του ΣΤΑΘΗ ΚΥΡΛΟΥ Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών

Ο κ. Δημήτρης Μπουρίκας, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας, ο οποίος ενεργεί «δι΄ εαυτόν» αλλά και για λογαριασμό της παράταξής του «σχολιάζει την επικαιρότητα» στο φύλλο της Νέας Ερυθραίας της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2010.
Με το δικαίωμά μου ως Δημοτικός Σύμβουλος και σε απάντηση, του ανταποδίδω σκέψεις και εκτιμήσεις με σκοπό την διασταύρωση και την εξαγωγή συμπερασμάτων από τους αναγνώστες σας.
Η παρουσία της παράταξης την οποία εκπροσωπεί, έχει χρονική πορεία τριάντα και πλέον ετών στα Δημοτικά μας πράγματα, καθυστερημένα λοιπόν ανακάλυψε ο αρχηγός της ότι η Νέα Ερυθραία στο ιστορικό της κέντρο στερείται χώρων στάθμευσης. Με το συνήθη πολιτικό στρουθοκαμηλισμό του, ο επικεφαλής της Συνεργασίας κατηγορεί την παρούσα δημοτική αρχή ότι έχει αποκλειστικά την ευθύνη που δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Προφανώς γιατί αγνοεί ότι τα οικόπεδα του προσφυγικού συνοικισμού Νέας Ερυθραίας προέρχονται από απαλλοτριώσεις για αποζημίωση αστών προσφύγων από τη Μικρά Ασία και δεύτερον θέλει να αποκρύψει από την κοινή γνώμη το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες για την δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης με την επέκταση της τροχιάς του ΗΣΑΠ, που αποτελεί την προσφορότερη και οικονομικά ανώδυνη λύση για τους πολίτες της Νέας Ερυθραίας.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ουδέποτε θα προέβαινε ή θα προβεί σε απαλλοτριώσεις παραχωρηθέντων οικοπέδων σε πολίτες του Ιστορικού οικισμού της πόλης μας για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης για ευνόητους λόγους. Ο κ. Δημήτρης Μπουρίκας και όσοι άλλοι οραματίζονται τέτοιες λύσεις, καλό είναι να το δηλώσουν άμεσα, όπως επίσης και ποιες ιδιοκτησίες νομίζουν ότι πρέπει να απαλλοτριωθούν. Επιμένουμε ότι έχουν υποχρέωση αυτό να το κάνουν άμεσα. Θα είναι και αυτό μία ακόμη πιστοποίηση της άγνοιας που τους διακατέχει αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής αναλγησίας που εκείνους διακρίνει και όχι τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.
Σήμερα στο Δήμο λειτουργεί η επιμέλεια για τη νομιμότητα όλων των πράξεων και το αίσθημα ευθύνης αυτών που επωμίζονται τα βάρη άσκησης Διοίκησης. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει καμία σχέση και συμψηφιστική πράξη από την παρούσα Δημοτική αρχή με τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Και θα επισημάνουμε στον κύριο Δημήτρη Μπουρίκα, ο οποίος αναγάγει δια της «αμνησίας του», μόνος του, τον εαυτό του, ως «διάττοντα», από την πόλη αυτή και ο οποίος υποτιμά με αναίδεια τη νοημοσύνη των συμπολιτών του αφού έχουν δημοσιευτεί και είναι σε όλους γνωστές βεβαιωμένες πράξεις κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης της τετραετίας του, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
Και για να είμαστε συγκεκριμένοι:
με πολιτική του ευθύνη και πλημμελή άσκηση ελέγχου έκαναν φτερά 761.000 ευρώ από το Ταμείο του Δήμου.
χωρίς οικοδομική άδεια, μελέτη και έγκριση ΕΠΑΕ (για να είμαστε in) έγιναν επικίνδυνες κατασκευές προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ στις αυλές των σχολείων, δηλαδή κατασπαταλήθηκαν κονδύλια για την παιδεία.
χωρίς ΚΥΑ, άδεια και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατασκευάστηκε εργοτάξιο στον παράδρομο της Εθνικής οδού προϋπολογισμού ύψους 140.000 ευρώ.
χωρίς μελέτη με παράνομη ως προς το αντικείμενο εργολαβία κατασκευάστηκαν κακής ποιότητας γήπεδα μπάσκετ με «μία μπασκέττα» (πρωτοτυπία στα αθλητικά χρονικά!!) στην περιοχή Μορτερό, προϋπολογισμού ύψους 240.000 ευρώ και μάλιστα με χρήματα εξασφαλισμένα από την προηγούμενη Δημοτική αρχή.
