Τρεις διαλέξεις έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο λειτουργίας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Κηφισιάς από τις 20 έως και 23 Φεβρουαρίου 2018 στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Κηφισιάς («Έπαυλη Δροσίνη», Αγ. Θεοδώρων και Δ. Κυριακού, τηλ. 210 8012642).

Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι ακόλουθες διαλέξεις:

  • Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 7:10 – 8:30 μ.μ

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Πολιτισμός, Αρχαιολογία, Τέχνη & Σύγχρονη Έρευνα» που συντονίζει ο Δημήτρης Σκιλάρντι, έφορος Αρχαιοτήτων ε.τ., θα μιλήσει η Μαρία Ντούρου-Ηλιοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με θέμα «Η Αθήνα την περίοδο των Λατίνων (13ος -15ος αι.)».

  • Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 5:30 -7:00 μ.μ

Η Αφροδίτη Αθανασοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα μιλήσει με θέμα «Ο υπαρξιακός Καζαντζάκης».

  • Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 7:10 – 8:30 μ.μ

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Μαθήματα Σύγχρονης Ιστορίας» που συντονίζει ο Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός, θα μιλήσει ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός, με θέμα «Δεκεμβριανά 1944. Η μάχη της Αθήνας και οι εικόνες της». Θα προβληθεί αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό από τα βρετανικά αρχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.