Μικρή η συμμετοχή φορέων και συλλόγων σε μια δημόσια διαδικασία όπου δεν κλήθηκαν καν τα ΜΜΕ  

Τριάντα τρεις σύλλογοι και δεκαεφτά δημότες, που μετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, κλήθηκαν σε συνεδρίαση την προηγούμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, προκειμένου να διατυπώσουν και να ιεραρχήσουν τις προτάσεις τους, ενόψει της σύνταξης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος και του  ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου Κηφισιάς για το οικονομικό έτος 2012, «λαμβάνοντας υπόψη τους πόρους που μπορεί να διαθέσει ο δήμος, λόγω της σημερινής δύσκολης συγκυρίας», σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της διοίκησης.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε περισσότερο κλειστό χαρακτήρα, λόγω περιορισμένης συμμετοχής συλλόγων, φορέων και δημοτών, αλλά και της «παράλειψης» δημοσιοποίησής της και πρόσκλησης των ΜΜΕ.
Ήταν με λίγα λόγια μια διαδικασία, κατά τα νέα ήθη και πρότυπα του «fast track», όπου η διοίκηση του δήμου έδωσε την εντύπωση «να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα». Η συνεδρίαση της Δευτέρας, αναβλήθηκε τελικά, λόγω μη απαρτίας, για την επόμενη μέρα, όπου και πραγματοποιήθηκε σε «κλειστό κύκλο» με την παρουσία λιγότερων από είκοσι εκπροσώπων φορέων και δημοτών και με προεδρεύοντα τον αντιδήμαρχο Λειτουργίας Πόλης, Γιώργο Παπαδόπουλο. Κάποιοι σύλλογοι διαμαρτύρονται πως δεν ειδοποιήθηκαν καν για την αλλαγή της μέρας συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Κηφισιά SOS», Ελένη Στρατηγοπούλου, που αποτελεί μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, λέει  στη «Ν.Ε.»: «Ήταν μια κλειστή διαβούλευση. Μάλιστα, η υπεύθυνη της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, έπειτα από επικοινωνία που είχαμε, μάς έθεσε προ τετελεσμένων, επισημαίνοντας πως ‘‘αυτό είναι το προσχέδιο του προϋπολογισμού και αυτό θα ψηφίσετε’’. Το γεγονός ότι δεν κληθήκαμε να παραστούμε την Τρίτη, μετά την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης,  μάς προξενεί μεγάλη εντύπωση. Θέλαμε να εκφράσουμε ορισμένες απορίες σχετικά με τα έσοδα του δήμου από εξωτερικές πηγές, για μεταφορά χρηματικών υπολοίπων ύψους 519.000 ευρώ, για έργα που δεν προσδιορίζονται ακριβώς στο τεχνικό πρόγραμμα, όπως είναι η επέκταση του δικτύου ύδρευσης, τα μικρά έργα αυτεπιστασίας, οι επισκευές δημοτικών κτιρίων και οι ποδηλατόδρομοι, αλλά και για την αναγκαιότητα άλλων έργων, όπως είναι η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην Εκάλη, η επισκευή κτιρίου Ναρκίσσου στην Εκάλη, ύψους 200.000 ευρώ (γιατί δεν φτιάχνουν καινούργιο, άραγε;), οι επισκευές δημοτικών καταστημάτων κ.α. Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες εποχές να δίνονται πόροι του δήμου για τέτοια έργα και να μη δίνονται παραπάνω χρήματα στα σχολεία, όταν οι γονείς καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να βάλουν πετρέλαιο. Συντασσόμαστε σε αυτό το θέμα με την άποψη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων».
Αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι φορέων που παρατήρησαν ότι δεν εξειδικεύονται τα έργα στο τεχνικό πρόγραμμα σε τι αφορούν ακριβώς τα ποσά που προβλέπονται σε γενικόλογους τίτλους, ενώ η διοίκηση απάντησε ότι αυτά θα καθορισθούν στην πορεία, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου.
Οι τρεις Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων που παρέστησαν στη συνεδρίαση ζήτησαν να μη μειωθούν οι πόροι για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και αν δυνατόν, να αυξηθούν κατά το νέο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.