«Δεν υποχρεούται ο Δήμος Κηφισιάς σε συγκεκριμένη συμμόρφωση», καθότι «με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ακυρώνεται η απόφαση ελέγχου των αποφάσεων του Δήμου από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λόγω πλημμελούς τήρησης της διαδικασίας ελέγχου και όχι για την ουσία των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων», αποφαίνεται ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και απαντάει στους προσφεύγοντες, με αφορμή  ρεπορτάζ της «ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ».

Για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία τριετία, ο Δήμος Κηφισιάς, αν και με νέα διοίκηση, δεν εφαρμόζει τη νομιμότητα και τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν σε Νέα Ερυθραία και Κηφισιά, επικαλούμενος «μη ουσιαστικούς λόγους», στους οποίους βασίστηκε το Ανώτατο Διοικητικό  Δικαστήριο. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είναι ανάστατοι και διαμαρτύρονται εντόνως για το κυκλοφοριακό «γαϊτανάκι» που τους υποβάλλει ο Δήμος -και με νέες ρυθμίσεις που προωθείγια μια εισέτι φορά-, θεωρώντας οι ίδιοι ότι οι δημοτικοί τους άρχοντες, νυν και πρώην, τούς εμπαίζουν «προς εξυπηρέτηση ημετέρων» και προς όφελος μεμονωμένων συμφερόντων που ωφελούνται από τις ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε ο πρώην Δήμος Νέας Ερυθραίας αλλά και ο ενιαίος Δήμος Κηφισιάς.

Βεβαίως, στην απάντησή του που παρατίθεται παρακάτω, ο Δήμος Κηφισιάς παραβλέπει το γεγονός ότι το ΣτΕ ακύρωσε, εκτός από τις πράξεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και τις ίδιες τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, με τις οποίες εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε προνομιούχες περιοχές (Καστρί, Κεφαλάρι, Πολιτεία). Αποφασιστική αρμοδιότητα του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης -ο οποίος στην περίπτωση του Δήμου Κηφισιάς δεν άσκησε ουσιαστικό έλεγχο- η θέσπιση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την πρόσφατη 3809/2014 απόφασή του, το ΣτΕ ακύρωσε τις προσβαλλόμενες, από κατοίκους της οδού Τροίας, πράξεις της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Αττικής για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις βορειοανατολικές περιοχές της Νέας Ερυθραίας και της Κηφισιάς, αλλά και τη 474/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βάσει της οποίας εφαρμόσθηκαν.

Για δεύτερη φορά, μετά την προηγούμενη απόφαση 1115/2012 του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου, που είχε ακυρώσει επίσης τις 278/2008 και 210/2009 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τέως Δήμου Νέας Ερυθραίας, οι κάτοικοι δικαιώνονται με την προσφυγή τους κατά της «δαιδαλώδους» κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, λόγω και των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη συγκεκριμένη περιοχή. Πλέον, ο Δήμος καλείται και πάλι να συμμορφωθεί με το γράμμα του νόμου και να επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση την κυκλοφορία, αλλά ουσιαστικά αναγκάζει τους κατοίκους να προσφύγουν μέχρι τέλους… και στο τριμελές συμβούλιο του ΣτΕ, ώστε να προσδιοριστεί το περιεχόμενο της «συμμόρφωσης».

 

«Προβληματικές» κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προτίθεται να αποκαταστήσει ο Δήμος Κηφισιάς, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου.

Η νέα διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς απολύτως συνεπής προς την προγραμματική δέσμευσή της, αξιοποιεί τη διαβούλευση με τους πολίτες που έγινε εντός του 2014 και προτίθεται να αποκαταστήσει προβληματικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με σεβασμό σε όσους τόσα χρόνια ταλαιπωρήθηκαν από συνεχείς κυκλοφοριακές τροποποιήσεις και «κατά παραγγελία»- μελέτες επί μελετών…

Το «υλικό» της διαβούλευσης, το πλήθος τεχνικών προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί και η συσσωρευμένη εμπειρία, είναι αρκετά για την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ώστε να μην είναι απαραίτητη στην παρούσα φάση η συνεργασία με «παλιό» ή «νέο» μελετητικό γραφείο και η συνεπαγόμενη νέα σχετική δαπάνη.

Για τον λόγο αυτό συνεδρίασε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου επεξεργάστηκε τις  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς που αφορούν στις οδούς Πόντου, Τροίας, Ιωνίας, Σαρανταπόρου και λοιπών οδών Κεφαλαρίου Κηφισιάς, που κατέληξε σε συγκεκριμένη εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 28/1.

Επισημαίνουμε τα εξής για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τόσο στο Κεφαλάρι όσο και στο Καστρί.

