Το «όραμα του Καλλικράτη» αποδείχθηκε απατηλό και αυτό που φάνηκε περίτρανα από τους πρώτους μήνες του 2011 ήταν ότι η συνένωση των δήμων έγινε στη βάση μιας μνημονιακής πολιτικής και αντίληψης, που αποκρύφτηκε επιμελώς κατά την προεκλογική περίοδο. Σε ρυθμούς μνημονίου και τρόικας κινήθηκε τελικά όλο το έτος, διαμορφώνοντας και τις κυριότερες πτυχές της τοπικής πολιτικής επικαιρότητας, με παντός είδους αγανακτισμένους πολίτες, εργαζόμενους, μαθητές, μαζί τους και οι δημοτικοί παράγοντες. Το τι επεφύλασσε η «διοικητική μεταρρύθμιση» του 2011 για τον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, είναι ανάγλυφα καταγεγραμμένο στα νούμερα του προϋπολογισμού για το 2012. Περικοπές 44%, ακόμη και στις υποσχέσεις…

 Ιανουάριος

 •  ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ σε κλίμα συναίνεσης την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στον καλλικρατικό Δήμο Κηφισιάς για την εκλογή προεδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με διετή θητεία. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Άννα Κορογιαννάκη, η οποία έλαβε 39 από τις 40 ψήφους των δημοτικών συμβούλων.
 •  ΕΝΑΣ ιδιαίτερα δημοφιλής Ερυθραιώτης, ο Γιώργος Ανδρεαδάκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος της Πανερυθραϊκής Ενότητας (1998-2002), μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και του ΚΑΠΗ, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, σε ηλικία 80 ετών.
 •  ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερες εκπλήξεις και τηρώντας σε γενικές γραμμές τις αναλογίες μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του ανά εκλογικές περιφέρειες, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης ανακοίνωσε τους έξι αντιδημάρχους (Ξυπολυτάς, Παπαδόπουλος, Κύρλος, Βλάχου, Παναγιώτου, Μαρκεσίνης) και τους εντεταλμένους συμβούλους του νέου διευρυμένου Δήμου Κηφισιάς.
 •  ΠΛΗΡΩΣΕ για αυθαίρετα από το 1993! Σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή δικάστηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, κατηγορούμενος για «παράβαση καθήκοντος», καθώς δεν προχώρησε στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων, ενώ ο ίδιος κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.
 •  ΣΤΟ ΣτΕ προσέφυγαν κάτοικοι της οδού Τροίας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζει ο δήμος στην περιοχή τους, χωρίς εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη και πετυχαίνουν την αναστολή τους με προσωρινή διαταγή.
 •  ΠΑΡΑΝΟΜΗ κεραία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote ανακαλύφθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, καμουφλαρισμένη μέσα σε σύστημα εξαερισμού, έπειτα από καταγγελία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Κηφισιά SOS».
 •  ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ και συνδικαλιστικό «πόλεμο» η ΠΟΕ ΟΤΑ κατά της κατασκευής των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων μεγάλης δυναμικότητας στους ΧΥΤΑ Φυλής, Λιοσίων, στην Κερατέα και το Γραμματικό, που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΕΣΔΚΝΑ.
 •  Η δήλωση του μήνα
 • «Υπάρχει συμπαιγνία που αποσκοπεί να πάμε στην πιο ακριβή λύση». Ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππος Κιρκίτσος, μιλάει στη «Ν.Ε.» για το «διακομματικό σκάνδαλο» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σχετικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

