Σε «πόλεμο» μεταξύ πρώην και νυν διοίκησης εξελίσσεται η διαχείριση του πρασίνου στην Εκάλη, όπως και τα έργα υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ στην πόλη, για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες ότι γίνονται χωρίς καμία επίβλεψη από πλευράς δήμου.
Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πρώην δήμαρχος Εκάλης, Βάσω Σπηλιωτοπούλου, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής της, Σπύρος Βαράγκης, έθεσαν για μια ακόμη φορά το θέμα του κλαδέματος των δέντρων από την υπηρεσία Πρασίνου, που όπως είπαν «τα πετσοκόβουν».
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαράγκης έκανε λόγο για ένα πρόσφατο περιστατικό στην πλατεία Λάτση. «Με κινδυνολογίες ότι μπορεί να πέσουν ή για να μην κρύβονται κακοποιά στοιχεία στα φυλλώματά τους, έκοψαν τα χαμηλά κλαδιά από τα κυπαρίσσια. Συνάδελφος είπε ότι μεγαλοεπιχειρηματίας το ζήτησε. Αυτό θα κάνουμε, δηλαδή, θα εκτελούμε εντολές;», ήταν τα όσα χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βαράγκης για να λάβει την απάντηση του υπευθύνου της υπηρεσίας Πρασίνου, Βαγγέλη Σιδέρη, πως «είχατε άλλη φιλοσοφία στην Εκάλη, ενώ εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κόβουμε δέντρα ξερά και σαθρά που εγκυμονούν κινδύνους».
Η δεύτερη «επίθεση» κατά του πρασίνου στην Εκάλη έχει σχέση με τα έργα υπογειοποίησης της ΔΕΗ. Η περιοχή σήμερα θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο. «Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τη ΔΕΗ που εισέβαλε αιφνιδίως χωρίς προειδοποίηση. Ως δήμος είχαμε ζητήσει υπό όρους υπογειοποίηση, ενώ τώρα γίνεται γενικευμένα χωρίς επίβλεψη. Σκάβουνε παντού χωρίς σχέδιο και όλοι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ρωτούν τι συμβαίνει», είπε ο κ. Βαράγκης, καταθέτοντας στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικό δημοσίευμα της «Ν.Ε.» για καταστροφές δέντρων από τα έργα της ΔΕΗ.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Εκάλης, Μάνος Μαρκεσίνης, απάντησε ως εξής: «Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εκάλης τον Ιούλιο του 2008 υπήρξε ομόφωνη απόφαση για τα έργα που γίνονται από τη ΔΕΗ για τη συντήρηση και επαύξηση της ισχύος του δικτύου μέσης τάσης της Εκάλης και είχαμε εξουσιοδοτήσει τη δήμαρχο να υπογράφει. Αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ υλοποιεί μελέτη που εκπονήθηκε με βάση την απόφαση για πλήρη υπογειοποίηση. Δώσαμε άδειες τομείς, όπως κάνατε κι εσείς στο παρελθόν. Είμαστε πάνω από το έργο, ενώ δεν κόπηκε ούτε κλαδί από τη ΔΕΗ, ίσως, μόνο, να κόπηκαν κάποιες ρίζες».
Ο αντιδήμαρχος, επίσης, ενημέρωσε πως υπάρχει απόφαση για διακοπή εργασιών στις οδούς Δεκελείας και Βλάχου, Φασίδερι και Βλάχου, πλατεία Ιατρού, Λαμπράκη και Βλάχου, με αίτημα προς τη ΔΕΗ για πλήρη υπογειοποίηση του δικτύου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.