ekso_fasismos 01

Η αύξηση της φασιστικής απειλής συνδέεται με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης . Η οικονομική εξαθλίωση οδήγησε  στη διόγκωση της ακροδεξιάς, που εισέβαλε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και ενισχύθηκε από τις  ρατσιστικές  και  συντηρητικές  αντιλήψεις  της  ελληνικής κοινωνίας,  υπήρχε έντονα στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αποτυπωνόταν σε κρατικούς θεσμούς και καλλιεργήθηκε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Ήδη από την αρχή του έτους 1.750 μετανάστες άνδρες, γυναίκες και παιδιά χάθηκαν στη θάλασσα, 30 φορές περισσότεροι σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014. Αυτοί οι νεκροί είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ και της πολιτικής που ακολουθήθηκε από τις τελευταίες κυβερνήσεις που διαμόρφωσαν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (στρατόπεδα συγκέντρωσης, ένταση της καταστολής,  φυλακές τύπου Γ, ξένιος Δίας) που συνέβαλαν στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Να καταδικαστεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής

Η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει ήδη ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου με το κατηγορητήριο της να αφορά την ηθική και φυσική αυτουργία στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεκάδες επιθέσεις και ξυλοδαρμούς, παράνομη οπλοφορία, καθώς και άλλες ενέργειες, όπως η δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν, Λουκμάν Σαχτζάτ.

Πολλά  τα ερωτήματα  σχετικά με την έκβαση της δίκης. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η δικαστική εξουσία αποτελεί μια από τις πιο συντηρητικές δομές του αστικού κράτους και σε συνδυασμό με τις στενές σχέσεις που έχει η Χρυσή Αυγή με την αστυνομία και το βαθύ κράτος δυσχεραίνουν το αποτέλεσμα της δίκης. Απόδειξη η πρώτη μέρα της δίκης, όταν Χρυσαυγίτες χτύπησαν τους μάρτυρες κατηγορίας για την υπόθεση του Φύσσα δείχνοντας  ότι τα τάγματα εφόδου συνεχίζουν να υπάρχουν και να δρουν ανενόχλητα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ακόμη και αν σημειωθεί μια αναγκαία καταδικαστική απόφαση για τη ΧΑ, ο φασισμός θα συνεχίσει να υπάρχει εάν δεν καταδικαστεί στην συνείδηση των πολιτών. Η Ελληνική κοινωνία δεν είναι άμοιρη ευθυνών, οι 400 χιλιάδες ψηφοφόροι της ΧΑ όπλισαν το όπλο του Ρουπακιά και η ανοχή της υπόλοιπης κοινωνίας ενθαρρύνει αυτές τις πραχτικές.

Με τα 70 χρόνια ιστορικής μνήμης χτίζουμε τους αντιφασιστικούς αγώνες του μέλλοντος

Ο Μάης μας θυμίζει την αντιφασιστική νίκη των λαών, τους  αγωνιστές και τις αγωνίστριες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ  ενάντια στους ναζί, , τους ήρωες του Στάλινγκραντ και των υπολοίπων μαχητών του Ανατολικού Μετώπου που ανέτρεψαν τον Χίτλερ και απελευθέρωσαν την Ευρώπη, τη Γαλλική Αντίσταση, τους Παρτιζάνους και  τους Ισπανούς αντιφασίστες. Δεν ξεχνάμε τις μαύρες σελίδες της ιστορίας, τα 50 εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής Θηριωδίας, τους 300 χιλιάδες Έλληνες μέσα σε αυτούς, τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος, το Άουσβιτς, το Μαουτχάουζεν, το Μπύχενβαλντ.

Να αντιπαραταχθούμε στους σύγχρονους απογόνους τους. Στα  σκουπίδια της ιστορίας που σπέρνουν ξανά το μίσος απέναντι στους φτωχούς, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους ομοφυλόφιλους.

Να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές μας, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς

Σήμερα, στη γειτονιά μας από τον Ιούλιο λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι. Θα πρέπει να αντιπαλέψουμε τον εθνικισμό που διαιρεί την κοινωνία σε φυλές και να προτάξουμε την αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστών στη δράση, ως πράξη ενάντια στον ατομισμό και την απομόνωση.

Να μην αφήσουμε να καταλάβουν τις πλατείες μας οι φασίστες και να κάνουμε υπόθεση όλης της κοινωνίας την πάλη ενάντια στον φασισμό, δημιουργώντας ένα πλατύ αντιφασιστικό κίνημα, μέσα από σχολεία, φορείς, σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις, δομές αλληλεγγύης που μπορούν να συνθέτουν στο σήμερα το δικό μας όραμα για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ 
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

syntonistiko.14@gmail.com                                                                                        

antifavoreia.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΜέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς (της παράταξης Χιωτάκη) υποχρεώθηκε μετά από έλεγχο να καταβάλει στην Δημοτική Επιχείρηση 83.663€
Επόμενο άρθροΣυμμετοχικό προϋπολογισμό ανήγγειλε ο δήμαρχος Κηφισιάς στις συνοικιακές συνελεύσεις που συνεχίστηκαν σε Άνω Κηφισιά & Εκάλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.