Ως «απαράδεκτο» και με αρνητική απάντηση έστειλε πίσω στην Περιφέρεια Αττικής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος το επείγον έγγραφό της (24/8/2011), με το οποίο καλούνταν ο δήμος σε διάστημα μιας εβδομάδας και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, να αναλάβει τη συντήρηση της φωτεινής σηματοδότησης της πόλης. Ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών πήγαν να το μεταθέσουν εν μια νυκτί στον δήμο, προφανώς, λόγω περικοπών και «μνημονίου». «Αρνούμαστε να το αναλάβουμε λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας, εξειδικευμένου προσωπικού και προϋπολογισμού», απάντησε ο αντιδήμαρχος, τυλίγοντας σε μια κόλα χαρτί και επιστρέφοντας την επείγουσα διαταγή της Περιφέρειας, με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι «φωτεινοί» εγκέφαλοί της θυμήθηκαν την τελευταία στιγμή ότι ο δήμος θα πρέπει να αναλάβει και αυτήν την αρμοδιότητα.

Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;

Στον εισαγγελέα κλήθηκε να καταθέσει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για ακάλυπτες επιταγές. Αφορμή οι καταγγελίες και η αγωγή των καθηγητών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του πρώην Δήμου Μελισσίων για τις ακάλυπτες επιταγές που φέρεται να εκδόθηκαν από τη διοίκηση Γραφάκου.

Και έπεται συνέχεια με το θέμα της Αναπτυξιακής Μελισσίων Νέας Πεντέλης, ΑΜΝΕΠ Α.Ε., όπου εμπλέκεται και ο Δήμος Κηφισιάς, τουλάχιστον, από το 2009 κι έπειτα, όσο και να ισχυρίζονται κάποιοι από τη διοίκηση ότι ο δήμος έχει ελάχιστη έως καμία σχέση. Κι αν υποθέσουμε ότι δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν για τα έργα και τις ημέρες της ΑΜΝΕΠ, αλλά και για το τι έγιναν τα χρήματα που επένδυσε ο δήμος στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εδώ και δυο χρόνια, πριν να βαρέσει «κανόνι» σε προμηθευτές και εργαζόμενους;

«Αόρατες» δυνάμεις

Καλά τα είπε και ο Βασίλης Βάρσος στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Αόρατες δυνάμεις όρισαν συμβούλους στην ΑΜΝΕΠ». Αν και ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση «απείλησε» ότι θα στείλει στη θέση του τον Λευτέρη Διονυσιώτη, τον πρώτο επιλαχόντα σύμβουλο της παράταξής του, αφήνοντας υπονοούμενα περί παραίτησής του. Και δεν ήταν «αόρατες» οι δυνάμεις που τον ώθησαν να κάνει αυτή τη δήλωση. Είχε προηγηθεί «θερμό επεισόδιο» εντός της παράταξής του με τον Γιώργο Τσούλο να διεκδικεί μια θέση στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Ερυθραίας, αντί του Δημήτρη Ανδρεαδάκη. Ο τελευταίος «άδειασε» στην κυριολεξία τον Βασίλη Βάρσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και αρνήθηκε να καταλάβει τη θέση, αν και ήταν εκείνος τελικά που προτάθηκε πρώτος από το συνδυασμό του.

«Κατ? εξαίρεση» δημότες

Από πότε δημοτικοί σύμβουλοι φέρουν και την ιδιότητα του δημότη, κατ? εξαίρεση, όταν πρόκειται να μετέχουν σε συμβούλια νομικών προσώπων και οι θέσεις δεν επαρκούν; Από τότε που ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης όρισε το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μαραζιώτη ως δημότη στο Δ.Σ. της Μένανδρος Α.Ε., αλλά πρώην σύμβουλος της εταιρείας και υποψήφιος του συνδυασμού Πόλη Φως προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής. Τώρα ήταν η σειρά του εν λόγω συνδυασμού να ορίσει τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Μουστάκη ως δημότη στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Ερυθραίας. Κατήγγειλαν την τακτική της διοίκησης μεν, την ακολούθησαν δε, μην έχοντας άλλη επιλογή, σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία. Έτσι και αλλιώς και οι δυο είναι «φάουλ», κάτι που επεσήμανε και ο Φώτης Δημάκης ότι ο δημοτικός σύμβουλος φέρει πρωτίστως την ιδιότητά του αυτή και όχι κατ? εξαίρεση.

 

«Προκρούστης» και «ανανεωτής»

 

Τους εκπροσώπους του Δήμου Κηφισιάς στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής εξέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου. Η άλλοτε ΤΕΔΚΝΑ θα αποτελείται πλέον από 300 μέλη στο νέο περιβάλλον της Αυτοδιοίκησης. Και καθώς οι θέσεις δεν περισσεύουν, φυσικό και επόμενο είναι η σύνθεση της νέας ΠΕΔ Αττικής να αποτελείται κυρίως από δημάρχους και συμβούλους, οι οποίοι είτε μετέχουν είτε στηρίζουν και στηρίζονται από τα δυο κόμματα που βάφουν με πράσινο και μπλε το χάρτη των δήμων της χώρας το βράδυ των δημοτικών εκλογών. Οι μειοψηφίες αποκλείονται με «Προκρούστη» και  «ανανεωτή» τον «Καλλικράτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.