Για ν’ ακουστεί η φωνή των Κοινοτήτων

Στη σύσταση Κεντρικής Ένωσης Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, με σκοπό την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου των τοπικών συμβουλίων καθώς και την ανάδειξη των προβλημάτων που έχει επιφέρει η εφαρμογή του «Καλλικράτη» με την σημερινή του μορφή αποφάσισαν να προχωρήσουν οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και των διαμερισματικών ενοτήτων από όλη την Ελλάδα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 5 Απριλίου. Για το λόγο αυτό, αντιπροσωπεία της Ένωσης θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για την κίνηση αυτή αλλά και για τις δυσλειτουργίες του «Καλλικράτη» και τις τροποποιήσεις που κρίνονται επιβεβλημένες.

«Παύσατε πυρ» κ. Κακλαμάνη…

Για περισσότερο από μιάμιση ώρα διήρκησε ο χειμαρρώδης και καταιγιστικός λόγος του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, από το βήμα της βίλας Κώστα, την προηγούμενη Τετάρτη, σε μια πολιτική εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε και η νέα υποψηφιότητα της Ελένης Δοντά Μπαλή στο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ για τη Β’ Αθήνας. Απολαυστικός για πολλούς -έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, είπαν-, για την ταμπακέρα, όμως, τίποτα, παρατήρησαν κάποιοι άλλοι. Σε ένα πράγμα, πάντως, συμφώνησαν. Πως ο πρόεδρος, κάποια στιγμή, θα έπρεπε να σταματήσει. Αλλά ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε τέτοια κεκτημένη ταχύτητα και όρεξη για πολιτική ανάλυση, που δεν αντιλήφθηκε καν τα συνθηματικά «γκούχου-γκούχου» της Κατερίνας Μουστάκη, που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις. Βλέπετε, είχαν συνεννοηθεί οι δυο τους, κάποια στιγμή να δοθεί το «παύσατε πυρ» με αυτόν τον τρόπο. Τελικά, χρειάστηκε η βοήθεια και άλλων παρισταμένων που βοήθησαν «ξεροβήχοντας», ώστε να δοθεί ο λόγος έπειτα και στη νέα υποψήφια, την οποία βέβαια ο κ. Κακλαμάνης αποζημίωσε, καλώντας τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να της δώσουν το δεύτερο σταυρό, μετά ή πριν από εκείνον.

Το «plan B» για αυτοδυναμία

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η χώρα με τα δυο μεγάλα κόμματα να επιχειρούν χτυπήματα το ένα το άλλο, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι μπορούν να τους βγάλουν από τα μνημόνια, στα οποία αυτά τους έβαλαν και να εξασφαλίσουν το εκλογικό ποσοστό της πολυπόθητης αυτοδυναμίας. Κι επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, το «plan B» επιβάλει στοιχειωδώς για την πολιτική επιβίωσή τους, την αυτοδυναμία του δικομματισμού, τουλάχιστον. Όσο ανεβαίνει αυτός ο δείκτης, έστω και πρόσκαιρα, τόσο αυξάνονται τα ποσοστά τους και αυτό επιχειρούν να διαλαλήσουν κατά τη σύντομη αυτή προεκλογική περίοδο, επιχειρώντας την πόλωση των ψηφοφόρων τους και θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα αδιεξόδου και ακυβερνησίας σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το «μοιραίο». Πόσοι θα γυρίσουν στο «μαντρί» με αυτήν την τακτική; Η κάλπη θα δείξει.

Υποψήφιοι πολλών ταχυτήτων

Υποψήφιοι πολλών ταχυτήτων σε αυτές τις εκλογές και ο καθένας ποντάρει και επενδύει διαφορετικά στη μάχη του σταυρού. Πέρα από τα προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων και τους πολιτευτές, εκ καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς ορμώμενοι, όντας δημότες ή απλώς κάτοικοί του, που αναμένεται να «κάνουν παιχνίδι» στη Β’ Αθήνας, υπάρχει και το «νέο αίμα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διεκδικεί θέσεις στα έδρανα της Βουλής. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Άννα Καραμανλή, Ευαγγελία Βασιλείου-Καρτσάτου (ΝΔ), Ελένη Δοντά-Μπαλή (ΠΑΣΟΚ) Βασίλης Βάρσος, Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Τάκης Νικολακόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι), Χρήστος Καλός (Δημοκρατική Συμμαχία), Μαρία Σπυράκου (Κοινωνική Συμφωνία).


Προηγούμενο άρθροΩς «σκευωρία που κατέρρευσε πλήρως»…
Επόμενο άρθρο«Στερούμεθα…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.