Μια μικρή αδιαθεσία με κάθισε στο κρεβάτι. Μη έχοντας πολλά πράγματα να κάνω και αφού δεν μπορούσα να διαβάσω άρχισα να παίζω με την τηλεόραση.
Παναγιά μου Δέσποινα που λέει και ο λαός τι τσαρλατανισμός!!
Διάφοροι να βγαίνουν τυχάρπαστοι, παραμυθάδες, φαντασιόπληκτοι, αεριτζήδες και να αναλύουν τα πάντα!!
Αυτόκλητοι μάγοι, ψυχοερευνητές, μέντιουμ, χαρτορίχτες και καφετζούδες, παρουσιάζονται και λένε μύρια όσα, για να εμπαίξουν και να αποπροσανατολίσουν- για το συμφέρον τους βέβαια- και να εκμεταλλευτούν τις ψυχικές και ψυχολογικές αδυναμίες του λαού, που δυστυχώς έχει στερηθεί τη στοιχειώδη παιδεία πολλώ γε μάλλον την επιστήμη. Είναι ντροπή και πρόκληση να τους αλιεύουν και να παρουσιάζουν ιστορίες για τα πνεύματα το υπερπέραν και άλλα. Πράγματα ανόητα που τα σκηνοθετούν σκόπιμα για υψηλή τηλεθέαση και είσπραξη. Τη στιγμή που μεγαλώνουν τα κοινωνικά προβλήματα – επιβίωσης, υγείας, εργασίας, παιδείας, περιβάλλοντος, πολύμορφης και πολυποίκιλης καταλήστευσης του πολιτισμού και άλλα πολλά. Όλοι αυτοί οι ποταμοί της λάσπης και των λυμάτων εκβάλλουν στα κεφάλια μας. Για να αποπροσανατολιστούμε σκόπιμα τη στιγμή που έχουμε πνευματικά αγαθά τεράστια και κεφάλαια απέραντα για τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και για κάθε πολιτισμό που μένουν άγνωστα.
Όλη αυτή τη κακομοιριά προσπαθούν να την επιβάλλουν.
Για να ξεπέσει ακόμα περισσότερο ο κόσμος βλέποντας τις βλακείες, τις ανοησίες και την υποκουλτούρα.
Όλα αυτά υποβαθμίζουν τη πνευματική μας ζωή και μας αποπροσανατολίζουν από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν καθημερινά.
Σκεφθήκατε ποτέ μήπως όλα αυτά παρουσιάζονται σκόπιμα για να εξαθλιωθούμε και να υποβαθμίσουν τη νοημοσύνη μας.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε και να παρατάξουμε τα δόντια.
Αρνηθείται τα μικρόβια που μας ταΐζουν. Κλείστε την τηλεόραση και ανοίξτε ένα βιβλίο.
Σώστε τα παιδιά σας από το αργό θάνατο των μη καλών εκπομπών.
Καλλιεργείστε τους την αγάπη για το βιβλίο, γιατί σε όλους δεν είναι έμφυτη.
Τα βιβλία γίνονται αφορμή για ταξίδια στη τέχνη, στην ιστορία στην παράδοση και ανοίγουν παράθυρα σε άλλους κόσμους.
Τα βιβλία καταργούν την πλήξη είναι ένας παράδεισος που θα σε ταξιδέψει, είναι μια συντροφιά που θα ανοίξει ορίζοντες.
Όσα λόγια όμως και να πούμε, όσες συμβουλές κι αν δώσουμε στα παιδιά μας να διαβάζουν, τα λόγια μας θα πέφτουν στο κενό, αν τα παιδιά μας δεν βλέπουν εμάς πρώτους να διαβάζουμε.
Τα παιδιά δεν πρέπει να θεωρούν το διάβασμα σαν ένα επιπλέον καθήκον αλλά σαν ένα μέσο για να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο και να μπορούν να επικοινωνούν με αυτόν.
Εξάλλου η αγάπη για το βιβλίο οδηγεί στην αγάπη για τη γνώση, όπως και η αγάπη για την γνώση αποτελεί συνάρτηση της αγάπης για το βιβλίο.
Η προσπάθεια αυτή ξεκινά από πολύ νωρίς από τη πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης από την προσχολική αγωγή, απ’ το νηπιαγωγείο. Ο δάσκαλος, ο παιδαγωγός που θα καταφέρει τα μικρά-μικρά παιδάκια να αγαπήσουν το βιβλίο πρέπει να είναι σίγουρος ότι έχει επιτύχει το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο στόχο των παιδευτικών του ενεργειών και το καλύτερο μέρος του έργου του. Δίνει στο παιδί να καταλάβει ότι το βιβλίο είναι πηγή ευχαρίστησης και διασκέδασης. Μέσα στα βιβλία κρύβεται η γοητεία και η ομορφιά που δύσκολα τη βρίσκει κανείς στο άμεσο περιβάλλον και με το βιβλίο αποκτά ευαισθησίες. Με την ανάγνωση κάποιων βιβλίων ανοίγουν τα παράθυρα της ψυχής και άπλετο φως πλημμυρίζει τον ως πριν από λίγο σκοτεινό της χώρο. Ρίχνουν την κρούστα που πριν έφραζε τα μάτια κι έκανε προβληματική ή αδύνατη την όραση. Ανοίγουν τα μάτια και μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο πιο καθαρά.
Με το δίκιο του ο Φουχτερλέμπεν έλεγε πως «τα βιβλία είναι ματογυάλια, για να βλέπουμε καλύτερα τον κόσμο».
Η λαϊκή ρήση θέλει τους γραμματισμένους, άτομα με αυξημένη, όραση του κόσμου λέγοντας «τα γράμματα είναι άλλα δύο μάτια»
Ο ήλιος της γνώσης μπαίνει στις ψυχές και φωτίζει το μυαλό, το ζωογονεί και του δίνει δυνάμεις για να διερευνήσει και να κατεξουσιάσει τον κόσμο.
«Τα βιβλία φωτίζουν τις ψυχές ενδυναμώνουν τον άνθρωπο και αφυπνίζουν τις καλύτερες τάσεις λέει ο W. Thaceray.
Πάνω από 500.000 βιβλία με εκπτώσεις έως και 90% στο παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κλαθμώνος στην Αθήνα. Θα διαρκέσει έως και τις 8 Φεβρουαρίου.
Το παζάρι διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών βιβλίων και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδας με βιβλία που έχουν εκδοθεί μέχρι το 2006.
Eπισκεφθείτε το και αναζητήστε βιβλία που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.