Ελέγχους σε πολεοδομικά κέντρα και εμπορικές αγορές πραγματοποιεί ο Δήμος Κηφισιάς και προέβη σε κατεδάφιση κατασκευών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου, «τη διοίκηση του Δήμου δεν την αγγίζουν οι απειλές και οι ύβρεις όσων ανέχονται ή βολεύονται στην παρανομία και την ανοχή, υποπίπτοντας, μάλιστα επανειλημμένως στο ηλεκτρονικό έγκλημα».

Ο Δήμος Κηφισιάς συνεχίζει τους ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας

Οι έλεγχοι σε πολεοδομικά κέντρα και εμπορικές αγορές για την τήρηση της νομιμότητας και την ποιότητα ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε στην εφαρμογή της τελεσίδικης απόφασης (αρ. πρωτ.Φ.115/5102/26-11-2013) του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ζητούσε την συγκρότηση συνεργείου κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών σε κοινόχρηστο χώρο για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Κυριαζή 9 του Δήμου Κηφισιάς, που προκύπτουν από την αρ. πρωτ. 515/30-9-2002 έκθεση αυτοψίας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κηφισιάς, στην οποία περιγράφεται η κατασκευή ως τελεσίδικα αυθαίρετη. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και τα έγγραφα του Συνηγόρου του Πολίτη (αρ πρωτ. Φ. 115/3758, 28-10-2014) που είχαν κατατεθεί στον Δήμο. Μάλιστα ο βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη, επισκέφθηκε τον Δήμο και ζήτησε εξηγήσεις για την επί δεκατρία (13) χρόνια καθυστέρηση εφαρμογής της απόφασης.

Με την υπ. αρ. Φ115/387/26-2-2015 Απόφαση του ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής όρισε την Πέμπτη 2/4/2015 ως ημερομηνία κατεδάφισης των κατασκευών. Ο Δήμος τηρώντας τη νομιμότητα προχώρησε με απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου στη συγκρότηση συνεργείου κατεδάφισης. Στη συνέχεια με τη συμβολή της Διεύθυνσης Πολεοδομίας πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στο συγκεκριμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν κατασκευαστεί σε κοινόχρηστο χώρο.

Εξυπακούεται πως τη διοίκηση του Δήμου δεν την αγγίζουν οι απειλές και οι ύβρεις όσων ανέχονται ή βολεύονται στην παρανομία και την ανοχή, υποπίπτοντας, μάλιστα επανειλημμένως στο ηλεκτρονικό έγκλημα.

ΠΗΓΗ: ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.