Το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Νέας Ερυθραίας πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, για τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο θεσμός της ενεργειακής κοινότητας στοχεύει στην ελάττωση του κόστους ενέργειας των μελών, στην προώθηση της παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, κυρίως από ανανεώσιμες πηγές, και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ομάδα ηλεκτρολόγων μηχανικών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εξήγησε στους πολίτες τα οφέλη που μπορεί να έχει η τοπική κοινωνία από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα της ενεργειακής κοινότητας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, «οι ενεργειακές κοινότητες είναι η νέα τάση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σηματοδοτώντας ριζικές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής ενέργειας. Στη Δανία λειτουργούν από τη δεκαετία του 1970 (την εποχή της πετρελαϊκής κρίσης) περιφερειακά δίκτυα θέρμανσης και συνεταιρισμοί παραγωγής αιολικής ενέργειας. Ενεργειακές κοινότητες αιολικής ενέργειας εμφανίστηκαν στην Ολλανδία τη δεκαετία του 1980 και στη Γερμανία υπάρχουν πάνω από έναν αιώνα».

Τη συζήτηση παρακολούθησαν και προχώρησαν σε παρεμβάσεις και τοποθετήσεις ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Υποδομών Τεχνικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Δήμου Κηφισιάς, Σταύρος Ζαπάντης, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Καλός, κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.