Μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και την ουδέτερη, επί της ουσίας, στάση του Δήμου Κηφισιάς…

Ασπίδα προστασίας για τη διατήρηση του πεζόδρομου και του ποδηλατοδρόμου της Γ. Παπανδρέου, μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει στο σύνολό τους τα έργα ανάπλασης και τη σύνδεσης του ιστορικού κέντρου της Νέας Ερυθραίας με το Καστρί, υψώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Ως «μη νομίμως τελειωθείσες», δεδομένου ότι έτυχαν εφαρμογής, ελλείψει ρητής εγκριτικής πράξεως από την Περιφέρεια Αττικής και «για λόγους ασφαλείας δικαίου», το ΣτΕ ακύρωσε στο σύνολό τους τις προσβαλλόμενες αποφάσεις 278/2008 και 210/2009 του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας, σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Καστρί, Πολιτεία και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Πρόκειται για απόφαση «βόμβα» που τινάζει στον αέρα το σύνολο των αναπλάσεων και παρεμβάσεων (ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, οδοί ήπιας κυκλοφορίας, μονοδρομήσεις κ.α.), τις οποίες δρομολόγησε και υλοποίησε η διοίκηση της Βασιλικής Ταμβάκη στα τελευταία χρόνια της θητείας της, βάσει των ερευνητικών προγραμμάτων που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για την επίλυση των πολεοδομικών και κυκλοφοριακών ζητημάτων της Νέας Ερυθραίας.
Την αίτηση ακύρωσης των συγκεκριμένων αποφάσεων του πρώην Δήμου Νέας Ερυθραίας στο ΣτΕ κατέθεσε κάτοικος της οδού Τροίας (η κα Πολυξένη Νικολετοπούλου-Δόξα) και δικαιώθηκε, συνεπικουρούμενη και από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είδαν ξαφνικά την περιοχή τους να δέχεται όλη τη διαμπερή και υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων που παρέκλιναν από την κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του δήμου και ιδιαίτερα της μονοδρόμησης της Γ. Παπανδρέου.
Στον αντίποδα, ωστόσο, εκατοντάδες άλλοι κάτοικοι της περιοχής του Καστριού και της Ανατολικής Νέας Ερυθραίας, συλλέγουν υπογραφές για τη διατήρηση του έργου και για την εξεύρεση μιας ικανοποιητικής λύσης για όλους. Όπως αναφέρουν οι 300 και πλέον υπογράφοντες, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται στο «στρατηγείο» των κατοίκων που έχει στηθεί επί της Γ. Παπανδρέου και συνεπικουρείται από συλλογικότητες πεζών και ποδηλατών: «Κάποιοι συνδημότες μας προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσον προκειμένου να ακυρώσουν το έργο πνοής που έχει γίνει για όλους τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας και να το θυσιάσουν και αυτό στο βωμό των αυτοκινήτων, καταργώντας έτσι τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους που έχουν κατασκευαστεί.
Ως κάτοικοι της Γ. Παπανδρέου, διαμαρτυρόμεθα εντονότατα για την κίνησή τους αυτή και για το λόγο αυτό θα προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο να καταργηθεί το έργο αυτό.
Με αυτά τα δεδομένα ως μέλη του Συλλόγου Ανατολικής Νέας Ερυθραίας παίρνουμε την πρωτοβουλία σαν πρώτη μας κίνηση να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, ώστε να τονίσουμε προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και αρχή ότι το έργο αυτό είναι απαραίτητο για όλους τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας και δεν επιθυμούμε γα κανένα λόγο να ακυρωθεί. Τις υπογραφές που θα συγκεντρώσουμε, θα τις καταθέσουμε στον δήμαρχο Κηφισιάς και στην Περιφέρεια Αττικής. Οι κάτωθι υπογράφοντες δηλώνουμε ότι οι ποδηλατόδρομοι και οι πεζόδρομοι στη Νέα Ερυθραία και ειδικά επί της οδού Γ. Παπανδρέου είναι έργο πνοής για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας και δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο να ακυρωθεί το έργο αυτό».
Με βάση την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, για την οποία οι κάτοικοι της Γ. Παπανδρέου εκφράζουν την έκπληξή τους για τη «σπουδή του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου να βγάλει απόφαση μέσα σε διάστημα ενός έτους», ο Δήμος Κηφισιάς υποχρεούται να επαναφέρει τα πράγματα στην πρότερη κατάσταση. Και αν για την περίπτωση των μονοδρομήσεων των οδών, η αλλαγή κατεύθυνσης μπορεί να γίνει με την αντίθετη τοποθέτηση των απαγορευτικών σημάτων, όπως έχει πράξει ήδη ο δήμος, βάσει της προσωρινής διαταγής του προέδρου του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ (31/1/2011), για τη Γ. Παπανδρέου, την Κ. Βάρναλη και τις άλλες οδούς, όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομήσεων, δημιουργείται μείζον θέμα, καθώς η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επιβάλλει στην ουσία το «ξήλωμα» των έργων και των λοιπών αναπλάσεων, που έγιναν σύμφωνα με το ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΜΠ για τη «σύνδεση του ιστορικού κέντρου με το Καστρί».

