Επείγονται, ειδικά την Πρωτομαγιά!
Με την ένδειξη «κατεπείγον-εκλογικό», το υπουργείο Εσωτερικών υποχρεώνει και απαιτεί από τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους των δήμων που θα απασχοληθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Μαΐου, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, να δουλέψουν, κρατώντας τις συγκεκριμένες υπηρεσίες ανοιχτές, και ανήμερα την Πρωτομαγιά! Για την ιστορία ή καλύτερα για τα κατάστιχά της, την επιστολή υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Θανάσης Ξηρός. Άκρατος νεοφιλελευθερισμός με το αληθινό του ιδεολογικό πρόσωπο, κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, 126 χρόνια μετά τις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο και μόλις ένα χρόνο μετά από δυο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο.

Με άδεια από τη σημαία…
Μέχρι να λήξει η διαβούλευση για τη νέα κανονιστική απόφαση περί αδειοδότησης και λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Ερυθραίας είναι υποχρεωμένο να συνεχίζει να δίνει προεγκρίσεις, εφόσον υπάρχουν αιτήσεις, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Σώματος, Αντώνης Ξενάκης, στην τελευταία του συνεδρίαση. Από την άλλη πλευρά, με εισήγηση του δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς έχει «παγώσει», μέχρι νεωτέρας, νέες αδειοδοτήσεις των συγκεκριμένων καταστημάτων. Ο ένας, δηλαδή, ανάβει το πράσινο φως και ο άλλος το κόκκινο, αλλά και αντίθετα. Και το «κουβάρι» της λειτουργίας πληθώρας μπαρ, καφέ, εστιατορίων κ.α., με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αλλοίωση του χαρακτήρα ολόκληρων περιοχών, δεν ξεμπλέκεται. Ξέχωρα, που οι επιχειρηματίες του χώρου, πολλές φορές δεν λαμβάνουν καν υπόψη τους τις αποφάσεις του δήμου ή της κοινότητας. Λειτουργούν με άδεια από τη… σημαία!

Κηφισιώτικες… αξίες
«Το brand name Κηφισιά έχει τεράστια αξία στο χρηματιστήριο, πρέπει και ο δήμος να εκμεταλλευτεί τις δικές του αξίες», τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης στην έκτακτη γενική συνέλευση για την τροποποίηση του καταστατικού και τους σκοπούς της δημοτικής εταιρείας «Μένανδρος Α.Ε.», που ανοίγει τα πανιά της για τη συνεκμετάλλευση της δημοτικής περιουσίας με ιδιώτες. Ωστόσο, το ανακάτεμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις χρηματιστηριακές αξίες, εμπεριέχει κινδύνους. Πάλι καλά, που ο Νίκος Χιωτάκης απέσυρε την τελευταία στιγμή, κατόπιν πρότασης της Κατερίνας Μουστάκη, τη δυνατότητα της δημοτικής Α.Ε. να ιδρύει θυγατρικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Μην «κάτσει» καμιά offshore, δηλαδή, στα καλά καθούμενα και ψάχνουμε το «brand name» σε τίποτα Βερμούδες ή στα νησιά Καϊμάν…

Αποφάσεις ερήμην
Ορθώς έπραξαν οι δήμαρχοι και βγήκαν στους δρόμους για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι. Δεν μπορούμε, πάντως, να μην επισημάνουμε την ηχηρή απουσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας από το «πλάνο» των «στρατοπέδων» λαθρομεταναστών. Είναι απαράδεκτο να παραμένει απούσα η ΚΕΔΕ και να μην έχει συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις για ένα μείζον ζήτημα, τη στιγμή, μάλιστα, που καλούνται οι δήμαρχοι, μέσω αποφάσεων των ΠΕΔ σ’ όλη τη χώρα, ως εκτελεστικά όργανα και διεκπεραιωτές αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας, να υλοποιήσουν αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί ερήμην τους.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ. 

Κυκλοφορούν ελεύθερα, ανάμεσά μας

Η οργάνωση που διεκδικεί μια θέση στο κοινοβούλιο παρουσιάζεται ως «εθνικιστική», «πατριωτική», «αντισυστημική». Δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Είναι μια νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλεύεται, με στυγνό οπορτουνισμό, την αντιμνημονιακή ρητορική και την ανησυχία για το Μεταναστευτικό για να παρασύρει τους πολίτες να την ψηφίσουν. Πολίτες που αγνοούν ότι η δράση της εκτείνεται από το πλέον γελοίο, την πίστη στον… θεό Πάνα, ως την ανθρωποκτονία

… Λένε, ωστόσο, ψέματα. Και λένε ψέματα διότι στην πραγματικότητα ούτε καν ιδεολόγοι, έστω και μιας παραπλανημένης ιδεολογίας, δεν είναι. Είναι ψεύτες που διέκριναν μια ευκαιρία να εξαπατήσουν ψηφοφόρους, εκμεταλλευόμενοι την απογοήτευσή τους με την πολιτική των άλλων κομμάτων, την οικονομική κρίση και την παρακμή του κέντρου της Αθήνας.

Από το ενδιαφέρον  άρθρο του Αυγουστίνου Ζενάκου στο περιοδικό unfollow Unfollowapantiseis.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.