  1. Η επαναφορά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην προηγούμενη κατάσταση δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι οι ακυρωθείσες από το ΣτΕ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη εκτελεστεί διά μέσω μονίμων τεχνικών παρεμβάσεων και κατασκευών όπως παρτέρια, ποδηλατοδρόμοι, κολωνάκια και πεζόδρομοι.
  2. Η επαναφορά των πραγμάτων «εν μια νυκτί» είναι πρακτικά αδύνατη όχι μόνο διότι ένα έργο τέτοιας κλίμακας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία αλλά πρωτίστως διότι με βάση την υφισταμένη κατάσταση η οποία έχει παγιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια τουλάχιστον, είναι δύσκολο για τους πολίτες αλλά και επικίνδυνο για τα οχήματα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και σχολικών λεωφορείων να εφαρμοστεί χωρίς πλήρες πρόγραμμα και μαζική επικοινωνία των αλλαγών.
  3. Τα κυκλοφοριακά δεδομένα και οι ανάγκες των διερχόμενων οδηγών και πολιτών έχουν αλλάξει σημαντικά από τότε που διενεργήθηκαν οι κυκλοφοριακές μελέτες  με βάση το προγενέστερο καθεστώς στο οποίο μη ρεαλιστικά μας καλούν συμπολίτες μας να συμμορφωθούμε.
  4. Με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ακυρώνεται η απόφαση ελέγχου των αποφάσεων του Δήμου από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λόγω πλημμελούς τήρησης της διαδικασίας ελέγχου και όχι για την ουσία των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επειδή λοιπόν δεν κρίθηκε το πραγματικό θέμα, ο Δήμος δεν υποχρεούται σε συγκεκριμένη «συμμόρφωση». Θεωρητικά, δύναται:

  1. Να επανυποβάλλει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
  2. Να ζητήσει υποδείξεις από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
  3. Να οριστεί από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ το περιεχόμενο της «συμμόρφωσης».

 

Εξ αρχής σε αδιέξοδο… 

Εντωμεταξύ, έντονες διαφωνίες, ακόμα και στην παράταξη της πλειοψηφίας, προκαλούν οι δυο αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προωθεί η διοίκηση και οι οποίες αναμένονταν να συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση για την επεξεργασία των κυκλοφοριακών  ρυθμίσεων της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς σε Πόντου, Τροίας, Ιωνίας, Σαρανταπόρου και λοιπές οδούς, οδηγήθηκε εξ αρχής σε αδιέξοδο και ελήφθη τελικά με επαναληπτική ψηφοφορία κι αφού προηγουμένως είχε απορριφθεί! Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εισηγήθηκε τέσσερα επικρατέστερα σενάρια που αφορούν στην κυκλοφοριακή οργάνωση της εν θέματι περιοχής. Η κύρια κυκλοφοριακή ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε όλα τα σενάρια προτείνει την οδό Ιωνίας άνοδο από τη Χαρ. Τρικούπη προς την Πατρ. Ιωακείμ. Επιπλέον, στα σενάρια Α,Β,Δ, προτείνει την οδό Έλλης είσοδο από τη Χαρ. Τρικούπη προς την Πόντου, γεγονός που σε επίπεδο οδικής ασφάλειας καθιστά τη διασταύρωση Χαρ. Τρικούπη-Έλλης-Ιωνίας μη επικίνδυνη, ενώ στο σενάριο Γ προτείνει την οδό Έλλης είσοδο από Πόντου προς Χαρ. Τρικούπη, γεγονός που καθιστά τον κόμβο επικίνδυνο και απαιτεί μελέτη αναδιαμόρφωσής του.

Για τα σενάρια Α και Β τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ψήφισαν ομόφωνα την απόρριψη τους, ενώ για το σενάριο Γ ψήφισαν υπέρ ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ως πρόεδρος της επιτροπής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Τσούλος, Κ.  Χατζοπούλου, Κ. Πάστρα Μάγερ. Κατά ψήφισαν οι Ε. Κούτση, Ε. Κύρλος, Β. Βάρσος, ενώ λευκό ψήφισαν οι Π. Ραυτόπουλος και Γ. Παντελεάκης, συνεπώς, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Για το σενάριο Δ ψήφισε υπέρ η Κ. Χατζοπούλου, ενώ οι υπόλοιποι ψήφισαν κατά, οπότε και αυτό απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, κατόπιν αιτήματος μέλους της επιτροπής, ζήτησε από το Σώμα την επανάληψη της ψηφοφορίας για το σενάριο Γ. Στην επαναληπτική ψηφοφορία η πρόταση που παραπέμφθηκε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία.

