«Γκρίνια» και παράπονα από τοπικά στελέχη στην εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Νέας Ερυθραίας για τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης

[quote style=”1″]O πρόεδρος της Τοπικής Λεωνίδας Ψυχόπαιδας κόβει την πίτα στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Ερυθραία. Εκτός από βασιλόπιτα οι παρόντες χόρτασαν και δηλώσεις. Ο κ Ψυχόπαιδας δήλωσε ότι με 400 ευρώ ζει, αλλά χωρίς όραμα και ελπίδα δεν ζει, ο δήμαρχος ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα, ο βουλευτής Α. Ντινόπουλος τα φόρτωσε όλα στον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν άξιζε να τον βάλει ο Χιωτάκης ούτε για υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο(!), ενώ τα ρέστα του έδωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ανακάλυψε ότι ένα από τα καλά που έκανε ο ‘‘Καλλικράτης’’, είναι ότι απάλλαξε τη Νέα Ερυθραία «από αυτό το ζυγό της βαρονίας και της δυναστείας Παπανδρέου»[/quote]

Προ των ευθυνών τους για τη νέα δανειακή σύμβαση και τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές, έθεσε η βάση της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Ερυθραία, αλλά και ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, τα στελέχη του κόμματος που παραβρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της βίλας Κώστα.

