andredakis1.jpgΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κατήγγειλε εντός του δημοτικού συμβουλίου ότι δέχτηκε αναίτια επίθεση από τη δήμαρχο κάτω από το δημοτικό κατάστημα με απειλές κατά της προσωπικής, επαγγελματικής και οικογενειακής του υπόστασης. «Θα σε καταστρέψω, θα σου κάνω τη ζωή κόλαση, δεν θα σε χωράει η Ερυθραία γιατί με αποκαλείς αφερέγγυα», ήταν οι απειλές της δημάρχου στο πρόσωπό του, σύμφωνα τουλάχιστον με την καταγγελία του Δημήτρη Ανδρεαδάκη, παρουσία μάλιστα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Δημάκη. Η Βασιλική Ταμβάκη αντέκρουσε τις παραπάνω κατηγορίες κάνοντας λόγο για «αποκυήματα φαντασίας του κ. Ανδρεαδάκη».
Το θέμα που προέκυψε, τέθηκε σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η επίσημη καταγγελία του δημοτικού συμβούλου που κατατέθηκε στο προεδρείο, αλλά διαβάστηκε τελικά από τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Μπουρίκα έχει ως εξής:
«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας περιγράψω μια αναίτια και χωρίς προηγούμενο επίθεση που δέχτηκα προς το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου από τη δήμαρχο. Το πρωί της 9ης Ιουνίου 2007, ημέρα Σάββατο και ενώ βρισκόμουν στην οδό Ν. Πλαστήρα, συναντώ την κα Ταμβάκη και όπως επιβάλλουν οι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς τη χαιρέτησα. Εκείνη μου ανταπέδωσε το χαιρετισμό με απειλές: «Θα σε καταστρέψω. Θα σου κάνω τη ζωή κόλαση. Δεν θα σε χωράει η Ερυθραία γιατί με αποκαλείς αφερέγγυα». Είναι μερικά από τα λεγόμενά της.
Κύριε πρόεδρε, σας παρακαλώ να ενημερώστε την κα Ταμβάκη ότι:
1) Αν δεν το έχει αντιληφθεί, ανήκω στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και ότι διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο διοίκησης που ασκεί.
2) Ο κόσμος της Νέας Ερυθραίας μάς ψήφισε τον καθένα από εμάς για να έχουμε δικαίωμα λόγου και διαφωνίας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και έξω στην κοινωνία. Όταν ασκούμε λοιπόν κριτική και διαφωνίες, αναφερόμαστε πάντα σε πολιτικό επίπεδο και ποτέ σε προσωπικό.
3) Οι απειλές κατά της προσωπικής, επαγγελματικής και οικογενειακής υπόστασης χαρακτηρίζονται τουλάχιστον απαράδεκτες.
4) Οι καιροί όπου με προσβολές και απειλές φιμώνουν τα στόματα των αντιπάλων έχουν περάσει εδώ και δεκαετίες, τόσες που εμείς οι νεώτεροι δεν τις έχουμε καν βιώσει.
Λυπάμαι ειλικρινά που η δήμαρχος με τη συμπεριφορά της αναγκάζει ένα δημοτικό σύμβουλο να απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο με τέτοια θέματα».
Στο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε μεγάλη ένταση και μάλιστα, στο τέλος της συνεδρίασης απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο με χειροδικίες μεταξύ δημοτικών συμβούλων στον εξωτερικό χώρο του «Σπιτιού του Αθλητισμού». Η δήμαρχος Βασιλική Ταμβάκη διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Ανδρεαδάκη, αποδεχόμενη πάντως ότι υπήρξε κάποιος διάλογος μαζί του διαφορετικού ύφους και δήλωσε: «Το θεωρώ αισχίστη συκοφαντική δυσφήμιση, υπόθεση προσωπικού περιεχομένου που δεν άπτεται πολιτικού θέματος και δεν θα το έκανα ποτέ ως δήμαρχος. Τα πράγματα πλέον υπεισέρχονται σε άλλο δρόμο». Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Δημάκης, που υπήρξε μάρτυρας στο περιστατικό, δεν διαφώτισε περισσότερο την υπόθεση, τονίζοντας ότι η δήμαρχος προσπάθησε να του δώσει μια συμβουλή, υπήρξε στη συνέχεια μια αντιπαλότητα, αλλά δεν άκουσε ύβρεις μεταξύ των δυο.
Ο Δημήτρης Ανδρεαδάκης, πάντως, υποστήριξε ότι η δήμαρχος του είπε και πολλά περισσότερα που δεν αναφέρει στην καταγγελία του, ενώ υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες από τα γύρω καταστήματα που είναι σε θέση να καταθέσουν για το γεγονός.

Και επεισόδιο με δημότη
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή 8 Ιουνίου απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο στο δημαρχιακό γραφείο, όταν συγγενείς πρώην γραμματέως στον δήμο απαίτησαν από τη δήμαρχο να υπογράψει τα χαρτιά της μεταδημότευσής της, τα οποία πάντως σύμφωνα με τη διοίκηση περιείχαν ελλιπή δικαιολογητικά. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραφωτίου έκανε λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για «τραμπούκικη επίθεση», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για «λεξιλόγιο βόθρου και χαμαιτυπίου» από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου και τελικά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρέμβαση της αστυνομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.