«Κατώτερους των περιστάσεων, εθνικά επιζήμιους, ηθικά ανεπαρκείς, οικονομικά επικίνδυνους» χαρακτηρίζει όσους αρνούνται να διαθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και περιφερειών στην κυβέρνηση ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμέρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα της μεταφοράς των αποθεματικών:

Προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις οι υποκριτικές αντιδράσεις εκείνων που αποσιωπούσαν συστηματικά, όταν δεν στήριζαν κανονικά, την περικοπή κατά 66% των ΚΑΠ – του «οξυγόνου» των ΟΤΑ.

Είναι οι ίδιοι που έρχονται σήμερα και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους καταστροφολογώντας.

Δυστυχώς όμως για αυτούς οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.

Και κρίνουν ανάλογα εκείνους που αφού κατέστρεψαν την οικονομία και την κοινωνία, έχουν σήμερα το θράσος να χρησιμοποιούν τις λέξεις πατρίδα, αλήθεια και ευθύνη.

Από χθες λοιπόν, ενδυόμενοι για πολλοστή φορά τον βολικό μανδύα των «ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών» διαγκωνίζονται για το ποιος θα ποντάρει πρώτος τα τελευταία αποθέματα πολιτικής του σοβαρότητας για λίγη  προβολή, στο πλαίσιο προσωπικών στρατηγικών και μικροκομματικών συμφερόντων.

Είναι φανερό ότι κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν την ώρα της εθνικής ευθύνης και να δράσουν ανάλογα.

Επιλέγουν λοιπόν να αγνοήσουν ότι τα κεφάλαια των ΟΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένα.

Αποσιωπούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος για μία προσωρινή 15νθήμερη εσωτερική ανακύκλωση της βραχυπρόθεσμης ταμειακής ρευστότητας, δεν επηρεάζει στο παραμικρό τη λειτουργία των ΟΤΑ και βέβαια της Περιφέρειας Αττικής.

Καταστροφολογούν διαδίδοντας ψευδώς ότι απειλείται η καταβολή των επιδομάτων, η αποπληρωμή των έργων ή άλλες κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ γενικά και της Περιφέρειας Αττικής, ειδικότερα.

Είναι φανερό ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, εθνικά επιζήμιοι, ηθικά ανεπαρκείς, οικονομικά επικίνδυνοι.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.