Πολλοί γονείς ρωτούν για το αν τελικά θα μπορέσει ο δήμος να δεχτεί τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους ή να βρουν εναλλακτική λύση στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και σε παππούδες και γιαγιάδες. Ωστόσο, οι αιτήσεις για εγγραφές θα συνεχιστούν τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και δεν ήταν δυνατόν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το θέμα που απασχολεί πολλές οικογένειες στον ενιαίο δήμο μας, κάτι που αναμένεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα. Είναι σίγουρο, πάντως, πως «κλειστή» για εκατοντάδες παιδιά θα μείνει φέτος η πόρτα των δημοτικών παιδικών σταθμών του δήμου, οι οποίοι θα δεχθούν τους λιλιπούτειους μαθητές από την 1η  Σεπτεμβρίου.

Όσοι δήμοι προλάβουν για πράσινο και ΑΠΕ
Ενισχύσεις σε δήμους, περιφέρειες, πανεπιστήμια και άλλους φορείς του Δημοσίου για αναβάθμιση δημόσιων χώρων με φύτευση πρασίνου, εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), χρήση ψυχρών υλικών σε πλατείες, πάρκα κ.λπ. παρέχει το πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων» του ΕΣΠΑ.
Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα είναι ανοιχτή από 1η  Σεπτεμβρίου ? 31 Οκτωβρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 60 εκατ. ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός των επιμέρους έργων πρέπει να κυμαίνεται από 500.000 ευρώ ως 6 εκατ. ευρώ. Και όσοι προλάβουν? πρόλαβαν.

 Δυσαρέσκεια? βιοκλιματική
Οι βιοκλιματικοί δρόμοι σε Αθηνάς και Βάρναλη μάς τέλειωσαν μετά τη λύση της σύμβασης του εργολάβου με την πρώην Νομαρχία Αθηνών και την οριστική παύση του έργου. Στελέχη της διοίκησης του δήμου, εκ Νέας Ερυθραίας ορμώμενα, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά και τους «ανύπαρκτους» χειρισμούς του δήμου που οδήγησαν στην ακύρωσή του. Αλλά και η πρώην δήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Βασιλική Ταμβάκη, σε κατ? ιδίαν συνομιλίες της, επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του καλλικρατικού δήμου και δη στον ίδιο το δήμαρχο που δε διεκδίκησε τα κονδύλια για ένα έργο που πήγε «άπατο».

Συνεπείς στις υποχρεώσεις τους?
Προβλέπονται 183.000 λουκέτα μέχρι τον Ιούλιο του 2012 και συνολικά για το ίδιο διάστημα προβλέπεται απώλεια 250.000 θέσεων απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί). Για κάθε μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν 7 απολύσεις. Συνολικά 373.000 επιχειρήσεις θέτουν ερωτηματικά για το αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν ή όχι το επόμενο διάστημα. Στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ στους τομείς δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή, ακόμη πιο ψηλά, στα 2.275,33 ευρώ διαμορφώθηκε τον Ιούλιο το κόστος διαβίωσης ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ). «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της», όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών και αν δεν σας αρέσει, εκτός από το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και το «μΠΑτΣΟΚ» για τους θερμούς μήνες που προμηνύονται εν μέσω φθινοπώρου.

Θα επιμείνουν πελατειακά;  
Για να δούμε τώρα με το ΦΠΑ στο νερό αν θα σταματήσει το φαινόμενο των «μπαταξήδων» της ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία. Και δεν εννοούμε φυσικά όσους αδυνατούν να πληρώσουν, λόγω οικονομικών συνθηκών, τα πάσης φύσεως δημοτικά τέλη, αλλά όσους συστηματικά το πράττουν, λόγω «πρόσβασης» στη Νικ. Πλαστήρα και αλλού. Εκτός αν τελικά ο δήμος προτιμήσει να τους πληρώνει και το ΦΠΑ από πάνω, αντί να ενοχλήσει τα κακώς -πελατειακά- κείμενα. Είδωμεν?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.