Ο Δραματικός Όμιλος του Λυκείου Νέας Ερυθραίας «Αναξαγόρειο» ανεβάζει την απολαυστική κωμωδία του Ρικ Άμποτ «Η παράσταση συνεχίζεται». Το έργο αναφέρεται στα παθήματα ενός θεατρικού θιάσου στην προσπάθειά του να ανεβάσει ένα έργο μιας συγγραφέως, η οποία αλλάζει συνεχώς το κείμενο. Πρωταγωνιστούν οι μαθητές/τριες: Ζωή Αγουρίδα, Παρασκευή Αμέτη, Κώστας Δουλάμης, Ματίνα Ζευγόλη, Πάνος Κόντος, Κωνσταντίνα Κορναράκη, Μαριαλένα Κωνσταντέλλου, Φώτης Νιφλής, Εύχαρις Ροζολή και Ντομινίκ Σφαντού. Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο καθηγητής του σχολείου Σπύρος Σαγιάς. Η παράσταση θα λάβει χώρα την Κυριακή, 10 Απριλίου, ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του σχολείου με ελεύθερη είσοδο.
Όπως σημειώνει ο διευθυντής του Λυκείου Νέας Ερυθραίας Ευάγγελος Αποστόλου: «Η θεατρική μας ομάδα ξεκίνησε από τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των μαθητών, αλλά και την πρωτοβουλία του καθηγητή μας Σπύρου Σαγιά. Μού έκανε την πρόταση να ξεκινήσουμε την ομάδα και το αποδέχτηκα με χαρά. Στήριξε επίσης την προσπάθεια η υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης, Βάσω Τσιμπέρη, που είναι πιο κοντά στα πολιτιστικά πράγματα του σχολείου.
Οι πρόβες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο. Η παράσταση είναι πολύ ενδιαφέρουσα από την άποψη ότι η ζωή συνεχίζεται και συνεχίζεται ως μια όαση μέσα σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς. Περιορίζει την ψυχική ερημοποίηση που υφιστάμεθα και, εκτός από το γνωστικό αντικείμενο, δίνει μια πνευματική λάμπρυνση και όχι απλώς διέξοδο. Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται θεατρική ομάδα στο σχολείο μας.
Μακάρι να στηρίζονται τέτοιες προσπάθειες δημιουργίας και να βρίσκονται καθηγητές με τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως θα έλεγα ότι θα πρέπει να στηρίζονται οικονομικά και από τον δήμο, αν και στις παρούσες δύσκολες συγκυρίες. Είναι πιο βιωματικές και ουσιαστικές αυτές οι προσπάθειες όταν βγαίνουν μέσα από τα σχολειά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.