Αναμένεται η συγκατάθεση του υπουργείου Εργασίας

Ένα εξώδικο του Δήμου Κηφισιάς και η δυναμική παρέμβαση δημάρχου, δημοτικών συμβούλων και μελών του Δ.Σ. της «Κοινωνικής Μέριμνας», ήταν αρκετά για να παραδώσει τα κλειδιά ο ενοικιαστής τεσσάρων καταστημάτων στις εργατικές κατοικίες Κηφισιάς. Ο δήμος σκοπεύει να εγκαταστήσει εκεί τα δημοτικό πολυϊατρείο, που εδώ και αρκετό διάστημα αναζητεί στέγη.

Αν και οι χώροι αυτοί ανήκουν στον καταργημένο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, η παρέμβαση του Δήμου Κηφισιάς ήταν καθοριστική. Με εξώδικό του είχε ειδοποιήσει τον ενοικιαστή πως εδώ και καιρό δεν ανταποκρίνεται στις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις του και πως υποχρεούται να αφήσει τους χώρους ελεύθερους. Όπερ και εγένετο τη Δευτέρα 2 Απριλίου, μόνο που οι φθορές, σύμφωνα με την πρόεδρο της «Κοινωνικής Μέριμνας» Μαρίας Κεφαλά-Σαλματάνη, είναι μεγάλες και αναμένεται η αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας, προτού ο δήμος προχωρήσει στις απαραίτητες επισκευές με δικά του κονδύλια.
Ωστόσο, στην παραχώρηση των χώρων για τη λειτουργία του δημοτικού πολυϊατρείου, εμπλέκεται και το υπουργείο Εργασίας, υπό την εποπτεία του οποίου λειτουργούσε ο κατηργημένος ΟΕΚ και το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί για τις κινήσεις του Δήμου Κηφισιάς. Ο δήμαρχος Κηφισιάς εκτίμησε πως «δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα», καθώς ο δήμος είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς για τη στέγαση του δημοτικού πολυϊατρείου. «Θεωρούμε ότι πρέπει να περάσουν στον δήμο και ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος, ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες στις εργατικές κατοικίες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσούλος, υπάλληλος ο ίδιος στον ΟΕΚ, επεσήμανε πως ο δήμος πρέπει να κινηθεί νομότυπα, καθώς πρόκειται για περιουσία του Οργανισμού και προκειμένου να μη βρεθεί προ εκπλήξεων. Όπως, εξάλλου, ενημέρωσε η πρόεδρος της «Κοινωνικής Μέριμνας», προς το παρόν λειτουργεί ως οργανωμένο πολυϊατρείο του Δήμου Κηφισιάς, το Δρυμπέτειο Κέντρο στη Νέα Ερυθραία με 10 ειδικότητες ιατρών.

Πρόγραμμα ««I don’t fall» για υπερήλικες

Η «Κοινωνική Μέριμνα» εξασφάλισε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «I don’t fall» (σε μετάφραση «Δεν πέφτω»), χρηματοδοτούμενο 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στον Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος είναι πιλοτικός δήμος για την Ευρώπη και ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που εξασφάλισε το πρόγραμμα, αντιστοιχούν 187.000 ευρώ, με αρχική δράση την έρευνα και καταγραφή υπερηλίκων ατόμων, που πάσχουν από οστεοπόρωση, νόσο Αλτσχάιμερ και άλλα χρόνια κινητικά προβλήματα. Στη συνέχεια θα εγκατασταθούν ειδικά μηχανήματα υποστήριξης και θεραπείας, που θα βοηθούν τους υπερήλικες πάσχοντες «για να μην πέφτουν κάτω», όπως είναι και ο τίτλος του προγράμματος.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.