Από τις εφημερίδες (1)
«Προβληματισμό προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η χθεσινή αιφνιδιαστική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, που οδήγησε σε μια έντονη κόντρα με τον πρώτο τη τάξει υπουργό με αντικείμενο το δύσκολο νομοσχέδιο του «Καλλικράτη». O Φίλιππος Πετσάλνικος ετάχθη υπέρ του να διατηρηθεί στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας ο Δήμος Μακεδνών της Καστοριάς, η οποία αποτελεί την ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια… Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ωστόσο ότι «υπάρχει θέμα» αφού η παρέμβαση του Φ. Πετσάλνικου αποτελεί σαφή αμφισβήτηση μιας κορυφαίας κυβερνητικής πρωτοβουλίας, όπως ο «Καλλικράτης», την οποία ο κ. Παπανδρέου μιλώντας την Τρίτη στη Βουλή χαρακτήρισε «επανάσταση».

Από τις εφημερίδες (2)
«Ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας αργότερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε: «Μαγκιά δεν είναι να ακούς τα ινστιτούτα και τους τεχνοκράτες αλλά την κοινωνία» ήταν η φράση του κ. Πετσάλνικου που βάρυνε το κλίμα μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του πρώτου τη τάξει υπουργού.

Από τις εφημερίδες (3)
«Αρνητικά ήταν τα σχόλια για την παρέμβαση Πετσάλνικου και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι υπογράμμιζαν ότι «αν παρεμβαίνει ο πρόεδρος της Βουλής για την εκλογική του περιφέρεια, εμείς τι πρέπει να κάνουμε που εισπράττουμε όλη τη δυσαρέσκεια του κόσμου»!

Από τις εφημερίδες (3)
«Το επεισόδιο που σημάδεψε την επί της αρχής συζήτηση για τον «Καλλικράτη», έλαβε χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής χθες το πρωί, όταν λαμβάνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «Για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θα πρέπει να τείνει ευήκοον ους. Δεν λέω ότι σε όλες τις περιπτώσεις έχουν ή έχουμε απόλυτο δίκιο, αλλά η δύναμη στην πολιτική δεν είναι η επιβολή της άποψής μου. Η δύναμη στην πολιτική είναι να σκύβω πάνω σε πολύ λογικά και αντικειμενικά επιχειρήματα και να τα αποδέχομαι».
…Και επισήμανε προς τον κ. Ραγκούση που παρακολουθούσε τη συζήτηση: «Θέλω να επαναλάβω στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ακούστε με προσοχή τις όποιες διαμαρτυρίες. Ας ακούσουμε με μεγαλύτερη ευαισθησία. Δεν αρκεί ο πολιτικός χάρτης, πρέπει να λάβεις υπ΄ όψιν και τον γεωγραφικό και τον ιστορικό χάρτη».

Αφιερωμένα εξαιρετικά
Τα παραπάνω αποσπάσματα από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων αφιερώνονται εξαιρετικά σε όλους εκείνους και εκείνες  που καθ΄ όλη τη διάρκεια της συζήτησης για τον Καλλικράτη πάσχισαν από την αρχή να αποδειχτούν «βασιλικότεροι του βασιλέως».
Προφανώς η ώρα της «κρίσεως» πλησιάζει. Ουδέποτε μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί ότι  οι αντιθέσεις της κοινωνίας λύνονται σε κομματικά γραφεία ή προσωπικά ανταλλακτήρια υπηρεσιών.
Εκτός και αν έχουν πειστεί ότι οι κόποι  που καταβάλλει τόσα χρόνια το γκουβέρνο ώστε οι πολίτες ν΄ απολέσουν ολοκληρωτικά το πολιτικό τους κριτήριο έχει αποδώσει καρπούς.
Κοντός ψαλμός…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.