Ήταν από τα ματς που είχαν φαβορί κι αουτσάιντερ. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως η Κύμη ήταν αήττητη μέχρι χθες (05/12). Έτσι κι αλλιώς υπάρχει ποιοτική διαφορά με την Ερυθραία.

Κι όμως. Οι γηπεδούχοι έκαναν την έκπληξη και πήραν μία σπουδαία νίκη! Το αποτέλεσμα αυτό ήταν συνέχεια της πολύ καλής πορείας που πραγματοποιεί φέτος ο Πανερυθραϊκός. Είναι η ομάδα έκπληξη της Α2 και μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στην Κύμη άπαντες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς!

Το gazzetta.gr μίλησε με τον… αρχιτέκτονα της συγκεκριμένης επιτυχίας. Ο Δημήτρης Χουχουλής αναφέρθηκε στα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση με την Κύμη, μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα του, αναφέρθηκε στον κόσμο του Πανερυθραϊκού κι έκανε το σχόλιο του για το πρωτάθλημα της Α2.

«Το ματς κρίθηκε στο… θέλω των παιδιών. Έκαναν κατάθεση ψυχής στο παρκέ κι αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μέτρησε», ήταν τα πρώτα λόγια που μας είπε ο πολύπειρος coach.

Ο Δημήτρης Χουχουλής συνέχισε λέγοντας: «Η διάθεση κι η ενέργεια ήταν σημεία… κλειδιά του αγώνα. Τα παιδιά δεν άφησαν καμία φάση κι ήταν πολύ σημαντικό πως δεν απογοητεύηκαν όταν η Κύμη βρέθηκε δύο φορές μπροστά με διαφορά 10 πόντων! Όταν μπορείς κι ανατρέπεις σημαντικές διαφορές κόντρα σε μία τόσο ποιοτική ομάδα τότε έχεις αντιδράσει όπως πρέπει. Πολλοί θα τα παρατούσαν. Τα παιδιά όχι και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!»

Ακόμα μας είπε πως: «Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι. Δεν γίναμε ξαφνικά σούπερ ομάδα. Οφείλουμε να κρατήσουμε το καλό πνεύμα και το ομαδικό κλίμα. Η Ερυθραία είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Θα χαρούμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε ταπεινοί. Από Δευτέρα συνεχίζουμε τη δουλειά».

Εν συνεχεία, ο τεχνικός του Πανερυθραϊκού αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας. Δεν μπορούσαμε παρά να τον ρωτήσουμε, καθώς μετά το τέλος του αγώνα με την Κύμη οι φίλοι των νικητών μπήκαν στο γήπεδο κι έγιναν ένα κουβάρι με παίκτες και προπονητές! «Ήταν περίπου 500-600 μέσα στο γήπεδο κι άλλα 200-300 έξω από αυτό. Αν είχαμε γήπεδο 1500 θέσεων θα το γεμίζαμε κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ο Πανερυθραϊκός δεν είναι ομάδα που έγινε χθες. Πρωταγωνιστεί εδώ και 15 χρόνια σε εθνικό επίπεδο, ενώ τα τελευταία 10 βρίσκεται μεταξύ Β’ Εθνικής κι Α2. Ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Έχουμε περίπου 270 παιδιά στις ακαδημίες μας κι ο συγκεκριμένος αριθμός θα ξεπερνούμε τα 400 παιδιά αν είχαμε γήπεδο και περισσότερες ώρες. Ο Πανερυθραϊκός είναι η ομάδα της πόλης. Είναι ένας οργανισμός που δουλεύει κάθε μέρα. Δεν είναι μόνο η ανδρική ομάδα. Από τα μικρά παιδιά, μέχρι την πρώτη ομάδα λειτουργούμε ως ένα ενιαίο σύνολο κι αυτό βγαίνει στο παρκέ. Το βλέπουν όλοι. Είμαστε ένα κι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Πλέον είμαστε ομάδα που έχει το δικό της κοινό κι ο παλμός αυτός βοηθάει. Είναι άλλο να αγωνίζεσαι μεταξύ συγγενών και φίλων κι άλλο αυτό που είχαμε χθες. Που γίναμε όλοι μία μπουνιά στο φινάλε και πανηγυρίσαμε!», ήταν τα λόγια του coach Χουχουλή.

Αλλάζουν οι στόχοι του Πανερυθραϊκού; «Σε καμία περίπτωση. Ο στόχος είναι η παραμονή. Αν πούμε κάτι διαφορετικό θα μπερδευτούμε. Το είπα και πριν. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί. Να έχουμε την ίδια διάθεση. Είμαστε ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια να έχει παίκτες Α1. Πολλά από τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα είναι από μικρές κατηγορίες. Τώρα χτίζουν τις εικόνες τους, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται σε μικρή ηλικία. Επομένως, θα είναι λάθος να κάνουμε κάποια άλλη σκέψη πέρα από αυτή της παραμονής. Πρέπει να έχουμε την ίδια διάθεση, ηρεμία και πάθος. Εννοείται πως χρειάζεται και τύχη. Αν τα έχουμε όλα ίσως τερματίσουμε πιο ψηλά από τις δυνατότητες μας. Αλλά δεν το βάζουμε ως στόχο. Αυτό που θέλουμε είναι να ευχαριστίομαστε τα ματς κάθε Σάββατο. Να δίνουμε το 100%. Να χαιρόμαστε με τις χαρές και να γινόμαστε πιο δυνατοί στις ήττες», ήταν η απάντηση του έμπειρου τεχνικού.

Για την προσπάθεια που γίνεται στο πρωτάθλημα της Α2, μας είπε: «Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτό της Α2. Δεν το λέω μόνο από την άποψη ότι έχουν έρθει μεγάλοι παίκτες. Θα σου πω ότι ίσως υπήρχαν και πιο ποιοτικές χρονιές. Ωστόσο το σημαντικό είναι πως βλέπουμε σπουδαία ματς κι η τηλεόραση κάνει τη διαφορά! Προβάλει το πρωτάθλημα κι είναι μία κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει. Πολλές ομάδες έχουν επενδύσει και με δεδομένη την εποχή που ζούμε, μιλάμε για το πιο ακριβό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Οι κοινοτικοί κι οι παίκτες από την Α1 έχουν κάνει πιο δυνατό το πρωτάθλημα και πιο εμπορικό…»

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη νίκη ο Πανερυθραϊκός, 83-78 την πρωτοπόρο και αήττητη Κύμη
Επόμενο άρθροTo αγωνιστικό πρόγραμμα των ομάδων Ν. Ερυθραίας και Κηφισιάς (11-13/12)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.