Το υπόλοιπο 20% του αποχετευτικού της Άνω Κηφισιάς βαίνει σε τροχιά χρηματοδότησης, μετά την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβολή του έργου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για μια εκκρεμότητα που δεν είχε ενταχθεί στο συνολικό έργο αποχέτευσης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και σε στάδιο ολοκλήρωσης στην περιοχή, καθώς υπήρχαν προς διευθέτηση τεχνικά θέματα, λόγω υψομέτρου. Αφορά στην κατασκευή διέλευσης αγωγού μεταφοράς ακαθάρτων Αγ. Νεκταρίου και Άνω Κηφισιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, που εφόσον χρηματοδοτηθεί θα ολοκληρώσει την αποχέτευση στην περιοχή. Σχετικά με τις τεχνικές δυσκολίες του έργου, καθώς ο αγωγός θα πρέπει να περάσει από το παρακείμενο ρέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Παναγιώτου απάντησε πως έχει βρεθεί η λύση με την προτεινόμενη κατασκευή πεζογέφυρας μήκους 20 μέτρων, ώστε ο αγωγός να περάσει απέναντι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητες εγκρίσεις και μελέτες για οριοθέτηση του ρέματος και για απαλλαγή περιβαλλοντικών όρων, που απαιτούνται για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Για το υπόλοιπο 80% του έργου που βαίνει προς ολοκλήρωση, ο κ. Παναγιώτου διαβεβαίωσε ότι αυτό προχωράει κανονικά και ότι ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για το κούμπωμα του αγωγού ακαθάρτων στο συλλεκτήριο αγωγό στην περιοχή του Αμαρουσίου.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.