Ευτυχώς που ανταμείφθηκε όπως του άξιζε και απομακρύνθηκε εγκαίρως από τον ίδιο τον Ερυθραιώτικο λαό, γιατί δεν θα προλαβαίναμε ως τοπική κοινωνία να βομβαρδιζόμαστε από τα επικίνδυνα λάθη και τις πολιτικές ακρότητές του, που θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια, ως κληρονομιά του περάσματός του από το Δήμο.
Είναι γνωστό ότι κάποιους ενοχλεί η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου γιατί για πρώτη φορά στα δημοτικά χρονικά σχεδιάστηκαν και μελετήθηκαν έργα από τις υπηρεσίες του με την υψηλή καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών του Πολυτεχνείου.
Θεωρούμε χοντρό αστείο να ισχυρίζεται ο κ. Μπουρίκας ότι προσλάβαμε τέσσερις Δημοτικούς Αστυνόμους, όταν ο ίδιος και η παράταξή του είχαν προγραμματίσει και ψηφίσει με την υπ? αριθμ. 280/05 απόφαση του Δ.Σ., τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο οποίος δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ 1955/30.12.2005, την αναγκαιότητα πρόσληψης τριπλασίων Δημοτικών Αστυνόμων από αυτούς που προσλήφθηκαν σήμερα.
Θα επιστρέψουμε επίσης τις ερωτήσεις του και θα επιμείνουμε εμείς να μας απαντήσει τίνος συμφέροντα εξυπηρετούσε εκείνος ως Δήμαρχος της Νέας Ερυθραίας την περίοδο 2003 ? 2006; Διότι εμείς είναι αδιαφιλονίκητο ότι εξυπηρετούμε τη Νέα Ερυθραία και τους πολίτες της και μόνο αυτούς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να κάνει ο κάθε Δήμαρχος.
Όσον αφορά στην πρόκληση που μας υποβάλλει με το σχολιασμό του περί ικανότητας στελεχών της παράταξής μας, δεν θα του κάνουμε τη χάρη να την αξιολογήσουμε διότι με μονάδα σύγκρισης τις ικανότητές του θα πρέπει να προσφύγουμε σε κλίμακα φαρενάιτ, για να τον βαθμολογήσουμε.
Ειλικρινά παρακαλούμε τόσο τον υπογράφοντα όσο και τους εναπομείναντες στη συντροφιά του να μην προσπαθούν να μας διαβεβαιώσουν για ότι τουλάχιστον έχουμε βιώσει από αυτούς, δηλαδή ότι δεν θέλουν τίποτε να μείνει «όρθιο» και να αναβαθμίζεται η πόλη. Άλλωστε κάποτε ο ίδιος είχε πει  στο Δημοτικό Συμβούλιο ως σύγχρονος Νέρωνας ότι σ? αυτή την πόλη πρέπει να βάλουμε φωτιά να την κάψουμε και να την φτιάξουμε από την αρχή. Ίσως γιατί δεν γνωρίζει ότι η Νέα Ερυθραία κτίστηκε πετραδάκι ? πετραδάκι όπως λέει και το λαϊκό τραγούδι με πόνο και δάκρυα από τους πρώτους οικιστές της.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου της οποίας αποτελώ μέλος, υπερασπίζεται τα έργα και τα χρήματα που δεσμεύτηκε να διεκδικήσει έναντι του εντολέα της, δηλαδή του κόσμου της Νέας Ερυθραίας. Αυτά είναι τα 1.400.000 ευρώ που κόστισαν 5 χιλιόμετρα δρόμοι ποδηλάτων πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες που διατρέχουν όλο το Δήμο μας, οι πράσινες νησίδες, ο δημοτικός φωτισμός και οι διευθετήσεις των ομβρίων για την ασφάλεια των πολιτών και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας της Νέας Ερυθραίας.
Η σημερινή Διοίκηση προσπαθεί να καθιερώσει την ελεγχόμενη στάθμευση ως μέτρο προσέγγισης των καταναλωτών και εξυπηρέτησης των καταστηματαρχών της Νέας Ερυθραίας και είναι έτοιμη για συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για όποιες βελτιώσεις χρειάζονται.
Σήμερα, τόσο ο κύριος Μπουρίκας όσο και η Δημοτική του παράταξη, θυμίζουν την αλεπού στο Μύθο του Αισώπου, που ματαιοπονεί χοροπηδώντας να φτάσει τα σταφύλια. Επειδή όμως έχουν οικτρά αποτύχει μετουσιώνουν δι? έργων και λόγων το «όμφακες εισίν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.