Το «κρυφτούλι» με τους κατοίκους και τον δήμο παίζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Όχι μια, ούτε δυο, αλλά τρεις κεραίες διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί και λειτουργούσαν παράνομα σε κτίριο της Λεωφόρου Κηφισίας 255. Μετά την αποξήλωσή τους πριν από λίγους μήνες, οι δυο από τις τρεις επανατοποθετήθηκαν.
Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ξανακατέβηκαν από τις ίδιες τις εταιρείες, ενόψει της προγραμματισμένης κατεδάφισής τους από συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς. Πρόκειται για αυθαίρετες κεραίες χωρίς άδεια της Vodafone και της Cosmote, οι οποίες είχαν εντοπιστεί να ξαναλειτουργούν παράνομα από τεχνικό κλιμάκιο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που έκανε αυτοψία στις 17/1/2011, έπειτα από καταγγελία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κηφισιάς SOS. Στο ίδιο κτίριο λειτουργούσε πριν από λίγους μήνες και τρίτη κεραία (Wind). Η ΕΕΤΤ έχει επιβάλλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και στις τρεις εταιρείες, ενώ με έγγραφό της προς την Πολεοδομία Κηφισιάς ζητούσε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Τα συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς είχαν προγραμματίσει την κατεδάφιση για την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, αλλά μετά τη σχετική τους ειδοποίηση, οι εταιρείες απέσυραν μόνες τους τις επίμαχες αυθαίρετες κατασκευές τους επί της Λεωφόρου Κηφισίας 255. Τα μέλη του Κηφισιά SOS βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εντοπίσουν και νέο «κρησφύγετο» για τις κεραίες, το οποίο θεωρούν πιθανό να αναζητήσουν σε κοντινό σημείο οι εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.