Απορρίφθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς οι τέσσερις από τις πέντε τελευταίες (;) ενστάσεις που κατέθεσαν ιδιοκτήτες της περιοχής υπόλοιπο Μορτερού της Νέας Ερυθραίας κατά της πολεοδομικής μελέτης που προωθεί ο δήμος για την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.
Έπειτα από ειδοποίηση του δημάρχου Κηφισιάς και τη νόμιμη διαδικασία δημοσίευσης αυτής σε εφημερίδες, καθώς και την ανάρτησή της στο διαδίκτυο (Διαύγεια), κλήθηκαν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων της περιοχής με πρόσωπο επί των οδών Εθνικής Αντίστασης και Σάμου να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις κατά τη διαδικασία της 7ης ανάρτησης της πολεοδομικής μελέτης.
Η ένταξη της περιοχής των 110 στρεμμάτων στο σχέδιο, που έχει ξεκινήσει την τελευταία δεκαετία, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε «γιοφύρι της Άρτας», λόγω των συνεχιζόμενων ενστάσεων και πιέσεων των ιδιοκτητών προς τους μελετητές και τη δημοτική αρχή, για τις οποίες δεν διευκρινίστηκε αν θα είναι και οι τελευταίες. Από τη στιγμή που έστω και μια ένσταση ιδιοκτήτη έχει γίνει δεκτή, πιθανώς να ακολουθήσει και νέα ανάρτηση, που θα σημάνει και νέο γύρο ενστάσεων. Εξάλλου, για να τελεσφορήσει το θέμα, θα πρέπει προηγουμένως να έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η επέκταση και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Ερυθραίας, που βρίσκεται εδώ και χρόνια, επίσης, σε «προπαρασκευαστικό» στάδιο.
«Αγκάθι» για αρκετούς ιδιοκτήτες αποτελεί ο αθλητικός χώρος των 20 περίπου στρεμμάτων που προβλέπεται να δημιουργηθεί στην περιοχή και αναγκαστικά μεταφέρει τις ιδιοκτησίες τους σε άλλα οικόπεδα της περιοχής που θα τους αποδοθούν. Μεταξύ αυτών και η οικογένεια Βάρσου, που κατέχει μεγάλο τμήμα της περιοχής.
Ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα, αν και δήλωσε πως ο ίδιος προσωπικά δεν διαθέτει ιδιοκτησία στην περιοχή, θέλησε να παρέμβει κατά τη συζήτηση του θέματος, παρά την αντίθετη άποψη της προέδρου του Σώματος, καθώς το θέμα αφορούσε σε συγγενείς του και βάσει του Δημοτικού Κώδικα θα έπρεπε να απέχει από τη διαδικασία.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μικρής έκτασης επεισόδιο εντός της αίθουσας με τον κ. Βάρσο να αποχωρεί τελικά διαμαρτυρόμενος.
Η συγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη που προβλέπει κτηματολόγιο, πράξη εφαρμογής και τροποποιήσεις, έχει ήδη δεχθεί τις παρεμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Νέας Ερυθραίας και της επιτροπής χωροταξίας, κατόπιν πιέσεων των ιδιοκτητών.
Τουτέστιν, μικρότερες πρασιές, στενότερους δρόμους, κατάργηση νησίδων πρασίνου και οριακό ποσοστό κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων στην περιοχή, απ ό,τι προβλέπονταν, υπέρ της δόμησης κατοικιών και προκειμένου να μην κατακερματιστούν οικόπεδα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, όπου εξετάστηκαν οι νέες ενστάσεις των ιδιοκτητών, οι μελετητές τούς διαβεβαίωσαν, «κατόπιν αναλυτικότερων υπολογισμών», πως δεν υπάρχει έλλειμμα γης στην περιοχή και οι ιδιοκτήτες που θίγονται, θα αποκατασταθούν πλήρως με άλλα οικόπεδα που θα τους αποδοθούν, κάτι που αμφισβήτησαν για μια ακόμα φορά οι ενδιαφερόμενοι, όπως και τη χρησιμότητα και λειτουργικότητα του αθλητικού κέντρου που ρυμοτομεί τις ιδιοκτησίες τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.