 Φεβρουάριος

 •  ΚΑΘΟΛΙΚΗ η αντίδραση κατοίκων και φορέων στα σχέδια της κυβέρνησης και της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε. να εγκαταστήσουν πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον αστικό ιστό της βορειοανατολικής Αττικής, αρχής γενομένης από τους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Διαμαρτυρία από τους «Πολίτες» Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης, δημοτικές παρατάξεις και δημότες την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου  στον κόμβο Βαρυμπόμπης. Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς κατά των διοδίων.
 •  ΚΕΡΑΙΑ κινητής τηλεφωνίας καμουφλαρισμένη μέσα σε χτιστή καμινάδα «έκρυβε» εδώ και μια δεκαετία στην ταράτσα του σπιτιού του στη Νέα Ερυθραία ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος δηλώνει πως «έχει στα χέρια του όλες τις άδειες που απαιτούνται».
 •  ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Γυμνασίου Εκάλης και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο του προγράμματος συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων σε όλη την Ελλάδα, κατά τα πρότυπα του «Καλλικράτη» και του μνημονίου.
 •  ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ Αθήνας στο βόλεϊ οι νεανίδες του Ηρακλή Κηφισιάς συνεχίζουν την πορεία τους από την περσινή χρονιά, όταν και στέφτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας στις κορασίδες. Έκτη θέση στην Ευρώπη για τη 16χρονη αθλήτρια του ΑΜΕΣ στο καράτε, Αγγελική Μπέκιου.
 •  ΑΠΟ ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ βγήκε η 50μελής Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κηφισιάς, ενός οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, απαρτιζόμενη από εκπροσώπους τοπικών συλλόγων, φορέων και δημότες. Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης μένει ο Δήμος Κηφισιάς, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων των δημοτικών συμβούλων, που απαιτούσε ο «Καλλικράτης» στις δυο ψηφοφορίες που ακολούθησαν.
 •  ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ο Δήμος Κηφισιάς στο νέο περιβάλλον του «Καλλικράτη», θέτει το κοινωνικό «στοίχημα» για την επόμενη τετραετία. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και ΚΑΠΗ περνάνε στον δήμο, ενώ Ανθοκομική Έκθεση και Πνευματικό Κέντρο Νέας Ερυθραίας παραμένουν ως αυτοτελή Νομικά Πρόσωπα, λόγω ειδικού σκοπού. Στο τέλος της χρονιάς, βέβαια, διαπιστώνεται η ελλειπτική χρηματοδότησή τους από τα τακτικά έσοδα του δήμου, αφού σε σύνολο 6,5 εκατ. ευρώ προϋπολογισθέντων για το 2011, τα τέσσερα Νομικά Πρόσωπα έλαβαν ως επιχορήγηση τελικά περίπου 3 εκατ. ευρώ.
 •  Η δήλωση του μήνα
 • «Δεν θα κατεβάσουμε την ταμπέλα της Τοπικής Οργάνωσης για να βάλουμε εκείνη του γραφείου ευρέσεως εργασίας». Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κηφισιάς, ως «μάντης κακών» για τα χειρότερα που επέρχονται.

Μάρτιος

 • ΜΑΡΤΗΣ γδάρτης για συμβασιούχους, καθώς κόβονται 9 στις 10 συμβάσεις μίσθωσης έργου στους δήμους. Μόνο 70 θέσεις -με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις-, από τους 600 που αιτείται συνολικά για την κάλυψη των αναγκών του ο Δήμος Κηφισιάς και τα Νομικά του Πρόσωπα, αναμένεται να εγκριθούν για το 2011.
 • ΑΙΤΗΜΑ αναβάθμισης και ίδρυσης Τοπικής Μονάδας Υγείας ΙΚΑ στην Κηφισιά, αντί της φημολογούμενης κατάργησης του παρατήματος της Νέας Ερυθραίας, υποβάλλει ο δήμος προς το υπουργείο Υγείας.
 • ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ του μεγάλου Νορβηγού δραματουργού Ερρίκου Ίψεν, που μπορεί να γράφτηκε το 1986, αλλά μοιάζει σαν να γράφτηκε σήμερα, το «Λαϊκό Θέατρο» της Νέας Ερυθραίας εγκαινιάζει με το έργο «Τζον Γκάμπριελ Μπόρκμαν» τη φετινή θεατρική περίοδο.
 • ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του υπουργείου Πολιτισμού οριοθετείται ως προσωρινός αρχαιολογικός χώρος έκταση στο Μορτερό, όπου διέρχεται τμήμα του αρχαίου Αδριάνειου Υδραγωγείου.
 • ΤΟ ΤΡΙΤΟ βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης για παιδιά απέσπασε η μαθήτρια της Ε’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας, Βασιλεία Παπασταύρου, με το έργο της «Η εξαφάνιση του Καραγκιόζη».
 • ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ φορά στην ιστορία του (έπειτα από το 2009) ο Ηρακλής Κηφισιάς κατέκτησε του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στο βόλεϊ. Την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα μπάσκετ και την άνοδό τους στην Α’ ΕΣΚΑ κατακτούν οι Αμαζόνες.
 • ΕΦΥΓΕ από τη ζωή, την Κυριακή 27 Μαρτίου, σε ηλικία 75 ετών, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, ο Γιώργος Κατσίμπας, πρώην γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κηφισιάς και από τα ιδρυτικά της μέλη.
 • ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο η οικονομική απογραφή, το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του Δήμου Κηφισιάς για το 2011, ύψους 134,2 εκατ. ευρώ, σε τρεις ειδικές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου, ημέρα της καταληκτικής ημερομηνίας έγκρισής τους.
 • Η δήλωση του μήνα
 • «Αυτή η χρονική και οικονομική συγκυρία δεν μας επιτρέπει να λέμε τα όνειρά μας. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε ούτε μέγαρα, ούτε κτίρια, ούτε ένα κολυμβητήριο, ούτε ένα θέατρο, ούτε ένα σχολικό συγκρότημα». Ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, στην εισήγησή του επί του πρώτου προϋπολογισμού του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές.

