Το Σωματείο μας άσκησε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέμβαση υπέρ των αποφάσεων 278/2003 και 210/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου του (τέως) Δήμου Νέας Ερυθραίας και ήδη Δήμου Κηφισιάς, κατά των οποίων έχει ασκηθεί και εκκρεμεί για τη δικάσιμο της 15-11-2011 αίτηση ακυρώσεως.
Mε τις πιο πάνω αποφάσεις, στα πλαίσια ταυ Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης του άνω Δήμου, εγκρίθηκαν αφενός η μελέτη του Αν. Καθηγητή Ε.Μ.Π. κ. Θάνου Βλαστού για τη διερεύνηση της πολεοδομικής και κυκλοφοριακής κατάστασης των περιοχών Καστρί και Πολιτεία και αφετέρου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και άλλες παρεμβάσεις που πρότεινε η μελέτη αυτή.
Έτσι, εφαρμόστηκαν σταδιακά αλλαγές κατεύθυνσης οδών, πεζοδρομήσεις και μετατροπή οδών σε ήπιας κυκλοφορίας και κατασκευάστηκε δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να παρεμποδίζεται και αποτρέπεται η διαμπερής κυκλοφορία στο Καστρί από φορτηγά και Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, με προφανή ωφέλεια για τους κατοίκους της περιοχής, καθόσον μειώθηκε δραστικά ο προκαλούμενος θόρυβος και η ρύπανση, ενώ δημιουργήθηκε και δίκτυο διαδρομών για ποδηλάτες, πεζούς και ΑΜΕΑ.
Τα παραπάνω συντελούν στο να έχει η πόλη μας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και γι’ αυτό επιδοκιμάζονται από τους κατοίκους του Καστριού, οι οποίοι, από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και να αντιλαμβανόμαστε, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, εμφανίζονται πολύ ικανοποιημένοι από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις. Το Σωματείο μας, έχοντας ως στόχο την προάσπιση των συνθηκών της καθημερινής διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, προτίθεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου οι παραπάνω αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να παραμείνουν σε ισχύ.
Για τους Φίλους του Καστρίου
Ο Πρόεδρος  Α. Αθανασόπουλος
Η Αντιπρόεδρος Μ.Κουτρουμπή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.