Μετά την τεράστια επιτυχία που είχε πέρυσι η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζοντας το «Έπος του Γκιλγκαμές», επιστρέφει στον Δήμο Κηφισιάς με μια ακόμα πιο εντυπωσιακή παράσταση. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2016 η ομάδα παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αλκιβιάδης Άγιος» τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016, στο Ζηρίνειο Στάδιο Κηφισιάς (Λ. Κηφισίας 192).

Μέσα από τη διαχρονική παράσταση και την πρωτοποριακή της οπτική, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ μπαίνει στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα και παρουσιάζει τις προοπτικές της, συνδέοντάς την με την Πλατωνική Φιλοσοφία και την αλήθεια για τον επεκτατισμό της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν ένα ολόκληρο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να παρακμάσει; Η παρεξηγημένη προσωπικότητα του Αθηναίου στρατηγού Αλκιβιάδη αναδεικνύεται ως κεντρική δραματική μορφή για την κατανόηση της εποχής της δημοκρατικής Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ. που, έχοντας εγκλωβιστεί στην ανευθυνότητα των πολιτικών και στην αδυναμία τους για συνεννόηση και συντονισμένη δράση, οδηγήθηκε στην κατάρρευση.

Πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την Ελληνική Φιλοσοφία με έναν νέο τρόπο που δίνει τη δυνατότητα στο πραγματικό ζωντάνεμα του ελληνικού πνεύματος σε μια εποχή βαθιάς χρεοκοπίας ιδεών. Με τη ζωντανή αναπαράσταση επί σκηνής τριών αρχαίων Μυστηρίων, των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων, η Πυθαγόρεια και Πλατωνική φιλοσοφική σκέψη επανασυνδέεται με τις ρίζες της, στις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας με σκοπό τη δημιουργία της παράδοσης του Θεάτρου του Ιερού, η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ, με την καθοδήγηση της κυρίας Μαρίας Περετζή, μελετά και αναδεικνύει τα φιλοσοφικά, πολιτικά και ιστορικά ερωτήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της σύγχρονης κρίσης θεσμών και αξιών.

Η παράσταση «Αλκιβιάδης Άγιος» είναι ένα μεγαλειώδες υπερθέαμα με 30 ηθοποιούς, εντυπωσιακά κουστούμια, υψηλής αισθητικής φωτισμό και ζωντανή μουσική από μία εξαιρετική ορχήστρα, που πλαισιώνει και αναδεικνύει τη δράση,δημιουργώντας μία μοναδική οπτικο-ακουστική ατμόσφαιρα.

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 12 ευρώ.
Ειδικές ομάδες: 7 ευρώ.
Προπώληση: 10 ευρώ.

Η προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στα: viva.gr, στα καταστήματα Public, My Market, MediaMarkt, και στα πρατήρια βενζίνης ECO, BP, SHELL.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.