Απρίλιος

 •  ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ του βόλεϊ και τη νέα γενιά έρχονται οι διακρίσεις για τον Δήμο Κηφισιάς. Πρωταθλήτριες Αθήνας στο βόλεϊ οι κορασίδες του Ηρακλή Κηφισιάς, πρωταθλητές Αθήνας στο βόλεϊ και οι παίδες του Πανερυθραϊκού.
 • ΔΥΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ χαρτοπαιχτικές λέσχες στη Λ. Κηφισίας, κοντά στην πλατεία Πλατάνου (πίσω μάλιστα από τα γραφεία δυο πολιτικών κομμάτων) και στην οδό Κολοκοτρώνη, η μια εκ των οποίων διέθετε και ρουλέτα, σφραγίστηκαν την Τρίτη 5 Απριλίου.
 • ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ διαμαρτυρίες των κατοίκων, των φορέων και του Δήμου Κηφισιάς προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκηση του ΟΑΣΑ για την περικοπή των λεωφορειακών γραμμών 522 και 523 στις Αδάμες.
 • ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου με σκοπό την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και συγκεκριμένα 14 ακινήτων του, προχωρεί η διοίκηση του ΙΚΑ. Μεταξύ αυτών και τα οικόπεδα της Νέας Ερυθραίας (πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ) στην οδό Αγίων Σαράντα, το οικόπεδο στο ΚΑΤ Κηφισιάς και τα οικόπεδα στην περιοχή Παλιάγιαννη Κηφισιάς, επί των οδών Χ. Τρικούπη, Π. Μπακογιάννη, Θήρας, για τα οποία φημολογείται το ενδιαφέρον μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
 • ΑΠΟ ΤΙΣ 28 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου, η 57η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς, προτάσσει και φέτος την προστασία του περιβάλλοντος και προσελκύει συνολικά 52.000 επισκέπτες.
 • Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» στην «εντατική» και τα δημοτικά τέλη στα ύψη για την επιβίωση της αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του νέου μνημονίου 2012-2015, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
 • Η δήλωση του μήνα
 • «Στο σύνθημα ‘‘Όχι άλλη Χιροσίμα’’ έρχεται τώρα να προστεθεί το ‘‘Όχι άλλη Φουκουσίμα’’. Είναι η ώρα να ξαναγεννηθεί το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο αντιπυρηνικό κίνημα! Να γίνει συνείδηση στις κοινωνίες ότι δεν είναι ασφαλής, φθηνή και φιλική προς το περιβάλλον η πυρηνική ενέργεια». Η Πρωτοβουλία «Σταματήστε τα πυρηνικά» μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.

