Άνοιξε τις πύλες της, την Πέμπτη 26 Απριλίου, στο ολάνθιστο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος», η 58η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς. Ο ιστορικός θεσμός στην ανθοκομία της χώρας μας κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου, αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου της ανθοκομίας, που δίνουν και φέτος το παρόν, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Σε μια λαμπερή τελετή, αναλόγως των συνθηκών και της προεκλογικής περιόδου, με την ηχηρή, πάντως, απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, η πρόεδρος Ελευθερία Λιαπάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανθοκομικής, τέλεσαν τα εγκαίνια της έκθεσης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης επισήμανε την ανάγκη ο καθένας από εμάς να βοηθήσει και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
«Η βελτίωση και η προστασία του πράσινου και του περιβάλλοντος είναι πάντα στις πρώτες προτεραιότητές μας, πέρα από τα προβλήματα και τους προβληματισμούς που μας δημιουργεί η τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Αν βγάλουμε και το πράσινο από τη ζωή μας και αν ξεχάσουμε την ομορφιά που μας χαρίζει, φοβάμαι ότι θα εκλείψει παντελώς και η ελπίδα», ανέφερε ο Νίκος Χιωτάκης, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να ενισχύουμε πρωτοβουλίες για τη προστασία των δασών, ανεξάρτητων φορέων με τη συμμετοχή μας στις εθελοντικές ομάδες, όπως είναι οι Φίλοι του Δάσους, αλλά και τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) και του Φορέα Διαχείρισης της Πάρνηθας».
Ο δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε ακόμη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να λειτουργεί με λόγια αλλά να «κοιτάζει μπροστά» και να συμμετέχει σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως αποδεδειγμένα είναι οι εκθέσεις. «Οι ανθοπαραγωγοί και οι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς, προσφέρονται να ξεναγήσουν τους επισκέπτες και να τους γνωρίσουν τον όμορφο κόσμο της ανθοκομίας. Να προτείνουν φυτά στις καλύτερες δυνατές τιμές και δώσουν συμβουλές για τη συντήρησή τους. Μέχρι την Κυριακή 13 Μαΐου, που θα διαρκέσει η 58η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, η πόλη μας θα συμμετέχει σε μια ξεχωριστή γιορτή της άνοιξης, στην οποία αξίζει να δώσουμε όλοι το παρόν μας» ανέφερε ο κ. Χιωτάκης κλείνοντας την ομιλία του.
Τα εγκαίνια της 58ης Ανθοκομικής Έκθεσης τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές της ΝΔ Αθανάσιος Γιαννόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος, από τη Δημοκρατική Συμμαχία ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Λεωνίδας Καζακόπουλος, οι αστυνομικές αρχές της πόλης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Κηφισιάς, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Περισσότεροι από 25.000 οι επισκέπτες την Πρωτομαγιά

Χρώματα κι αρώματα πλημμυρίζουν καθημερινά το Άλσος Κηφισιάς με την έναρξη του ιστορικότερου θεσμού της ελληνικής ανθοκομίας, της 58ης Ανθοκομικής Έκθεσης, που προσφέρει μια από τις καλύτερες βόλτες στην πόλη αυτή την εποχή.
Περισσότερα από 25.000 άτομα κάθε ηλικίας, πέρασαν τις πύλες του Άλσους «Δημήτρης Ζωμόπουλος» την Πρωτομαγιά. Οι επισκέπτες της Ανθοκομικής Έκθεσης αγόρασαν λουλούδια, ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να διαμορφώσουν τον κήπο, την βεράντα και τους εσωτερικούς χώρους τους και ζήτησαν συμβουλές από τους γεωπόνους του Δήμου Κηφισιάς, που βρίσκονται καθημερινά στο Άλσος πρόθυμοι να τους εξυπηρετήσουν.
Χιλιάδες είδη λουλουδιών θα εκτίθενται μέχρι τις 13 Μαΐου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, σε μια έκταση 18 στρεμμάτων, όπου μπορεί να αγοράσει κανείς τα φυτά που θέλει μέσα από μια τεράστια ποικιλία που προσφέρουν οι παραγωγοί από όλη τη χώρα που φιλοξενούνται στην έκθεση. Στο Άλσος Κηφισιάς έχουν προγραμματιστεί για όλη τη διάρκεια της 58ης Ανθοκομικής Έκθεσης, αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Την Τετάρτη 2 Μαΐου το απόγευμα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη κατασκευής BONSAI από τον εκθέτη Απόστολο Ζερκούλη, ενώ την Πέμπτη 3 Μαΐου ομιλία με θέμα «Η μαστίχα της Χίου και οι ιδιότητές της», από το Σύλλογο Χίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστίων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς στη συνέχεια, έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/5 Ημέρα αφιερωμένη ημέρα στην κηπουρική ως εργασιοθεραπεία για ευάλωτες ομάδες, με τους γεωπόνους της Ανθοκομικής μαζί με την ειδική εκπαιδεύτρια Ματίνα Κανάκη. Στις 19.00 βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (μιλούν οι Δημήτρης Ιατρόπουλος και Νίκος Ταβουλάρης, απαγγέλει η Εύα Χαλκιαδάκη και συντονίζει η Μαρία Καρδαρά).
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5, 11.00-14.00, Ο Εδώδιμος Κήπος – Φύτευση και φροντίδα λαχανικών, καρποφόρων και αρωματικών στο σπίτι, με τους γεωπόνους της Ανθοκομικής. Στις 19.30 Τραγούδια και Χοροί της Άνοιξης, από το Χορευτικό της Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ερυθραίας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/5 Όλη μέρα αφιερωμένη μέρα στο πρόγραμμα κομποστοποίησης BIOWASTE και στα 20 χρόνια του LIFE+ στην Ελλάδα.
ΤΡΙΤΗ 8/5, 19.00, Rock & Roll 50s, 60s με το συγκρότημα «The Good times».
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/5, 19.00, Παλιά Αθηναϊκά Τραγούδια, από τη Χορωδία ΚΑΠΗ Κηφισιάς.
ΠΕΜΠΤΗ 10/5, 20.00, Παλιά Κηφισιώτικα Τραγούδια, από τη Χορωδία 1937.

Προηγούμενο άρθρο«Κούκλες» και αντίκες στο Γύρο Κηφισιάς
Επόμενο άρθροΓια ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής • Συχνές ερωτήσεις λίγο πριν από την κάλπη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.