Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας, 280 οικογένειες, πολλών εξ αυτών πολύτεκνοι και 120 μεμονωμένα άτομα, βιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, ενώ τα αιτήματα για επισιτιστική βοήθεια είναι διπλάσια

Οι επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αντανακλώνται πλέον καθημερινά στα δημαρχεία, όπου τα αιτήματα επισιτιστικής βοήθειας, από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, έχουν διπλασιαστεί. Ολοένα και περισσότεροι δήμοι βλέπουν να αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των ανθρώπων που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
Ο Δήμος Κηφισιάς, στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής για την υποστήριξη και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών, προχωράει άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, μέσω του οποίου θα διατίθενται δωρεάν βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης σε άπορους δημότες του ενιαίου δήμου.
Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί επί των οδών Μ. Αντύπα 5 και 1η Μάη, σε χώρο των εργατικών κατοικιών Κηφισιάς.
Θα εξυπηρετεί με τη δωρεάν παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε κατηγόριες συμπολιτών μας με πλήρη οικονομική αδυναμία (άνεργοι, πολύτεκνες οικογένειες, ΑΜΕΑ κ.τ.λ.), οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα της κοινωνικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία  του Δήμου Κηφισιάς, 280 οικογένειες, πολλών εξ αυτών πολύτεκνοι και 120 μεμονωμένα άτομα, βιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί. Εκατοντάδες είναι και οι άνθρωποι που απευθύνονται περιστασιακά στις κοινωνικές υπηρεσίες, για να πάρουν μερικά πακέτα μακαρόνια και γάλα εβαπορέ.
Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς διοργάνωσε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, διήμερο προσφοράς και αγάπης, όπου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου. Περίπου 200 τηλεφωνήματα δέχτηκε η υπηρεσία από δημότες που θέλησαν να προσφέρουν, όμως τα αιτήματα κατοίκων για επισιτιστική βοήθεια ήταν διπλάσια.
Εκτός από τους καταγεγραμμένους στα αρχεία της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου, βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μπορούν να λαμβάνουν και όσοι άλλοι δημότες έχουν άμεση ανάγκη, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την οικονομική τους κατάσταση στην Κοινωνική Μέριμνα (Διονύσου 73 & Γορτυνίας, τηλ.: 2106233315, 2106231638).
Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη, απευθύνει έκκληση και μέσω της «Ν.Ε.» σε δημότες που έχουν τη δυνατότητα, αλλά και σε επιχειρήσεις τροφίμων της ευρύτερης περιοχής, να συνεχίσουν να συνδράμουν το έργο τους, τονίζοντας πως «η ανταπόκρισή τους είναι θετική, αλλά και ο αγώνας συνεχής και μεγάλος για τη στήριξη συμπολιτών μας με πλήρη οικονομική αδυναμία».
Παρών στην πρωτοβουλία της Κοινωνικής Μέριμνας, που διοργάνωσε το διήμερο προσφοράς και αγάπης, ήταν και ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για παρεμβάσεις και πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει η σκληρή οικονομική κρίση και η ύφεση που μαστίζει τη χώρα μας. «Η αμεσότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε δίπλα στους πολίτες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, στις δυσκολίες που βιώνουν τη σημερινή εποχή. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι σε ένα περιβάλλον έντονων οικονομικών πιέσεων και κοινωνικών ανακατατάξεων, οφείλουμε να έχουμε ως προτεραιότητα την ενίσχυση όσων πλήττονται περισσότερο από τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται από την κεντρική εξουσία και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές βιοποριστικές τους ανάγκες», δήλωσε ο κ. Χιωτάκης.
«Στο διήμερο αγάπης, οι δημότες μας επέδειξαν την ευαισθησία τους και ανέδειξαν τον κοινωνικό τους πολιτισμό. Τους ευχαριστούμε  όλους επώνυμους και ανώνυμους συνδημότες μας, καθώς και τις εταιρείες οι οποίες θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας, δεδομένου ότι 280 οικογένειες, πολλών εξ αυτών πολύτεκνοι και 120 μεμονωμένα άτομα βιώνουν κάτω από τα όρια της φτώχειας», τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Κηφισιάς, Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη.

Προηγούμενο άρθροΑπό τον Απρίλιο και σε 5 δόσεις το χαράτσι για το 2012
Επόμενο άρθροΥπόσχονται τα διπλάσια, δίνουν τα μισά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.