ΜΑΪΟΣ

 • ΤΗ ΘΕΣΗ της Μαρίας Μπούρα στο δημοτικό συμβούλιο από το συνδυασμό της πλειοψηφίας καταλαμβάνει ο Αντώνης Βάρδας, έπειτα από ένσταση που κατέθεσε για επανακαταμέτρηση ψήφων και την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Κηφισιάς.
 • Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ακτινοβολίας και αίγλης ακαδημαϊκός, καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, βρέθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς «Β. Γκατσόπουλος» για να οδηγήσει ένα πολυπληθές ακροατήριο στα δικά του δυσπρόσιτα και ελκυστικά επιστημονικά μονοπάτια και να ξεκλειδώσει με τον απαράμιλλο προσωπικό του τρόπο το Σύμπαν.
 • ΚΙ ΕΚΕΙ που θα περίμενε κανείς ο «Καλλικράτης» να ανοίξει τις πόρτες της Αυτοδιοίκησης, ως αρχιτέκτων της διοικητικής μεταρρύθμισης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά το μνημόνιο, οι δήμαρχοι βάζουν «λουκέτα» στα δημαρχεία, συμμετέχοντας στην απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 11 Μαΐου.
 • «ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ εμπαιγμό και ανικανότητα» καταλογίζει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, με αφορμή τον «προσχηματικό διάλογο» που ξεκίνησε για το Γυμνάσιο Εκάλης κι ενώ γνώριζε ότι είχε ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η συγχώνευση των σχολείων.
 • ΑΛΛΟ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ και άλλο διοικητής του ΚΑΤ! Μπορεί στη Νέα Υόρκη οι αρχές να προέβησαν στη σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, απαγγέλλοντάς του σοβαρές κατηγορίες για την «υπόθεση της καμαριέρας», στην Κηφισιά, πάντως, συνελήφθη τέσσερις μέρες μετά την εντολή του εισαγγελέα ο διοικητής του ΚΑΤ, Ευάγγελος Παπαφράγκας, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα πάνω από το χώρο όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες και η επαγγελματική σχολή βοηθών νοσηλευτών.
 • ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ερασιτεχνική κατηγορία της Αθήνας (Α’ Ε.Π.Σ.Α.) ο Πανερυθραϊκός στο ποδόσφαιρο, έπειτα από αγώνα μπαράζ.
 • «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ»: Ένας επικίνδυνος για το πολιτικό σύστημα «ιός» εξαπλώνεται. Χιλιάδες στο Σύνταγμα επιμένουν να ακουστούν. Πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις από την Τετάρτη 25 Μαΐου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, αποτέλεσμα της αυθόρμητης κίνησης διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από το διαδίκτυο.
 • ΝΕΚΡΟΣ ανασύρθηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, 45χρονος αλλοδαπός εργάτης ιδιωτικού συνεργείου, που καταπλακώθηκε από όγκους χωμάτων μέσα σε χαντάκι στην Κηφισιά, κατά την εκτέλεση έργων τοποθέτησης αγωγού αποχέτευσης στην οδό Μπουμπουλίνας, για λογαριασμό του Δήμου Κηφισιάς.
 • Η δήλωση του μήνα
 • «Είναι μεθοδευμένες οι ενέργειες του υπουργείου και έχουν άλλες πολιτικοοικονομικές σκοπιμότητες». Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Βασίλης Ξυπολυτάς, για το «ψαλίδι» του 44%  στο προσωπικό καθαριότητας του δήμου και το «παραθυράκι»-τροπολογία της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα για τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας των δημοτικών χώρων.

Ιούνιος

 • «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» και στην Κηφισιά. Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, περίπου 100 «αγανακτισμένοι» πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά, την Τετάρτη 1 Ιουνίου το βράδυ. Το ραντεβού δόθηκε με το γνωστό τρόπο μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.
 • ΘΥΕΛΛΑ αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει και να λειτουργήσει μονάδα χορήγησης υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ για τοξικοεξαρτημένους στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς με μια κατά πλειοψηφία, ωστόσο, απόφασή του, άναψε «κόκκινο φως» στα σχέδια του υπουργείου, ενώ ετοιμάζονται και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις με τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής αγώνα του δήμου και των φορέων του για την αποτροπή εγκατάστασης της θεραπευτικής μονάδας.
 • ΕΞΩ από το σπίτι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στη Νέα Ερυθραία, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου το απόγευμα γύρω στα 30 άτομα, νεαρής κυρίως ηλικίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από το κίνημα «Πόρτα Πόρτα».
 • ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που ο πρωθυπουργός επιδιδόταν σε πολιτικές «ακροβασίες» και υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της ΝΔ, οι δυνάμεις καταστολής, εκτελώντας άνωθεν εντολές και σχέδιο διάλυσης της μεγαλύτερης απεργιακής διαδήλωσης των τελευταίων ετών, άδειαζαν όλο το βαρύ οπλοστάσιό τους στον κόσμο, πνίγοντάς τον στα χημικά και εισβάλοντας μέσα στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 15 Ιουνίου.
 • ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ επισκέφθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχτηκαν στην Ιερά Μητρόπολη ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.
 • ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς. Από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου παρουσίασαν στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς το έργο «Η κυρία του Μαξίμ» του Ζωρζ Φεντώ σε σκηνοθεσία Κικής Αυγουστάτου.
 • Η δήλωση του μήνα
 • «Αυτή η εναντίωση και το γεγονός ότι δεν έχει καλλιεργηθεί πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης στη χώρα μας, είναι πρωτοφανή. Το να υπάρχει μονάδα υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ σε μια περιοχή δεν θα έπρεπε να ξεσηκώνει θύελλα κοινοτικής αντίδρασης». Ο καθηγητής Ψυχιατρικής, ακαδημαϊκός, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Eταιρίας, πρώην υπουργός Υγείας και συντοπίτης μας, Κώστας Στεφανής, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη «Ν.Ε.».

