Kάτοικοι και εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό «παρών» την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Δήμοι Κηφισιάς και  Διονύσου, στη γέφυρα Βαρυμπόμπης, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Με  επικεφαλής τους δημάρχους, Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, και Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη, οι πολίτες εξέφρασαν με πανό και συνθήματα τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη απαίτησή τους, για αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης και του σχετικού νόμου, ώστε να υπάρξει μόνιμη απαλλαγή των δύο περιοχών από το ενδεχόμενο εγκατάστασης οιουδήποτε είδους διοδίων.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος, στην ομιλία του τόνισε: «Απαιτούμε ο τόπος μας να παραμείνει καθαρός και ελεύθερος από διόδια, όπως και αν τα βαφτίζουν, όπως και αν τα μεταμορφώνουν. Είτε είναι μπάρα, είτε ηλεκτρονικό ή δορυφορικό μάτι. Η υποβάθμιση των γειτονιών μας είναι δεδομένη. Η διέλευση χιλιάδων οδηγών μέσα από το ακατάλληλο εσωτερικό οδικό δίκτυο θα επιφέρει περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή υποβάθμιση. Οι απαλλαγές που ανακοινώνονται δεν έχουν καμία ισχύ, είναι άκυρες, αν δεν νομοθετηθούν».

Ο κ. Θωμάκος υπογράμμισε, επίσης, ότι «ο αγώνας των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου είναι ένας γνήσιος κοινωνικός αγώνας, του απλού πολίτη».

O δήμαρχος Διονύσου, Δ. Ζαμάνης, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μία δυσβάστακτη και άδικη σύμβαση που υπογράφτηκε το 2007 και τροποποιήθηκε το 2013. Θέλουμε να αλλαχτεί, θέλουμε να τροποποιηθεί, ώστε να μην υποστούμε τις τεράστιες κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από την τοποθέτηση των διοδίων. Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητα της εθνικής οδού, έξω από τα σπίτια μας. Θέλουμε ένα ασφαλές και συνεχόμενο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Θέλουμε να προστατεύσουμε το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας».

Ο κ. Ζαμάνης επεσήμανε ότι «οι δύο Δήμοι χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κατέθεσαν, ήδη, αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της σχετικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που μετατρέπει την εθνική οδό, στα όρια των δύο δήμων και εντός του αστικού ιστού, σε κλειστό αυτοκινητόδρομο».

Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα, αντιδήμαρχος Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βόρειας Αττικής, Δ. Μανδάλακας, εκφράζοντας με τη σειρά τους το κοινό αίτημα να μην τοποθετηθούν διόδια στους δύο κόμβους.

Χαιρετισμό επίσης, εκ μέρους της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, απηύθυνε η περιφερειακή σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, ενώ αναγνώσθηκε και μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου. Παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι και μέλη φορέων και συλλόγων.

Το «παρών» έδωσε και ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας ο οποίος δήλωσε:

«Εδώ στη γέφυρα Βαρυμπόμπης έχουμε μια πρωτοφανή σε μαζικότητα και αγωνιστικότητα συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών. Όλοι μαζί εδώ λέμε ένα μεγάλο και δυνατό ΟΧΙ στα πλευρικά διόδια στη Βαρυμπόμπη και στον Αγιο Στέφανο αλλά και σε όλα τα διόδια που έχουν κατακλύσει κάθε λίγα χιλιόμετρα τους δρόμους».

ΚΕΔΕ: Είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων μέσα στις πόλεις μας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης,  ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

»Ως ΚΕΔΕ, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων, είτε πλευρικών είτε ηλεκτρονικών, μέσα στις πόλεις μας, εντός του αστικού ιστού.

»Είναι αδιανόητο να εφαρμοστεί μία τέτοια απόφαση που θα επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.

»Παράλληλα, θα καθιστά τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού. Είμαστε στο πλευρό των τοπικών Αρχών και των κατοίκων και στηρίζουμε το αίτημά τους να τροποποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης ώστε ν’ αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κ.λπ.) στους συγκεκριμένους κόμβους». 

Μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίιου της Ένωσης Νίκος Χιωτάκης, τέως δήμαρχος Κηφισιάς, και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.