Επιστολή αγανάκτησης προς την ΕΟΠΕ στην οποία αναφέρει πως δεν θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων απέστειλε η ομάδα του Πανερυθραϊκού με αφορμή την απόφαση της ομοσπονδίας να μην καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των ομάδων…
Οι άνθρωποι της ομάδας των βορείων προαστίων κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων κατά του αθλήματος και αναφέρουν στοιχεία των τελευταίων ετών.
Επισημαίνουν πως με μεγάλη τους λύπη πήραν την απόφαση αυτή, αλλά η οικονομική τους κατάσταση δεν του επιτρέπει κάτι άλλο.

Διαβάστε αναλυτικά όλη την επιστολή:
«Κύριοι,
Πριν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε ότι, παρά τις υποσχέσεις, η Ομοσπονδία δεν θα καλύψει τα έξοδα διαμονής, διατροφής, και μετακίνησης των ομάδων που θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στη Τελική Φάση του Πανελλήνιου Παιδικού Πρωταθλήματος. Η εξέλιξη αυτή εύλογα μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα θλίψης και αγανάκτησης γιατί για άλλη μια φορά πλήττονται τα σωματεία που με «ηρωικές» προσπάθειες για τις σημερινές συνθήκες προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την περιβόητη ανάπτυξη του Ελληνικού ανδρικού Βόλεϊ που κάθε μέρα χάνει και ένα κομμάτι από τα σωματεία που το στηρίζουν και το συντηρούν, έστω και υποβαθμισμένα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Είναι γεγονός ότι όσοι έχουν θεσμικό ρόλο, σε κάθε ομιλία τους, κόπτονται για το θέμα της ανάπτυξης αλλά ουσιαστικά δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για να στηρίξουν τα ελάχιστα εναπομείναντα σωματεία του ανδρικού βόλεϊ. Τρανό παράδειγμα ότι δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για τα έξοδα συμμετοχής στα Πανελλήνια από το καλοκαίρι του 2010, με αποτέλεσμα το οφειλόμενο χρέος να έχει ανέλθει στα 4.475 € και φυσικά τα χρήματα αυτά είναι ένα μέρος μόνο των πραγματικών έξοδων. Μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό φυσικά και έχουν πληρωθεί κάποια χρήματα για τις μετακινήσεις των ανδρικών και γυναικείων ομάδων, όμως χωρίς καμία λογική τα έξοδα των Πανελληνίων πρωταθλημάτων ανάπτυξης εξαιρούνται από κάθε πραγματισμό πληρωμής της Ε.Ο.ΠΕ !

Κύριοι,
το Ανδρικό Βόλεϊ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε εθελοτυφλούμε, τα στατιστικά νούμερα λένε ότι από την αγωνιστική περίοδο 2007-08 μέχρι και την περίοδο 2011-12 οι ομάδες έφηβων και παίδων που έλαβαν μέρος στα πρωταθλήματα των 3 μεγαλύτερων ενώσεων (ΕΣΠΑΑΑ-ΕΣΠΕΔΑ-ΕΠΕΣΘ) συρρικνώθηκαν κατά -43%

2007-08
ΕΣΠΑΑΑ ΕΣΠΕΔΑ ΕΠΕΣΘ
16 ΕΦΗΒΩΝ/33 ΠΑΙΔΩΝ 10 ΕΦΗΒΩΝ/15 ΠΑΙΔΩΝ 9 ΕΦΗΒΩΝ/20 ΠΑΙΔΩΝ

2011-12
ΕΣΠΑΑΑ ΕΣΠΕΔΑ ΕΠΕΣΘ
9 ΕΦΗΒΩΝ/16 ΠΑΙΔΩΝ 4 ΕΦΗΒΩΝ/10 ΠΑΙΔΩΝ 7 ΕΦΗΒΩΝ/13 ΠΑΙΔΩΝ
Σύνολο 2007-08= 103 Ομάδες Μείωση -43% !!
Σύνολο 2011-12= 59 Ομάδες
Αν θέλετε να υπάρχει ανάπτυξη και ανδρικό βόλεϊ ΣΤΗΡΙΞΤΕ τα σωματεία μην τα τιμωρείτε εξαθλιώνοντας τα οικονομικά. Τα σωματεία αυτά θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή από τα υπόλοιπα σωματεία, ώστε όλα σιγά σιγά να αρχίσουν να παράγουν !

Ο Πανερυθραϊκός είναι στο Πανελλήνιο γνωστό ότι τουλάχιστον από το 1990, 22 χρόνια, παλεύει για την ανάπτυξη έχοντας κατακτήσει 21 αναπτυξιακά πρωταθλήματα στην ΕΣΠΑΑΑ, 20 φορές οι αναπτυξιακές του ομάδες κατετάγησαν στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, κατακτώντας 11 πανελλήνια μετάλλια και σχεδόν κάθε χρόνο δίνει το παρόν σε κάποιο final-4 αναπτυξιακού πρωταθλήματος. Κατά εποχές αθλητές του έχουν στελεχώσει τις Εθνικές ομάδες Παίδων και Έφηβων με επιτυχία.

Εφέτος δυστυχώς μετά από αυτή την εξέλιξη έχουμε 2 επιλογές, ή να μην συμμετάσχουμε για πρώτη φορά στο final-4, με καταστρεπτικές συνέπειες για την ψυχολογία των παικτών οι οποίοι όλη τη χρονιά ζούνε, αναπνέουν και προπονούνται αναμένοντας αυτούς τους αγώνες, ή να ακολουθήσουμε και εμείς το προσφιλές πλέον άθλημα του «φεσόματος» και να μπούμε στη μακριά λίστα των σωματείων που χρωστάνε. Επειδή η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε η σημαία μας, αποκλείουμε την 2η περίπτωση και μοναδική ελπίδα μας είναι να στραφούμε προς τις οικογένειες των αθλητών για πολλοστή φορά.
Εάν δεν βρούμε ανταπόκριση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν, για πρώτη φορά, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ στο final4 διότι ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
Λυπόμαστε πολύ για αυτή την πιθανή εξέλιξη και την ανωμαλία που θα προκαλέσουμε με την υποβάθμιση του θεσμού αλλά τα πραγματικά αίτια πρέπει να αναζητηθούν εκτός του συλλόγου μας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
α/α Α. ΓΟΥΡΟΥΝΤΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.