«Εορταστικές» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Σε πορείες διαμαρτυρίας αναμένεται να μετατραπούν σήμερα πολλές σχολικές παρελάσεις με στόχο να ακουστεί ηχηρά το «ΟΧΙ», αυτή τη φορά, στους νέους επίδοξους κατακτητές αυτού του τόπου. Εκπαιδευτικοί με μαύρα περιβραχιόνια, μαθητές με γυρισμένα κεφάλια από τους επισήμους, γονείς που ζητούν να μην κάτσουν οι επίσημοι στις εξέδρες και άλλες «εορταστικές» εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζονται. «Να επιδείξουν τον δέοντα σεβασμό στον εορτασμό της επετείου», σπεύδει να προλάβει το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας λόγο ακόμα και για μικροκομματικά και συντεχνιακά παιχνίδια ή σχέδια για τηλεοπτικές εντυπώσεις και μόνον. Σε κάθε περίπτωση, οι ιθύνοντες του υπουργείου διαβάζουν τη μια όψη του νομίσματος. Αυτή που τους συμφέρει, ένεκα φαινομένων αποδοκιμασιών, που λαμβάνουν διαστάσεις και όχι τυχαία.

Άλλαξε ο Μανωλιός…
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η σημερινή κυβέρνηση αποκάλυπτε το μέγα «σκάνδαλο» των ανασφάλιστων εργαζομένων με Stage στο Δημόσιο. Σήμερα, οι στρατιές των εργαζομένων ή των ανέργων, καλύτερα, με συμβάσεις stage, αντικαθίστανται από άλλους, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης που υλοποιούνται µε τη συνεργασία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και έργων αυτεπιστασίας στους δήμους. Εργασιακή ομηρία, κατάντια και κοινωνική εξαθλίωση, τα συστατικά μιας αδιέξοδης πολιτικής, που για δεκαετίες ασκείται στον τόπο μας με θύματα τους εργαζόμενους, που ορισμένοι εξακολουθούν να τους θεωρούν «πελάτες» τους.

Μαζεύτηκαν, τελικά, όλα τα σκουπίδια;
Μαζεύτηκε ο μεγαλύτερος όγκος απορριμμάτων που συσσωρεύονταν σε κάδους και έξω απ’ αυτούς, έπειτα από τις τελευταίες απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, διαβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στο σημερινό σχετικό ρεπορτάζ της «Ν.Ε.». Πάντως, όπως μάς πληροφορούν αναγνώστες μας, αρκετοί κάδοι δεν είχαν μαζευτεί από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, μέχρι και την προηγούμενη Πέμπτη. Κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε. Ας σπεύσουν, λοιπόν, τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου, ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα.

Για την κατάθεση στεφάνων…
Αρκετοί σύλλογοι και από τις τρεις δημοτικές ενότητες δεν προσήλθαν στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Κηφισιάς. Κάποιοι, πάντως, με τους οποίους συνομιλήσαμε, κυρίως, από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, επικαλέστηκαν το γεγονός ότι ήταν εργάσιμη μέρα και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να παραβρεθεί εκπρόσωπός τους. Είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να δουν οι διοργανωτές για να μην δημιουργούνται και λανθασμένες εντυπώσεις περί «αποχής». Άλλωστε, και η επόμενη μέρα της 28ης Οκτωβρίου, που είναι αργία, προσφέρεται καλύτερα για καταθέσεις στεφάνων από φορείς και συλλόγους της περιοχής μας, μιας και επαναλαμβάνεται η διαδικασία στο Μνημείο των Πεσόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.