«Μπορεί αυτό το έργο να ξηλωθεί;»

«Μπορεί ένα τέτοιο έργο που εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής από την Κηφισιά μέχρι τον Διόνυσο, αλλά και τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, που προσελκύει οικογένειες, παιδιά, ποδηλάτες και εκατοντάδες άλλους επισκέπτες καθημερινά, να ακυρωθεί για τυπικούς λόγους, ενώ έχει υλοποιηθεί; Φαντάζεστε τη Γ. Παπανδρέου στη πρότερη κατάστασή της, με όλη αυτή την παράλληλη ροή οχημάτων από την Ελ. Βενιζέλου;», λένε στη «Ν.Ε.» τα μέλη του Συλλόγου Ανατολικής Νέας Ερυθραίας, που δραστηριοποιούνται για τη συλλογή υπογραφών με στόχο: «Να ανατρέψουμε αυτήν την απόφαση. Να ακουστεί η άποψη των κατοίκων και να αποτελέσει νομικό ‘‘όπλο’’ στα χέρια του δήμου που θα κινηθεί μαζί μας για τη διατήρηση του έργου. Παντού στην Ευρώπη οι ποδηλατόδρομοι και οι πεζόδρομοι αποτελούν αίτημα και πράξη, απάντηση στην κυριαρχία του Ι.Χ. Εμείς εδώ έχουμε έναν και κάποιοι θέλουν να το διαλύσουν. Αυτό το έργο έγινε, δεν το ξηλώνουμε, το βελτιώνουμε. Αυτή είναι η πάγια θέση του συλλόγου μας. Ας δοκιμάσουμε πρώτα τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη που θα εφαρμοστεί. Ας βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας για να διασωθεί το έργο και να γίνουν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις. Όλος αυτός ο κόσμος που το έχει χαρεί, πού θα περπατήσει έπειτα; Ας βγάλουμε τις παρωπίδες, γιατί το έργο δεν αφορά μόνος εμάς. Δεν είμαστε συγκοινωνιολόγοι, αλλά βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα του έργου, τη χρησιμότητα και τη λειτουργικότητά του».
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς έχουν εγκρίνει μια νέα μελέτη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή Ελ. Βενιζέλου, Χ. Τρικούπη, Κοκκιναρά, Ηροδότου, Πόντου, Παπαφλέσσα, σε Καστρί και Πολιτεία, τις οποίες οι κάτοικοι της οδού Τροίας προσέβαλλαν και πάλι στην Περιφέρεια Αττικής.
Ωστόσο, η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι με τη νέα διαδικασία κι εφόσον τελεσιδικήσει η υπόθεση στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, θα εφαρμοστούν νομίμως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ενώ θα προστατευθεί στη σημερινή μορφή του και το έργο της Γ. Παπανδρέου, διατηρώντας την οδό σε μονή κατεύθυνση.
Η συγκεκριμένη οδός αποτελεί ουσιαστικά το «μήλον της έριδος» για τις δυο πλευρές, καθώς στο παρελθόν απορροφούσε ικανό κυκλοφοριακό φόρτο από την κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, που σήμερα επιβαρύνει τις πιο πάνω περιοχές της Νέας Ερυθραίας, αλλά και της Κηφισιάς.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.