mathopoulos_giorgos.jpg

Αναφανδόν συμφωνούμε κ. υπουργέ, ότι ο θεσμός αυτοδιοίκησης της χώρας, χρειάζεται εδώ και τώρα εκσυγχρονισμό και επικροτούμε την απόφαση της κυβέρνησής σας που χωρίς χρονοτριβή φέρνει το θέμα προς την υλοποίησή του και εσάς προσωπικά, που το «τρέχετε».
Περισσότερο όμως κ. Ραγκούση, συμφωνούμε με την πολιτική δήλωση του συντοπίτη μας Πάνου Σκουρλέτη, εκπρόσωπου τύπου του «ΣΥΝ» που με αυτή την ιδιότητά του αναφέρει:
«Η πρόταση της κυβέρνησης για το σχέδιο «Καλλικράτης» δεν εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους για την αυτοδιοίκηση, δεν μεταφέρει ουσιαστικές αρμοδιότητες σ? αυτήν και αναπαράγει με έναν άλλον τρόπο το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης.
Το αίτημα για μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του κράτους, με διοικητική αποκέντρωση, με ανακατανομή πόρων και εξουσιών υπέρ των αυτοδιοικητικών θεσμών παραμένει επίκαιρο»
Θα υπάρξει βέβαια ο ισχυρισμός ότι βρίσκεστε ακόμα στη διαβούλευση και ίσως πείτε πως κάποιοι την αρνούνται ή προτίθενται να την αρνηθούν, αλλά κ. υπουργέ η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο λαός και ξέρει πολύ καλά γιατί το λέει. Τι σας εμπόδισε λοιπόν να αρχίσετε από τη διαβούλευση, από τη λαϊκή συνέλευση, την συμμετοχική δημοκρατία, πριν βγείτε με ανακοινώσεις? Πως δηλαδή εννοείτε εσείς τη συνεννόηση και ζητάτε στήριξη από άλλες πολιτικές δυνάμεις? Θεωρείτε πως είναι δική τους μόνο δημοκρατική υποχρέωση να δεχθούν τις δικές σας επιλογές, αντί να συμμετάσχουν από την αρχή στη διαμόρφωση του πλαισίου και κυρίως της πολιτικής, στην πράγματι αναγκαία αυτή μεταρρύθμιση?  Αλήθεια, τη θυμάστε μήπως τη σοσιαλιστική ιδεολογικά αυτή άποψη, για τη λειτουργία των θεσμών, που ονοματίστηκε ως συμμετοχική δημοκρατία?
Συμφωνούμε περισσότερο κ. υπουργέ με αυτή την πολιτική δήλωση του εκπροσώπου του «ΣΥΝ», ακριβώς γιατί φέρνει στο κέντρο της συζήτησης την καρδιά του προβλήματος που είναι πράγματι η αναθεώρηση του υπάρχοντος θεσμού (εσείς κ. υπουργέ που προέρχεστε από την Τ.Α. θα πρέπει να το γνωρίζετε) και δεν μας αφορά το περιτύλιγμά του, πως θα το ονομάσετε δηλαδή, για να δείχνει διαφορετικό. Σε τι όμως σας έφταιξε ο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και τον «δολοφονείτε» ξανά? Μήπως η ονομασία αυτού του σχεδίου εμπόδιζε ως τα σήμερα την ορθολογική και ουσιαστική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση?
Σας τα λέω αυτά, γιατί δείχνετε και ως κυβέρνηση βέβαια γενικότερα, μια τάση να βάλετε τα θεμέλια του καινούριου κράτους εκ του μηδενός. Ότι μέχρι σήμερα υπάρχει, είναι απλά μια ψευδαίσθηση. Μια ατελείωτη απάτη. Σαν να μην ήταν το δικό σας κόμμα, η κυρίαρχη κυβερνητική εξουσία της μεταπολίτευσης, σαν ο κ. Σημίτης να μην υπήρξε ο πρωθυπουργός που έφερε το σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση «ζωντανεύοντας» τον πρόγονό μας πρώτο κυβερνήτη της χώρας, τον οποίο άλλοι πρόγονοί μας δολοφόνησαν, στη διαμάχη τους για την εξουσία. Έρχεστε εσείς σήμερα και ξαναζωντανεύετε τον αρχιτέκτονα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Το ερώτημα που μπαίνει είναι, τι ακριβώς απορρίπτετε καταργώντας τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ»? Την καρδιά του σχεδίου της κυβέρνησης Σημίτη, ή το περιτύλιγμά του? Θυμίζει η κυβέρνησή σας το μωρό που προσπαθεί μπουσουλώντας να ανέβει στον ώμο του μπαμπά του, για να δείχνει ποιο μεγάλο από αυτόν.
Ομολογώ, δεν είμαι κατάλληλος να μιλώ για ιστορία, προσέτρεξα όμως στο διαδίκτυο και σε διευθύνσεις που καθένας έχει πρόσβαση όπως π.χ.  http://el.wikipedia.org   να διαπιστώνω πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, διαβάζοντας για τον Καποδίστρια που εμείς οι απόγονοί του τον κάναμε σχέδιο αυτοδιοίκησης, αλλά δεν ταιριάζει στο «παιχνίδι» μας και ξανά τον καταργούμε, για να επαναφέρουμε στη «ζωή» τον αρχιτέκτονα της Ακρόπολης Καλλικράτη, να προσδώσουμε έτσι κύρος νέας μεγαλύτερης και σπουδαιότερης περιτύλιξης, στο νέο μας σχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην τοπική μας αυτοδιοίκηση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.