Ιούλιος – Αύγουστος

 • ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι εργασίες για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία Πλατάνου, μετά την απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο της επιχείρησης «Σταθμός Αυτοκινήτων Πλ. Πλατάνου Κηφισιάς Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» και με διακριτικό τίτλο «ΑΛΣΟΣ PARKING A.E.».
 • ΕΦΥΓΕ από τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατο, στις 4 Ιουλίου 2011, ο Ερυθραιώτης ποδοσφαιριστής Πέτρος Σταματελόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε και διακρίθηκε ιδιαίτερα στις ομάδες του Πανερυθραϊκού (1953-1959) της ΑΕΚ (1959- 1963) και της Παναχαϊκής (1963-1964), ενώ αργότερα υπήρξε προπονητής σε πολλούς αθηναϊκούς συλλόγους. Στις 28 Ιουλίου 1961αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ- Σάντος 0-3, αντίπαλος του θρυλικού Πελέ.
 • ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ έκδοσης οικοδομικών αδειών στο Ο.Τ. 96 του ΚΑΤ αποφάσισε κατά πλειοψηφία του Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς σε μια κίνηση αντιπερισπασμού στα σχέδια της κυβέρνησης να ανεγείρει και να λειτουργήσει μονάδα υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ σε χώρο του νοσοκομείου.
 • ΜΕΤΑ την περσινή επιτυχία με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας επιστρέφει στις καλοκαιρινές του παραστάσεις με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, ένα επίκαιρο έργο λόγω της πολιτικοοικονομικής παρακμής της αθηναϊκής δημοκρατίας, που βιώνουμε και στις μέρες μας.
 • ΚΟΚΚΙΝΟ φως στην κατασκευή τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ Φυλής, Κερατέας και Γραμματικού, αρχικού προϋπολογισμού 365.000.000 ευρώ, άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο, ακυρώνοντας ως νομικά πλημμελή την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ΕΣΔΚΝΑ.
 • ΕΝΑ από τα πρώτα ακίνητα του υπουργείου Περιβάλλοντος που βγαίνουν στο «σφυρί» είναι η βίλα Καζούλη, το στολίδι της Κηφισιάς στην είσοδο της πόλης και ένα από τα πλέον αξιόλογα διατηρητέα κτίρια της Αττικής, σύμφωνα με τα σχέδια του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και συντοπίτη μας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Συναγερμός στον Δήμο Κηφισιάς που ζητάει από το υπουργείο να του παραχωρήσει την κυριότητα της βίλας.
 • ΣΕ 71.100 κατοίκους, εκ των οποίων 37.740 γυναίκες (53,1%) και 33.360 άνδρες (46,9%), ανέρχεται ο μόνιμος πληθυσμός του καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 που ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουλίου από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
 • «ΚΑΝΟΝΙ» από ΑΜΝΕΠ Α.Ε. (Αναπτυξιακή Εταιρεία Μελισσίων Νέας Πεντέλης Α.Ε. ΟΤΑ), στην οποία συμμετείχε και ο Δήμος Κηφισιάς από το 2009 με 25%, κατά την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Δημοτικοί σύμβουλοι της Κηφισιάς εμπλέκονται στην υπόθεση, μέσω πλαστογραφημένων αποφάσεων, τις οποίες φέρονται να εγκρίνουν, ενώ δεν γνωρίζουν πως μετέχουν στο Δ.Σ. της εταιρείας.
 • ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ευρήματα της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου «σκόνταψε» η διάνοιξη για την κατασκευή του κεντρικού συλλεκτήριου αγωγού ακαθάρτων στην οδό Ερυμάνθου της Νέας Κηφισιάς.
 • ΔΗΜΟΣ Κηφισιάς και ΧΑΝ έρχονται σε συμφωνία, ώστε να μπορέσει ο δήμος να εκμεταλλευτεί, κατ’ αρχήν για δέκα χρόνια, τους χώρους και τον παιδικό σταθμό της ΧΑΝ που βρίσκονται κάτω από τον ΗΣΑΠ, στην οδό Αχαρνών.
 • «ΚΑΝΤΟ όπως με ΟΚΑΝΑ» απαίτησαν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης από τον Νίκο Χιωτάκη, σχετικά με την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΑΣΑ να αναστείλει τη λειτουργία άλλων τριών λεωφορεικών γραμμών (560, 561 και Β7) στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς.
 • ΑΥΛΑΙΑ στις 25 Αυγούστου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς «Μενάνδρεια 2011», που θα διαρκέσουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως είναι οι Κηλαϊδόνης, Πλέσσας και Πολυκανδριώτης.
 • ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ οι ονομαστικοί κατάλογοι με τους επιτυχόντες στα τέσσερα Λύκεια του καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς, όπου βάσει των αποτελεσμάτων, 214 συνολικά υποψήφιοι (40 από το 1ο Λύκειο Κηφισιάς, 38 από το 2ο Λύκειο Κηφισιάς, 75 από το 3ο Λύκειο Κηφισιάς και 61 από το Λύκειο Νέας Ερυθραίας) εξασφάλισαν την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι 130 σε ΑΕΙ και οι 84 σε ΤΕΙ. Από αυτούς σε σχολές της Αθήνας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πέρασαν οι 65 (ποσοστό 30%).
 •  Η δήλωση του μήνα
 • «Ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ». Οι «Αγανακτισμένοι» της πλατείας Συντάγματος δίνουν νέο ραντεβού για μετά την καλοκαιρινή «ανάπαυλα».

