Διευκρινίσεις για πρόβλημα που έχει προκύψει σε αποχετευτικό αγωγό στην Άνω Κηφισιά δίνει ο Δήμος Κηφισιάς κάνοντας λόγο για καθυστερήσεις προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου αναφορικά με δημοπρατήσεις σχετικών έργων, αλλά και σε λανθασμένες κατασκευές, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα αποχετευτικά έργα του Δήμου Κηφισιάς όπως αυτό της περιοχής Αδαμών, αλλά και της Δημοτικής Ενότητας Εκάλης (ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015), παρέχουν τη δυνατότητα σε ιδιοκτησίες που παραμένουν ασύνδετες στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, εδώ και πολλά χρόνια, να συνδεθούν σταδιακά.

Η ολοκλήρωση του δευτερεύοντος αποχετευτικού αγωγού της Εκάλης πραγματοποιήθηκε πολύ πιο γρήγορα από ότι προέβλεπε η σύμβαση χάρη στις ενέργειες του Δήμου και την εποπτεία του έργου, τη χρονική στιγμή όπου τα περισσότερα έργα ΕΣΠΑ στη χώρα μας είχαν σταματήσει καθώς δεν είχαν πληρωθεί οι εργολάβοι. Η προηγούμενη διοίκηση μάλιστα είχε καθυστερήσει τη δημοπράτηση και τη συμβασιοποίηση του εν λόγω έργου.

Στο πρόβλημα που ανέκυψε στην περιοχή της Άνω Κηφισιάς σε ανενεργό αγωγό ακαθάρτων της οδού Δωδεκανήσου να τονίσουμε πως από την πρώτη στιγμή έσπευσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και συνεργαζόμενος εργολάβος. Η ΕΥΔΑΠ δεν επέτρεψε την επέμβαση στο δίκτυο και επελήφθη η ίδια δουλεύοντας ακόμα και νύχτα για δύο μέρες. Στη συνέχεια συνεργεία της καθαριότητας καθάρισαν και απολύμαιναν τον χώρο.

Για να μην προκύπτουν τέτοιου είδους προβλήματα, όπως αυτό που ανέκυψε στην περιοχή της Άνω Κηφισιάς, υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία ακολουθείται.

Για την κατασκευή ενός αγωγού βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχουν αποδέκτες. Το εν λόγω κομμάτι κακώς κατασκευάστηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις εφόσον δεν υπήρχαν αποδέκτες.

Επιπλέον η κατασκευή διπλανού κεντρικού αγωγού της οδού 25 Μαρτίου δεν έχει παραληφθεί εδώ και αρκετά χρόνια από την ΕΥΔΑΠ. Με την ολοκλήρωση ενός έργου, κινητή μονάδα της ΕΥΔΑΠ ελέγχει τους αγωγούς και τα φρεάτια του δικτύου για πιθανά προβληματικά σημεία προτού γίνει η παραλαβή του και ακολούθως ο Δήμος μπορεί να εγκρίνει άδειες σύνδεσης σε Δημότες.

Διαδικασία που δυστυχώς δεν ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί το πρόβλημα που ανέκυψε στην Άνω Κηφισιά, καθώς και η περιβαλλοντική ρύπανση του ρέματος της Σαπφούς αν είχαν ακολουθηθεί οι παραπάνω διαδικασίες.

Η δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε προχώρησε στη δημοπράτηση έργων αποχέτευσης ωστόσο  συγκεκριμένος εργολάβος με τις συνεχείς ενστάσεις του «μπλόκαρε» τη δημοπράτηση των έργων. Οι καθυστερήσεις τώρα έχουν ξεπεραστεί και σύντομα προχωράμε σε συνδέσεις σε κεντρικά δίκτυα αποχέτευσης.

Ωστόσο οι χρόνιες καθυστερήσεις στο θέμα των συνδέσεων αποχέτευσης πολλών ιδιοκτησιών έχει οδηγήσει πολίτες του Δήμου μας να πληρώνουν τέλη χρήσεως υπονόμων στην ΕΥΔΑΠ για οικίες οι οποίες παραμένουν ασύνδετες στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Ο Δήμος Κηφισιάς σε προσφυγές θιγόμενων κατοίκων θα συνδράμει στον βαθμό που μπορεί ώστε να μην επιβαρύνονται άδικα οι πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό έχει ανοίξει και ένας γόνιμος διάλογος με την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να πετύχουμε την απαλλαγή από την καταβολή των σχετικών τελών σε δημότες που παραμένουν για χρόνια ασύνδετοι με τα δίκτυα αποχέτευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.