρα του στον τοπικό τύπο με θέμα την -πιθανή τότε, βέβαια σήμερα- κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης, αναφέρει και το επώνυμο και την ιδιότητά του. Η προσπάθεια του Αντιδημάρχου για υποτίμηση του ερωτώντος μέσω της αποσιώπησης της ταυτότητάς του νομίζω ότι χαρακτηρίζει τις προθέσεις του και δεν θα τη σχολιάσω περαιτέρω.

Δεύτερον.. Ο κύριος Αντιδήμαρχος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αργεί ως φαίνεται πολύ να αντιδράσει σε δηλώσεις «που αναφέρονται στο όνομά του». Από τις 28/12/2010 αναφέρθηκα στον ίδιο (Άρθρο με τίτλο «Συγχωνεύσεις σχολείων και στην Κηφισιά; «στο kifisiapress.blogspot.com ) γιατί ήταν ο πρώτος που στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8/12/2010 και στη συνέχεια σε συνέντευξή του στις 17.12.2010 στον Τ.Κ., αναφερόμενος στην πρόθεση του υπουργείου για τις συνενώσεις σχολείων έλεγε ότι επρόκειτο για παραφιλολογία και επί λέξει ?Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Είμαι κάθετος ?.

ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ

?Από πού αντλεί ο Κος Βασίλης Ξυπολυτάς αυτή την αισιοδοξία, όταν οι συζητήσεις και οι διεργασίες υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση σχεδίου εκτεταμένων συγχωνεύσεων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων σε όλη την Ελλάδα με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας πληθαίνουν;?
Η δεύτερη αναφορά στο όνομά του, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, έγινε στις 25/02/2011 στον Τ.Κ. και σε άρθρο με τίτλο ?Τα σχολεία μας και τα … μάτια μας, κύριε αντιδήμαρχε ,μέρος 2ο?.

Τελευταίο και πιο ουσιαστικό.

Κύριε Ξυπολυτά, ο ισχυρισμός σας, ότι η συγκεκριμένη δήλωσή σας έγινε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας που αφορούσαν τον παλιό δήμο Κηφισιάς καταρρίπτεται από τα ίδια τα γεγονότα, καθότι η Κυβέρνηση ήδη από το Νοέμβριο μήνα, αμέσως μετά τις Δημοτικές εκλογές, δεν έκρυψε ότι θα προβεί σε συνενώσεις σχολείων στους νέους καλλικρατικούς δήμους. Άρα υπήρχε και η πληροφόρηση και ο απαραίτητος χρόνος για δράση. Αντίδραση δεν υπήρξε !

Κύριε Αντιδήμαρχε, θα ήθελα επίσης να σας υπενθυμίσω ότι έχετε κάθε δικαίωμα να μην αναφέρεστε στο όνομα και την ιδιότητα των συνδημοτών σας , δεν μπορείτε όμως με κανέναν τρόπο να υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους.

Με εκτίμηση
Καρατσιομπάνης Γιάννης
Εκπαιδευτικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.