Σεπτέμβριος

 • ΕΝΟΠΛΗ ληστεία σημειώθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νέα Ερυθραία, που βρίσκεται επί της οδού Κ. Βάρναλη 29, λίγα μόλις μέτρα από την καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης.
 • Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ηλικία υποβάλλεται σε ένα ιδιότυπο «κρας τέστ» και τραβάει το δικό της «μνημόνιο». Με διμηνήτες συμβασιούχους, αλλά και με κραυγαλέες περιπτώσεις υψηλότατων εισοδημάτων που επιλέχθηκαν από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ να στείλουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς σταθμούς δωρεάν, ξεκινάει η νέα χρονιά, ενώ την  ίδια στιγμή, περίπου 110 παιδιά μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς στη Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς, κυρίως, λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών και αυξημένης ζήτησης.
 • «ΠΡΟΒΑ τζενεράλε» και «κουδούνι κινδύνου» για τους 4.000 μαθητές του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς με ελλιπή διανομή βιβλίων και… κληρώσεις για τους «τυχερούς», με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς  και χρονίζοντα κτιριακά προβλήματα. Πορεία διαμαρτυρίας στο Καστρί, στο σπίτι του συμπολίτη τους και πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Παιδεία, διοργάνωσαν την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι μαθητές του  Γυμνασίου και του Λυκείου Νέας Ερυθραίας, ενώ το ίδιο επανέλαβαν και τρεις εβδομάδες αργότερα. Στο χορό των καταλήψεων γυμνάσια και λύκεια της Κηφισιάς, στα «κάγκελα» της εκπαίδευσης μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και δήμος, που «ψάχνονται» για τις ελλείψεις στα σχολεία και τα αιτήματα των μαθητών.
 • ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ευρήματα «σκόνταψαν» οι εργασίες εκσκαφής στο «ΑΛΣΟΣ PARKING», όπως είναι ο διακριτικός τίτλος του υπόγειου πάρκινγκ που κατασκευάζεται στην πλατεία Πλατάνου σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς.
 • ΑΠΟ τις 11 έως τις 21 Σεπτεμβρίου οι φετινές εκδηλώσεις για τις «Αλλοτινές Πατρίδες 2011» στη Νέα Ερυθραία.
 • ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ οικοδομής τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου με πέντε τραυματίες (τέσσερις εργάτες και ο ιδιοκτήτης) στην οδό Προμηθέως στην Κηφισιά, που γλίτωσαν από θαύμα, όταν κατέρρευσαν τα υποστηλώματα και ολόκληρος ο δεύτερος όροφος την ώρα που έριχναν την πλάκα.
 • ΞΕΚΙΝΟΥΝ πολυήμερες κινητοποιήσεις στους δήμους, ενάντια σε μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς, με μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα του καλλικρατικού δήμου, κινητοποίηση, συμμετείχαν καθολικά στη 48ωρη απεργία που κήρυξε ο σύλλογός τους στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν κατάληψη σε όλους τους χώρους δουλειάς τους, έκαναν πορεία και κατέληξαν στη ΔΟΥ Κηφισιάς, όπου έκαψαν δεκάδες ραβασάκια της εφορίας.
 • ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και σε τοπικό επίπεδο οι αντιδράσεις ενάντια στη φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης. Οι έμποροι της Νέας Ερυθραίας, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς συγκεντρώνονται στην εφορία Κηφισιάς την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, όπου «επιστρέφουν το λογαριασμό» και τα χαράτσια της «αλληλεγγύης».
 • Η δήλωση του μήνα
 • «Είμαστε μαζί, παρόλα αυτά, θα πρέπει από αύριο να είμαστε κι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις μας στον δήμο. Γι’ αυτό, χατίρια τέλος». Ο δήμαρχος Κηφισιάς σε μια διφορούμενη δήλωσή του προς τους εργαζόμενους του δήμου, που ξεκίνησαν πρώτοι τις καταλήψεις στα δημαρχεία της χώρας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, ενάντια σε απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία.

