Έφτασαν στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν ακόμα οι κάτοικοι στη Ν. Ερυθραία. Ανεβαίνουν τον δικό τους «Γολγοθά», προκειμένου να διακοπεί η λειτουργία των παράνομων κεραιών.

Στις 10/10/2014 με απόφαση του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) ανακλήθηκε η υπ’ αριθμό 10418/Φ610/27-12-2013 απόφαση της επιτροπής με την οποία χορηγήθηκε στη εταιρεία Vodafone άδεια κατασκευής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση «Σκουφά Νέας Ερυθραίας», επί της οδού Περγάμου 33. Η προαναφερόμενη ανάκληση πραγματοποιήθηκε κατόπιν απόφασης της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Νέας Ιωνίας με την οποία ανακαλείται η έγκριση εγκατάστασης δομικών κατασκευών του σταθμού ραδιοεπικοινωνίας στην εν λόγω θέση και την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος από την κατάθεση σχετικής προσφυγής της εταιρείας στην Περιφέρεια Αττικής.

Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων προς τη νέα δημοτική αρχή και προσωπικά προς τον δήμαρχο να παρέμβει υπέρ τους, στη σχετική προσφυγή στην Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος δεν έπραξε το παραμικρό ώστε να υπερασπίσει τα συμφέροντά τους και να σταθεί δίπλα τους, στο δίκαιο αγώνα που κάνουν εδώ και οκτώ μήνες. Παρά το γεγονός ότι τελικά η έγκριση εγκατάστασης κεραίας ανακλήθηκε οριστικά, κάτι που συνεπάγεται και ουσιώδη έλλειψη του πιστοποιητικού πληρότητας, σύμφωνα και με τον Συνήγορο του Πολίτη, όπου επίσης προσέφυγαν οι κάτοικοι, οι κεραίες της οδού Περγάμου, παράνομες πλέον και με τη «βούλα» του νόμου, εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι σήμερα, βάσει των μετρήσεων που πραγματοποιούν οι ίδιοι.

Η επιτροπή κατοίκων ζητεί από τον τοπικό προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΕΔΗΕ την άμεση διακοπή ηλεκτροδότησης των παράνομων κεραιών της οδού Περγάμου, όπως υποχρεούται να πράξει, αλλά το αίτημά τους προς το παρόν βρίσκεται στον αέρα, άγνωστο για ποιο λόγο. Στην Ελλάδα του 2014 και της οικονομικής κρίσης, πιο εύκολο είναι να κόψουν το ρεύμα σε κάποιο νοικοκυριό που χρωστάει μερικές εκατοντάδες ευρώ, παρά σε αυθαίρετες κατασκευές κεραιών, παίζοντας με την υγεία και τα νεύρα των κατοίκων που δέχονται όλες τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μέσα σε πυκνοδομημένο αστικό ιστό.

Οι παράνομες κεραίες υπό το καμουφλάζ καμινάδων που έχουν τοποθετηθεί στην οικία της οδού Περγάμου και λειτουργούν, σε απόσταση 35 μέτρων από το 2o Νηπιαγωγείο, 135 μέτρων από το 2o Δημοτικό Σχολείο και κοντά σε άλλους χώρους συνάθροισης κοινού (τοπικό παράρτημα Προσκόπων), έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Η νέα διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, μετά και τις οριστικές αποφάσεις ανάκλησης της άδειας, καλείται να συνδράμει τους κατοίκους και στο αίτημά τους προς την ΔΕΔΗΕ, προκειμένου να διακοπεί η ηλεκτροδότηση των κεραιών. Θα έχει δε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της περί τοπικής δημοκρατίας, μετά συνοικιακών συνελεύσεων και προάσπισης της υγείας του μαθητικού πληθυσμού, αλλά προς το παρόν φαίνεται πως περί άλλων τυρβάζει…

ΠΗΓΗ: ΑΜΑΡΥΣΙΑ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.