Η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στη Νέα Ερυθραία για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών και ο καθορισμός του σχετικού τέλους διέλευσης προκαλεί «πονοκέφαλο» στη δημοτική αρχή. Η δήμαρχος πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να καθορισθεί τιμή 600 ευρώ ανά τ.μ. διέλευσης του αγωγού, όπως και 1200 ευρώ για κάθε φρεάτιο συντήρησης του δικτύου, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η ενδιαφερόμενη εταιρεία «ON TELECOMS» θα έπρεπε να καταβάλει  για ένα συνολικό δίκτυο 4,5 χιλιομέτρων που αιτείται, παραπάνω από 2,7 εκατ. ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορά στην πάγια χρήση του δικτύου από τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία μπορεί να το εκμεταλλευτεί για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, internet κ.α., καθώς και να το ενοικιάσει σε άλλες εταιρείες του είδους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η «δημοπρασία» στο δημοτικό συμβούλιο για το τέλος διέλευσης έπεσε ακόμη και σε 20 ευρώ ανά τ.μ. Η Κατερίνα Μουστάκη, έπειτα από έρευνα που έκανε για το θέμα αυτό βασιζόμενη και σε απόψεις ειδικών, πρότεινε, αντί τέλους, να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου συγκεκριμένος αριθμός οπτικών ινών του δικτύου, ώστε να αναπτυχθεί ένα ευρυζωνικό σύστημα υπηρεσιών προς τους δημότες. Τελικά το θέμα αναβλήθηκε για να εξεταστεί περαιτέρω, καθώς η δημοτική αρχή φάνηκε ανέτοιμη να λάβει θέση για τις νέες τεχνολογίες, ενώ δεν έχει υπάρξει και επικοινωνία με την εταιρεία, ώστε να διερευνηθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις μιας τέτοιας συμφωνίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ξερω καλα αυτά τα θέματα αλλά γιατι να πληρώνει η εταιρεία για να περνάει το δίκτυο της; απο την στιγμη που ανοιγει το δρόμο και τον φτιάχνει (φανταζομαι οπως τον βρηκε θα τον αφησε διχως λακουβες και ιστοριες) γιατι να πρεπει και να πληρωνει; αν το καταλαβα καλα, θα πληρωσει η on telecoms 2,5 εκ. πέρα απο τα έξοδα εγκατάστασης του δικτύου (καλώδια και εργολαβικά); Μπορεί αν διευκρινιστεί; Κανονικα δεν θα επρεπε να πληρωσει ουτε ενα σεντς μιας και το ιντερνετ το χρειαζομαστε ολοι και για να απαλαγουμε απο τον πΟΤΕ και γενικα ειναι καλό για τις επιχειρησεις μας.

    Απο την αλλη γιατι δεν γινεται ενα ασυρματο δημοτικο ιντερνετ (wi-fi) στην Ν.Ερυθρία; Η μορφολογία του δήμου ευνοεί την δημιουργία ενός δημοτικού ασύρματου δικτύου. Επίσης η πρόταση της Κας Μουστάκη μου φαινεται πολύ καλύτερη, δεν γίνεται ο δήμος να απαλαγεί απο παλιά χρέη εις βάρος της ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.