Σας υπενθυμίζουμε τώρα τις γιορτές πως το καλύτερο δώρο είναι το βιβλίο. Δυο βιβλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον για κάθε Ερυθραιώτη, αλλά και έντονα εορταστικό χαρακτήρα, έχουν γραφεί από τη διάσημη Βουρλιωτίνα συγγραφέα Νίτσα Παραρά-Ευτυχίδου και αναφέρονται στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας Χερσονήσου, τα Βουρλά.
Το ένα έχει τίτλο «Λαϊκά παραμύθια της Μικρασίας» και περιλαμβάνει οχτώ παραμύθια και τρεις ιστορίες, που συναρπάζουν τον αναγνώστη, από τα πάλαι ποτέ ελληνικά Βουρλά, με τους 30.000 Έλληνες κατοίκους πριν το 1922.
Το άλλο είναι τα «Χριστουγεννόσχολα», που αναφέρονται, με γλαφυρή και ιδιαίτερα ελκυστική γλώσσα, στα βουρλιώτικα και γενικά στα ερυθραιώτικα ήθη και έθιμα του Δωδεκάμερου. Στο βιβλίο αυτό, που την ωραία εικονογράφηση έκανε η Ελένη Διαμαντοπούλου, περιλαμβάνεται και ψηφιακός δίσκος με ελληνικά κάλαντα και ύμνους των εορτών.
Δυο εξαιρετικά βιβλία μικρού κόστους, με σημαντικό όμως περιεχόμενο, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Είναι ό,τι πρέπει για τις γιορτές. Χαρίστε τα, διαβάστε τα, ταξιδέψτε μαζί τους, ονειροπολήστε, θυμηθείτε, απολαύστε τα!
Και τα δύο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Εν πλω και θα τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.