Σε προηγούμενη συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κλήθηκε να αποφασίσει και για την ομολογουμένως παγκόσμια πρωτοτυπία αποκλεισμού της οδού Κοραή στο Καστρί με βαρέως τύπου κινητά εμπόδια, ώστε να διακόπτεται κατά το δοκούν η ελεύθερη ροή της έως τη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με την αυτούσια έκθεση της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου:

«Με αφορμή αιτήματα και καταγγελίες πολιτών ο Δήμαρχος Κηφισιάς εισηγήθηκε τη μονομερή εξέταση -αποσπασματικά από την ευρύτερη κυκλοφοριακή οργάνωση της περιοχής- της απευθείας σύνδεσης της μονοδρομημένης οδού Κοραή με την Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση προς την Ελευθερίου Βενιζέλου. Σύμφωνα με τις εν λόγω αναφορές οι οδηγοί που κινούνται επί της οδού Κοραή αναγκάζονται να επιστρέψουν στην οδό Γ. Παπανδρέου μέσω της οδού Φλέμινγκ ή να χρησιμοποιήσουν την οδό Παρασκευοπούλου (που είναι χαρακτηρισμένη ως πεζόδρομος) και να κατέλθουν από την αμέσως παράλληλη οδό Καποδιστρίου, ώστε να εξέλθουν στην Ελευθερίου Βενιζέλου, πραγματοποιώντας μία άσκοπη κυκλική πορεία.

Παράλληλα στη συμβολή της οδού Κοραή με την οδό Λουκή Ακρίτα έχουν τοποθετηθεί κινητά βαρέως τύπου εμπόδια από σκυρόδεμα, για την τήρηση της κυκλοφοριακής οργάνωσης, όπως την προέβλεπε για το συγκεκριμένο τμήμα η εγκεκριμένη και εφαρμοσμένη βάσει της υπ’ αριθμ. 474/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μελέτη με τίτλο ‘‘Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή του Δήμου Κηφισιάς πέριξ των οδών Ελ. Βενιζέλου, Χ. Τρικούπη, Κοκκιναρά, Ηροδότου, Πόντου & Παπαφλέσσα’’. Τα κινητά εμπόδια είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων από την Ελευθερίου Βενιζέλου προς την οδό Λουκή Ακρίτα και από την οδό Κοραή προς την οδό Φλέμινγκ.

Βάσει των αναφορών η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες όπου τα εμπόδια γίνονται δύσκολα αντιληπτά, ενώ οι δύο διαδοχικές αριστερές στροφές προς την οδό Λ. Ακρίτα & Φλέμινγκ δυσκολεύουν σημαντικά την κίνηση των οχημάτων. Ταυτόχρονα το τμήμα σύνδεσης της οδού Κοραή με την οδό Φλέμινγκ είναι διαμορφωμένο με κυβόλιθους και υπερυψωμένο σε σχέση με το επίπεδο του υπολοίπου οδοστρώματος, δημιουργώντας μία επιπλέον δυσκολία προσπέλασης στους οδηγούς αλλά και φθορές στην υπόβαση και στις περιμετρικές διαμορφώσεις των δύο πλατειών (μεταλλικά κάγκελα, ρείθρα εγκιβωτισμού κ.λπ.).

Η παρούσα έκθεση προβλέπει: α) τη διατήρηση της οδού Κοραή ως μονόδρομο με αδιάκοπτη κίνηση σε όλο το μήκος της που οδηγεί με κατεύθυνση από Γ. Παπανδρέου προς την Ελ. Βενιζέλου (δηλ. με έξοδο στην Ελ. Βενιζέλου), β) την αντιδρόμηση του υπερυψωμένου τμήματος της οδού Λ. Ακρίτα μεταξύ των οδών Φλέμινγκ και Κοραή με φορά προς την οδό Κοραή προκειμένου να είναι εφικτή η παραπάνω ρύθμιση. Στη συμβολή της οδού Κοραή με την Ελ. Βενιζέλου θα επιτρέπεται η δεξιά μόνο στροφή των οχημάτων, εφόσον επρόκειτο για σύνδεση Τοπικής Οδού με Κύρια Αρτηρία. Η εφαρμογή των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνει με κάθετη σήμανση ΚΟΚ και τη χρήση πινακίδων (Ρ-7), (Ρ-27), (Ρ-28) & (Ρ-50δ). Επίσης στη συμβολή των οδών Λ.Ακρίτα & Κοραή θα τοποθετηθεί πινακίδα (Ρ-2) ΣΤΟΠ επί της οδού Λ. Ακρίτα και στη συμβολή της οδού Κοραή με την Ελ. Βενιζέλου πινακίδα ΣΤΟΠ (Ρ-2) επί της οδού Κοραή».

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής παρέπεμψε και πάλι με οριακή κατά πλειοψηφία απόφασή της (5 υπέρ – 4 κατά) την παραπάνω εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και αναμένεται η πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

ΠΗΓΗ: ΑΜΑΡΥΣΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.