Ο δήμος θέτει σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και κατοίκων με τους υπόγειους κάδους ?και χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για την αποκομιδή τους

«Η διοίκηση, έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην καθαριότητα και των κατοίκων, σφράγισε τον υπόγειο κάδο στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου,( φωτο 4) αφού η κατάσταση ήταν ανυπόφορη από υγρά και άλλα υπολείμματα απορριμμάτων των ψαράδικων και των εστιατορίων της πλατείας» (φωτο 1,2,3)

Ως «περιστασιακή» εργολαβία στον τομέα της καθαριότητας χαρακτηρίζεται από διάφορες πλευρές η δημιουργία υπόγειων δεξαμενών αποθήκευσης απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της Νέας Ερυθραίας. Και τούτο, διότι η διοίκηση του δήμου ανέπτυξε μεν τους υπόγειους κάδους, αμέλησε δε να εξοπλίσει την υπηρεσία καθαριότητας με τα απαραίτητα μέσα για την αποκομιδή των απορριμμάτων από αυτούς, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, αλλά και των κατοίκων που αντικρίζουν καθημερινά μια απερίγραπτη κατάσταση σε γειτονιές και πλατείες.
Με ένα φορτωτή τύπου JCB και ένα ανοιχτό φορτηγό να υποδέχεται σε κοινή θέα εντός, αλλά και τριγύρω του, τόνους οικιακών και επαγγελματικών απορριμμάτων, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προσπαθούν να υλοποιήσουν καθημερινά το νέο «σχέδιο» της υπηρεσίας τους και του ιθύνοντα νου που το εξύφανε. Όταν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες ο φορτωτής σηκώνει με την πιρούνα του τον τεράστιο σάκο και το περιεχόμενό του από τον υπόγειο κάδο, επιχειρώντας να φορτώσει το περιεχόμενό του στο ανοιχτό φορτηγό, μια αρκετά μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων χύνεται σε πλατείες και πεζοδρόμια, δημιουργώντας τριτοκοσμικές εικόνες, οσμές και συνθήκες δημόσιας υγείας. Σε μια περίπτωση, μάλιστα, η διοίκηση, έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην καθαριότητα και των κατοίκων, σφράγισε τον υπόγειο κάδο στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου, αφού η κατάσταση ήταν ανυπόφορη από υγρά και άλλα υπολείμματα απορριμμάτων των ψαράδικων και των εστιατορίων της πλατείας.
Μήπως και ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Νέας Ερυθραίας, θα έπρεπε να λάβει σαφή θέση για το παραπάνω θέμα, από το να αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες; Φυσικά και υπάρχουν παρόμοια συστήματα αποκομιδής σε άλλους δήμους, όπως για παράδειγμα στον Δήμο Αγίων Αναργύρων, αλλά οι δημοτικές υπηρεσίες διαθέτουν και τα ενδεικνυόμενα μέσα αποκομιδής, ειδικούς γερανούς και κοντέινερς, για να συλλέγουν το σάκο με τα απορρίμματα. Στον Δήμο Νέας Ερυθραίας, αυτά αποδεικνύονται «ψιλά γράμματα».
Όπως φυσικά και το σύστημα ανακύκλωσης, που όπως φαίνεται και στη φωτογραφία της «Ν.Ε.», το περιεχόμενο των μπλε κάδων οδηγείται με το ειδικό αυτοκίνητο της ανακύκλωσης, κατευθείαν στο? σταθμό μεταφόρτωσης κηπαίων απορριμμάτων του δήμου και από εκεί παίρνει το δρόμο για τη χωματερή.
Στην εποχή της «πράσινης ανάπτυξης» που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ποια άποψη έχει και ο ίδιος ως πολίτης και κάτοικος αυτής της πόλης, για τα «προχωρημένα» συστήματα αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο δήμος του;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.