Οκτώβριος

 • ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ «μέχρι νεωτέρας» οι εκλογές για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στον Δήμο Κηφισιάς, διαδικασία που είχε προκηρυχθεί δις το προηγούμενο διάστημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί εκλογικό κατάλογο μεταναστών, ενώ σε συνεδρίασή του εκφράζονται φόβοι «για συμμετοχή μουσουλμανικών κομμάτων στην όλη διαδικασία».
 • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς δήλωσαν δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν περισσεύει κανείς που θα μπορούσε μα μπει σε εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης».
 • ΕΞΑΡΣΗ ένοπλων ληστειών σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη με στόχους γνωστά εμπορικά καταστήματα, αλλά και μικροεπαγγελματίες που βγάζουν «μεροκάματο του τρόμου».
 • «Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και αναλγησία της Πολεοδομίας επιτρέπει τις αυθαίρετες κεραίες στην Κηφισιά», καταγγέλλει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Κηφισιά SOS» και καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του διευθυντή και των πολιτικών προϊσταμένων της υπηρεσίας.
 • ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ η Αθήνα από τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών, όπου έδωσαν δυναμικό παρών και οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς. Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Οκτωβρίου.
 • ΧΩΡΙΣ προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού κινδυνεύει να μείνει ο Δήμος Κηφισιάς, καθώς τα αρμόδια υπουργεία δεν έχουν εγκρίνει ούτε τα ίδια τα προγράμματα, αλλά ούτε και τις θέσεις των δασκάλων – προπονητών, κάποιοι εκ των οποίων συνεχίζουν να απασχολούνται αμισθί.
 • ΕΦΥΓΕ από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, στις 26 Οκτωβρίου 2011, ο Παναγιώτης Μίχαλος, ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στη Νέα Ερυθραία και επί δεκαετίες ασχολούμενος με τα κοινά της πόλης ως αντιδήμαρχος, δημοτικός και κοινοτικός σύμβουλος.
 • ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ και με -περιορισμένες- εκδηλώσεις λαϊκής δυσαρέσκειας, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς.
 • Η δήλωση του μήνα
 • «Οι εργαζόμενοι του δήμου να απαντήσουν με κινητοποιήσεις κατά των ίδιων των υπαιτίων της κρίσης, επιβάλλοντας ‘‘εμπάργκο’’ στην καθαριότητα έξω από σπίτια υπουργών στην Κηφισιά». Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Βασίλης Ξυπολυτάς, σε δηλώσεις του στη «Ν.Ε.» και το δημοτικό συμβούλιο για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Νοέμβριος

