Μια καινούργια εβδομάδα ήρθε μετά από ένα εφιαλτικό σαββατοκύριακο.
Δεν ήθελα να γράψω τίποτα. Ένα απέραντο κενό αισθάνομαι μέσα μου. σαν μια ταφόπλακα στο στήθος μου που μ’ εμποδίζει να αναπνεύσω. Μου κόβει την ανάσα. Δεν μπορώ να βάλω σε τάξη τα συναισθήματά μου. Δάκρυα τρέχουν από τα μάτια μου χωρίς σταματημό. Θλίψη, θυμός, οργή. Αισθάνομαι προδομένη από το πολιτικό σύστημα γιατί αυτό μας οδήγησε εδώ! Η πολιτική τους τόσα χρόνια. Το κακό είναι όμως ότι κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό..
Δραματικές περικοπές, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση της φορολογίας. Έχτισαν πάνω στην άμμο και έφεραν την χώρα στον γκρεμό. Καταστρέψανε το μέλλον των παιδιών μας.
Ο κόσμος βουτηγμένος στην απελπισία και την απόγνωση καθώς δεν γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Αλλάζει τη ζωή μας το μνημόνιο. Ψάχνω να βρω ψήγματα αισιοδοξίας για να πάρω λίγο δύναμη. Μου λένε ότι όλα θα αλλάξουν. Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και όλοι πρέπει να αλλάξουμε στάση. Κουρελιάζουν τη ζωή μας.
Μας γυρίζουν 50 χρόνια πίσω. Μας λένε πως μ’ αυτά τα νέα μέτρα θα δούμε ανάπτυξη! Πως θα γίνει αυτή η περίφημη ανάπτυξη; Με τέτοια μέτρα! Πως θα κινηθεί η αγορά; Με μισθούς των 400 ευρώ; Όλοι μας κοροϊδεύουν. Ο κόσμος φοβάται το αύριο. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα. Για το καλό όλων μας γιατί αλλιώς θα καταστραφούμε. Ο κόσμος τα βγάζει ήδη δύσκολα. Τα νέα μέτρα τι θα φέρουν; Σκληρότερη λιτότητα.
Το ραδιόφωνο μας βομβαρδίσει συνεχώς για προσφορά βοήθειας. Συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων, συσσίτια. Εκστρατείες αλληλεγγύης για προσφορά βοήθειας.
Το φως στο τούνελ έγινε σκοτάδι για τον περισσότερο κόσμο. Και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει φως. Δεν ξέρουμε που μας πάει αυτή η κατάσταση και αν υπάρχει ελπίδα.
Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες.
Θα ήθελα όμως να υποφέρουν όλοι το ίδιο. Να καταλογιστούν ευθύνες όπου χρειάζεται για να μη ξαναγίνουν τα ίδια λάθη. Να κάνουμε κάτι δίκαιο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Ας θυμόμαστε πάντα αυτές τις δραματικές μέρες στο μέλλον! Ποιοι και πως μας έφεραν εδώ;
Εθνική κρίση και ώρα για αλήθειες ανοικτά πλέον στον ελληνικό λαό.
ΥΓ. Επτά πράγματα που δεν πρέπει να έχεις.
Σύμφωνα με το μεγάλο ηγέτη Μαχάτμα Γκάντι τα παρακάτω συνιστούν τα 7 αμαρτήματα της κοινωνίας. Στην κοινωνία που αυτός οραματίστηκε οι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν:
1.πλούτο χωρίς μόχθο
2.απόλαυση χωρίς συναίσθημα
3.εμπόριο χωρίς ήθος
4.γνώση χωρίς χαρακτήρα
5.επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
6.λατρεία χωρίς θυσία
7.πολιτική χωρίς αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.