Ήταν εκεί οι βουλευτές Β’ Αθήνας, Κωστής Χατζηδάκης, Αργύρης Ντινόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Παναγιώτου και Γιώργος Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλιάνα Στεφανάκου (υπεύθυνη γυναικών στο Δ.Σ. της Τ.Ο. Νέας Ερυθραίας), Αγγελική Βαλασοπούλου, Αντώνης Μπιτσάνης, Βαγγέλης Αυλίτης, Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Σπύρος Βαράγκης, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέας Ερυθραίας, Αντώνης Ξενάκης και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ, Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Κηφισιάς, Διονύσης Γεωργιόπουλος και αρκετοί πολιτευτές του κόμματος.
Μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει στη βάση της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Ερυθραίας και δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, ζήτησε από τον αρχηγό του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, «ένα όραμα και μια ελπίδα», εμπρός στην απογοήτευση που υπάρχει. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «μπορούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, τη φτώχια και τα 400 ευρώ το μήνα, εκείνο που δεν μπορούμε να αντέξουμε, όμως, είναι η έλλειψη ελπίδας και οράματος. Αυτό θέλουμε από τους βουλευτές να μεταφέρουν στον αρχηγό του κόμματος».
Ο κ. Ψυχόπαιδας ζήτησε επίσης από το κόμμα να αναπροσαρμόσει τις τοπικές οργανώσεις, σημειώνοντας πως «είμαστε μια νέα τοπική οργάνωση και με νέους στην ηλικία, ενώ κάνουμε μια καινούργια προσπάθεια. Κάποτε ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι και προσπαθούσαμε να επιβιώσουμε σε ένα δήμο που ήταν ΠΑΣΟΚ, αλλά σήμερα θέλουμε της στήριξή σας για να καταφέρουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας προς όφελος όλων».
Αμέσως μετά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρόσφατο χαμό του μέλους του Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Ερυθραίας, Παναγιώτη Σκυλοδήμου, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα μέλη που δεν είναι πια μαζί τους. Ο κ. Ψυχόπαιδας παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον ανιψιό του Παναγιώτη Σκυλοδήμου, μνημονεύοντας ιδιαίτερα τη δράση και τον αγώνα του στην πόλη των Μικρασιατών.
Ο βουλευτής Αργύρης Ντινόπουλος, έθεσε το πολιτικό δίλημμα για τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, «αφού βρισκόμαστε παραμονές μιας πολύ κρίσιμης απόφασης, που εν πολλοίς θέτει σε αμφισβήτηση και την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «εξαιτίας των ολέθριων σφαλμάτων που έκανε ένας γείτονάς σας. Αν δεν ήταν ένας Παπανδρέου, ούτε ο Νίκος Χιωτάκης θα τον έβαζε στο συνδυασμό του για να εκλεγεί περιφερειακός δημοτικός σύμβουλος». Ενώ για το ερώτημα του κόσμου της ΝΔ αν «θα υπογράψουν», ο κ. Ντινόπουλος τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό που ο πρόεδρος έθεσε τις κόκκινες γραμμές, καθώς ήταν μέγιστο θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Θα είμαστε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά στις δύσκολες αποφάσεις που θα πάρει και θα επιτρέψουν στη ΝΔ να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις εκλογές που θα γίνουν και πριν από το Πάσχα».
Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε για τους πολιτικούς αντιπάλους τους, με τους οποίους σήμερα μετέχουν στην ίδια κυβέρνηση, πως «μάς έχουν κληροδοτήσει να διαχειριστούμε ένα οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο». Παρόλα αυτά, «η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση δεν παραγράφει στο ελάχιστο τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε μπροστά μας δρόμους στρωμένους με τριαντάφυλλα. Μην πιστεύετε την Αριστερά, μην πιστεύετε στους λαϊκιστές, κλείστε τ’ αυτιά σας στις σειρήνες, τούς έχει πληρώσει πανάκριβα η χώρα μας. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη καλείται για μια ακόμα φορά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, με τη βοήθεια του Θεού και του λαού στην προσπάθεια να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Χιωτάκης «έξω από τα δόντια»
Ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της ΝΔ, παρά τη μακροσκελή τοποθέτησή του, δεν φάνηκε να πείθει ιδιαίτερα το ακροατήριο και δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για το αν θα υπάρξει εσωκομματική κάθαρση, αλλά και για το τι υπαγορεύει τελικά το εθνικό συμφέρον, σε αντιδιαστολή με μια ενδεχόμενη υπογραφή του Μνημονίου 2, των νέων σκληρών μέτρων που έρχονται και τους περιορισμούς της εθνικής κυριαρχίας.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, λέγοντας τα πράγματα «έξω από τα δόντια», δήλωσε: «Σήμερα έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και βαθιούς μπλε κόκκους, οι οποίοι όμως δεν κάνουν τίποτα, παρά μόνο να συμπληρώνουν την κυβέρνηση. Είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα νέο σύστημα ΠΑΣΟΚ, που θέλει να διατηρηθεί στην εξουσία και τα κατάφερε με τους δανειστές να δώσουν την εντολή να υπακούμε σε αυτήν την κατάσταση. Να στηρίξουμε τον Αντώνη Σαμαρά, την ηγεσία, τους βουλευτές μας και να τους δώσουμε τη δύναμη να πουν όχι».
Ο κ. Χιωτάκης ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα, τονίζοντας: «Σε αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και να πούμε ως εδώ, τελείωσε, εκλογές αύριο. Οι εκλογές έπρεπε να γίνουν το Δεκέμβριο και είναι λάθος που υπάρχει αυτή η ‘‘φαγούρα’’. Στο τέλος θα την πληρώσουμε όλοι, ότι θα φταίμε εμείς για το κατάντημα, για το ΔΝΤ, για το μεσοπρόθεσμο, για όσα είπε όχι η ΝΔ και έρχεται τώρα και τα ‘‘τρώει’’ όλα».
Απαντώντας ο κ. Χατζηδάκης και για τις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ, δεν φάνηκε και τόσο «ζεστός» για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, αφού δήλωσε πως «το ζήτημα της ενδεχόμενης χρεοκοπίας και της αποπομπής μας από την ευρωζώνη, δεν είναι για να το αντιμετωπίζουμε ελαφρά την καρδία. Είναι πολύ απλό να πεις ‘‘απελθέτω από εμού το ποτήριο τούτο’’, πάμε αύριο το πρωί σε εκλογές, αλλά θα το καταλάβετε, φοβάμαι, στην τσέπη σας, στο μέλλον σας και στις οικογένειές σας, την επόμενη μέρα, αν ο μη γένοιτο, συμβεί». Ο ίδιος σε μια παρακινδυνευμένη τοποθέτησή του παρομοίασε τη σημερινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τους δανειστές ως εξής: «Πρέπει να διαχειριστούμε την κρίση με τον ίδιο τρόπο που ο Καραμανλής χειρίστηκε την κυπριακή τραγωδία που άφησε πίσω της η δικτατορία».
Σε άλλο μήκος κύματος πολιτευτές του κόμματος, ο πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ, Δημήτρης Καρλαύτης, αλλά και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, επιχείρησαν να ανορθώσουν το ηθικό των μελών της Τ.Ο. Νέας Ερυθραίας, κάνοντας ατυχώς λόγο για απαλλαγή της πόλης από τη «βαρονία και δυναστεία» της οικογένειας Παπανδρέου, κάτι που φυσικά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και σε όσους στοιχειωδώς γνωρίζουν την πρόσφατη πολιτική ιστορία της περιοχής.
Για την ακρίβεια, τα τελευταία 16 χρόνια ζωής του Δήμου Νέας Ερυθραίας, κανένας δήμαρχος, όχι μόνο δεν εκλέχθηκε με χρίσμα ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και τόλμησε να το διεκδικήσει επισήμως, ενώ σε όλα τα δημοτικά σχήματα που πέρασαν από τη διοίκηση του δήμου, συμμετείχαν και κορυφαία τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
«Η Νέα Ερυθραία είχε για πολλά χρόνια την ατυχία, λόγω γειτνίασης με συγκεκριμένη οικογένεια, ενός συνδρόμου βαρονίας και δυναστείας, που διαφέντευε την περιοχή. Τις συνέπειές της πλήρωσαν οι δημότες της Νέας Ερυθραίας. Ένα από τα καλά που έκανε, κατ’ εξαίρεση, ο ‘‘Καλλικράτης’’, είναι ότι απάλλαξε τη Νέα Ερυθραία από αυτό το ζυγό της βαρονίας και της δυναστείας», δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ επιχειρώντας ο ίδιος να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τόνισε πως «κανείς από εμάς δεν αισθάνεται άνετα για την κατάσταση που επικρατεί και τη στηρίζουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της και να πάμε γρήγορα σε εκλογές».


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.