… πανηγυρίζουν μέσω του πρωτοσέλιδου κύριου άρθρου τους «ΤΑ ΝΕΑ» στις 26/8/2011. «Yπάρχουν και ευτυχισμένες στιγμές στον δημόσιο βίο μιας χώρας. Και προκαλούν αντίστοιχα συναισθήματα στους πολίτες της. Ιδίως σε περιόδους κρίσης. Αυτά τα συναισθήματα είχαν καιρό να τα νιώσουν οι έλληνες πολίτες».
Και ποια είναι παρακαλώ τα συναισθήματα αυτά;
«Η Βουλή ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κυβερνητική παράταξη, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα μικρότερα κόμματα – πλην εκείνων της Αριστεράς – άλλαξαν την ατμόσφαιρα».
Και για όσους δεν καταλαβαίνουν ότι η… αριστερά  δεν σταμάτησε ούτε μέρα να κυβερνά τη χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και να ευθύνεται για τα χάλια των πανεπιστημίων έρχεται το κύριο άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» για να εξηγήσει γιατί χαίρεται και χαμογελά ο τύπος του κατεστημένου της χώρας:
«Να λοιπόν πώς μπορούν να λυθούν με συναίνεση και πολιτική γενναιότητα προβλήματα που ταλαιπωρούν τη χώρα χρόνια και τρομάζουν τους πολιτικούς! Ας το χωνέψουμε όλοι πως η χώρα θα πάει μπροστά και θα ξεπεράσει τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει μόνο αν επαναληφθεί και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα η συναίνεση που επικράτησε χθες στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Οι δυνάμεις ευθύνης αυτού του τόπου, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία) ενώθηκαν και αψήφησαν, επιτέλους, τις απειλές και τους εκβιασμούς μιας αντιδραστικής μειοψηφίας, που δεν θέλει να αλλάξει τίποτα και απειλεί συνεχώς ότι «θα τα κάνει μπάχαλο». Ο πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο, μίλησε με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, δέχθηκε ορισμένες κρίσιμες προτάσεις του και χάρη στη σκληρή δουλειά της υπουργού Παιδείας και στο θάρρος ορισμένων στελεχών της Ν.Δ., ο νόμος ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Αν οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς κινηθούν με την ίδια ωριμότητα και αποφασιστικότητα και σε άλλα κρίσιμα θέματα, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς θα ενισχυθεί απίστευτα και η κοινή γνώμη θα πιστέψει ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις νοιάζονται τελικά και για τον τόπο, όχι μόνο το κόμμα».
Έτσι, απλά, λύνονται τα προβλήματα σύμφωνα με τους κ.κ. Καψή και Παπαχελά. Ποιών τα προβλήματα; Προφανώς, των εργοδοτών τους. Οι αξιότιμοι διευθυντές των δύο εφημερίδων δεν αμείβονται αδρά για να υποδεικνύουν στα «υπεύθυνα» κόμματα πως θα αντιμετωπιστεί η … ανεργία.
Διότι το πρόβλημα σήμερα. αγαπητοί, είναι η «πρόοδος της χώρας».
Και όπως είπε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Κοινοβούλιο για τον νόμο Διαμαντοπούλου: «Σήμερα κρίνεται ποιες δυνάμεις θέλουν την πρόοδο της χώρας μας!»
Καταλάβατε; Αν, όχι, λιγάκι υπομονή. Μετά τις επόμενες εκλογές, θα σας δώσουν να καταλάβετε.
ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΑΣΤΕΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.