Έργα και παρεμβάσεις εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας, με στόχο, όπως ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Κηφισιάς Μιχάλης Καυγαλάκης, τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Συγκεκριμένα ο κ. Καυγαλάκης αναφέρει τα εξής: «Ξεκίνησαν τα έργα που αφορούν στον τομέα της ύδρευσης, τεχνικές εργασίες, συντηρήσεις κτηρίων, διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων, τα οποία υλοποιούνται τόσο από τα Τεχνικά Συνεργεία του Δήμου, όσο και από αναδόχους εργολάβους.

»Ειδικότερα ξεκίνησε η αντικατάσταση του δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης, ένα σημαντικό έργο για τη Νέα Ερυθραία, ώστε σιγά – σιγά να αντικατασταθούν όλοι οι παλαιοί αγωγοί ύδρευσης, οι οποίοι σε ένα μικρό ποσοστό είναι από αμίαντο και σε ακόμη μικρότερο με σιδηροσωλήνα και μαντέμι.

»Έχει μείνει ένα 30-35% μόνο στο ιστορικό, παλιό κέντρο Νέας Ερυθραίας, όπου ήδη άρχισε η αντικατάστασή του. Συγκεκριμένα, λοιπόν, ξεκίνησε το κομμάτι της Φιλαδελφείας (από Πλαστήρα έως Κολοκοτρώνη), καθώς επίσης ολόκληρη η οδός Εφέσου, εν συνεχεία η οδός Σιβρισαρίου και αρκετοί ακόμα δρόμοι με την εργολαβία του 2017. Ακόμη, υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη, με περισσότερους δρόμους σχεδόν το μισό εναπομείναντα ποσοστό, στο ιστορικό κέντρο. Πρόθεσή μας να αντικατασταθεί όλο το υπόλοιπο τμήμα του κέντρου που σήμερα έχει αμιαντοσωλήνα.

»Παράλληλα, από το συνεργείο Ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης δικτύου περίπου 630μ., ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για τη νέα μεγαλύτερη εργολαβία αντικατάστασης δευτερεύοντος αγωγού του 2018.

»Σημαντική, επίσης, παρέμβαση γίνεται στις υπάρχουσες ανάγκες του Δήμου που αφορά επιδιόρθωση τμημάτων οδοποιίας από το Τεχνικό Συνεργείο ασφαλτοστρώσεων του Δήμου μας. Πολλά τμήματα διαφόρων και αρκετών οδών χρήζουν ομαλοποίηση από την ανύψωση ριζών των δέντρων, από κακότεχνες αποκαταστάσεις διαφόρων υπηρεσιών όπως Φυσικό Αέριο – ΔΕΗ – ΟΤΕ – Οπτικές Ίνες κ.λπ. που πάρα πολλά χρόνια -δεκαετίες θα έλεγα- ταλαιπωρούσαν τους δημότες, τους περαστικούς, τους συμπολίτες μας και πολλές φορές πλημμυρίζουν ιδιοκτησίες, λόγω μη απορροής ομβρίων από τα ρείθρα».

Χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος ανέφερε: «Τμήμα των Δαβάκη, Βορείου Ηπείρου, Ευαγγελιστρίας, Βρυούλων, Αλατσάτων, Σιβρισαρίου, Σπετσών, Πλουτάρχου, Σαπφούς, Λεύκης, Σοφοκλέους, Σπετσών, Υδρας, Σκουφά κα και συνεχίζουμε και σε υπόλοιπα τμήματα.

»Σημαντικές επιδιορθώσεις πραγματοποιούνται και στα πεζοδρόμια στο κέντρο, στην αγορά και σε άλλες περιοχές στην Ερυθραία, όπου γίνονται πολύ μεγάλες αντικαταστάσεις και συντηρήσεις των ανύπαρκτων -εδώ και χρόνια- πεζοδρομίων, όπως Αθανασίου Διάκου και στο επάνω και κάτω τμήμα της Λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου, Κοραή, Ελλης, Παπανδρέου, Πλαστήρα και Καραμπουρνών, Κρίνων και Καστρίτσας, Ομήρου κ.α.

»Στοχεύοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας θα πραγματοποιηθούν και άλλες εργασίες συντήρησης και επισκευής κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων και στις υπόλοιπες συνοικίες, θέλοντας να επιλυθούν τα όποια χρόνια προβλήματα.

»Τέλος ξεκίνησε, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, η κατασκευή του μικρού γηπέδου 5×5 στον αύλειο χώρο του 2ου – 3ου Δημοτικού Σχολείου, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα ασφαλείας επειδή άρχισε το καλοκαιρινό πρόγραμμα και συνεχίζονται σιγά – σιγά οι υπόλοιπες εργασίες για να αποπερατωθεί το έργο. Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθει;a του, αφού ένας άχρηστος χώρος με ανύπαρκτα παρτέρια και χωμάτινους διαδρόμους θα αντικατασταθεί με ένα σύγχρονο γήπεδο 5×5 για τις ανάγκες και τις αθλητικές δραστηριότητες των μικρών παιδιών μας».

«Η προσπάθειά μας για την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών και παρεμβάσεων είναι συνεχής», αναφέρει ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης, τονίζοντας ότι «παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες και γίνεται πλήθος παρεμβάσεων αυτεπιστασίας, ικανοποιώντας έτσι πολλά από τα αιτήματα της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.