Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου  στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το θέμα των πλευρικών  διοδίων.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 ο κ. Θωμάκος επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό για τη λειτουργία των διοδίων κ. Χρ. Σπίρτζη ενώ ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά σε αίτηση Ακύρωσης και αίτηση Αναστολής κατά της ΜΠΕ.

Με αφορμή τη συνομιλία αυτή ο δήμαρχος Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το ζήτημα των πλευρικών διοδίων. Με βάση αυτή, ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι «για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική». Επίσης, τον ενημέρωσε ότι ισχύουν παλαιότερες δεσμεύσεις του υπουργείου αναφορικά με το θέμα των διοδίων.

Παρ΄ όλα αυτά, ο Δήμος πρόκειται να καταθέσει αίτηση αναστολής και αίτηση ακύρωσης της συγκεκριμένης ΜΠΕ, καθώς, όπως σημειώνει ο δήμαρχος, σχετικά με το θέμα των διοδίων «δεν χαλαρώνουμε ποτέ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, το μεσημέρι μίλησα τηλεφωνικώς με τον αρμόδιο υπουργό για τη λειτουργία των διοδίων, κ. Χρ. Σπίρτζη.

Μου είπε τα εξής και οφείλω να ενημερώσω τους εκατοντάδες πολίτες που με ρωτούν:

1. Προκειμένου να απελευθερωθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, έπρεπε να εγκριθούν πλέον όλες οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συγκεκριμένα για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική.

2. Ισχύουν πάντα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για:

  • Κατάργηση συμβατικών μετωπικών σταθμών διοδίων.
  • Μη εφαρμογή πλευρικών διοδίων.
  • Εφαρμογή αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων. Για τα τελευταία έχει εκπονηθεί η μελέτη και πρόκειται να δημοπρατηθεί το σύστημα εφαρμογής τους.

3. Οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης και Διονύσου τουλάχιστον, δεν θα πληρώνουν τα μελλοντικά διόδια διέλευσης από τον Δήμο τους.

Εξυπακούεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς άμεσα θα αναθέσει την προσβολή της εγκεκριμένης ΜΠΕ με αίτηση Ακύρωσης και αίτηση Αναστολής.

Έχουμε οργανώσει τις πιο δυναμικές και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις για το θέμα. Φτάσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο προαύλιο του ΥΠ.ΕΝ. με θετικό αποτέλεσμα. Δεν χαλαρώνουμε ποτέ!

Γιώργος Θωμάκος

Δήμαρχος Κηφισιάς

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καιρός ήταν. Και καμμιά κινητοποίηση δεν βλάπτει για να μην ξεχνιούνται ορισμένοι….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.