 • ΣΧΕΔΙΑ για τούνελ κάτω από το κτήμα Συγγρού και ο Δήμος Κηφισιάς υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για τη σύνδεση λεωφόρου Κηφισίας με Χαρ. Τρικούπη!
 • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ έλεγχο στις σχολικές επιτροπές, με αφορμή καταγγελίες για «παρατυπίες» σε ό,τι αφορά στα απολογιστικά τους στοιχεία, προανήγγειλε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.
 • ΕΝΑΣ 11ΧΡΟΝΟΣ μαθητής της έκτης τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή ανακοπή, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, παίζοντας στο προαύλιο του σχολείου του. Με απόφαση του δήμου και τη συγκατάθεση των γονέων, η αίθουσα πληροφορικής του σχολείου ανακαινίστηκε και έλαβε το όνομά του μαθητή, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.
 • ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ σε αναβολή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στη Νέα Ερυθραία, η έναρξη του οποίου  μεταφέρεται για το νέο έτος.
 • «ΒΡΟΧΗ» τα χαράτσια, «βροχή» και τα εξώδικα από δήμους, υπό την πίεση φορέων και πολιτών που συντονίζονται. Επεκτείνεται το μέτωπο των δήμων, ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ο Δήμος Κηφισιάς. Με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, έπειτα από διπλή συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, την οποία προκάλεσαν πολίτες του Δήμου Κηφισιάς, δηλώνοντας την ενεργή και πρακτική συμβολή του στον αγώνα τους.
 • ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ στο σχέδιο πόλεως και την επέκταση του εγκεκριμένου ΓΠΣ για την περιοχή Παλιάγιαννη της Άνω Κηφισιάς με χρήσεις αποκλειστικά κατοικίας προωθεί ο Δήμος Κηφισιάς, «λόγω και της φημολογίας για την έλευση μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ».
 •  Η δήλωση του μήνα
 • «Με έντονη ανησυχία και προβληματισμό, ο Δήμος Κηφισιάς καταγράφει καθημερινά την αδυναμία και την αγωνία των κατοίκων του, να ανταποκριθούν στην καταβολή του ειδικού τέλους, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.  Θεωρεί αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης. Θεωρεί επίσης ανάλγητη την κυβέρνηση, διότι χωρίς να έχει προβλεφθεί καμία μέριμνα για τους οικονομικά αδυνάτους, τούς συνθλίβει». Από ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς για το χαράτσι της ΔΕΗ και ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι γίνεται λίγο παρακάτω από τα μέρη μας…

Δεκέμβριος

 • ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «fast track» για προϋπολογισμό, έργα και προτεραιότητες του 2012. Ο δημοτικός προϋπολογισμός «προσαρμοσμένος στις συνθήκες των καιρών», ύψους 76 εκατ. ευρώ και μειωμένος κατά 44% σε σχέση με τον περσινό, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.
 • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ατύχημα τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου στην οδό Τατοΐου με σοβαρό τραυματισμό 42χρονου υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς, έπειτα από πρόσκρουση Ι.Χ. στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου.
 • «ΨΑΛΙΔΙ» στις επιχορηγήσεις του Δήμου Κηφισιάς για πολιτισμό, αθλητισμό και κοινωνική πρόνοια επεφύλασσε το «καλλικρατικό» 2011, ενώ και για το 2012 δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή στους παραπάνω τομείς, όπου δραστηριοποιούνται τα Νομικά του Πρόσωπα, βάσει των προϋπολογισμών τους που παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο με συνοπτικές διαδικασίες.
 • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας από πολίτες ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου έξω από τη ΔΕΗ Κηφισιάς. Τη συγκέντρωση κάλεσαν η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς, ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου και η Τοπική Επιτροπή Βορείων Προαστίων του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων στηρίχθηκε και από τον Δήμο Κηφισιάς.
 • ΣΤΟ «ΑΛΑΤΙ της γης», την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΤ1 της γνωστής σειράς του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα, προσκεκλημένος ο Χορευτικός Όμιλος του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Ερυθραίας Χερσονήσου.
 • ΣΥΜΦΩΝΑ με στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας, 280 οικογένειες, πολλών εξ αυτών πολύτεκνοι και 120 μεμονωμένα άτομα, βιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, ενώ τα αιτήματα για επισιτιστική βοήθεια είναι διπλάσια. Ο δήμος προχωράει στην ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.
 • Η δήλωση του μήνα
 • «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο ίδιος ο δήμος, θα πρέπει να δει το θέμα όχι ως άρτο και θεάματα, αλλά ως ταυτότητα που θα τον ξεχωρίσει απ’ όλους τους άλλους δήμους». Ο γνωστός εθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας από δηλώσεις του στη «Ν.Ε.» για το Χορευτικό Όμιλο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας και τη μικρασιατική παράδοση εν γένει.
Προηγούμενο άρθροΟι γιορτές του Δωδεκάμερου στην Ερυθραία της Ιωνίας
Επόμενο άρθροΤο… δίσεκτο 2012 και το «χρέος» των δημοτικών αρχών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.