Διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Κηφισιάς από την Πέμπτη 31 Μαΐου έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες διαλέξεις:

Πέμπτη 31 Μαΐου – 19:00-20:30

Ο Nίκος Κυριαζής, καθηγητής Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Τμήματος Διεθνών και ΕυρωπαϊκώνΣπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς θα μιλήσει με θέμα: «Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας: Τι σημαίνει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια;».

Παρασκευή 1η Ιουνίου 19:10-20:30

Ο Βασίλης Κοψαχείλης, διεθνολόγος, γεωστρατηγικός αναλυτής θα μιλήσει με θέμα «Γεωστρατηγικές Εξελίξεις: Ανατολική Μεσόγειος, Ελληνοτουρκικά, Βαλκάνια».

Τρίτη 5 Ιουνίου – 17:30-19:00

Η Αμαλία Παπαϊωάννου, δρ. Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (Paris I) στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «300 Χρόνια Τέχνης» θα μιλήσει με θέμα «19ος αιώνας – Οι Τέχνες στο μεταίχμιο: 1880-1910 »

Τρίτη 5 Ιουνίου – 19:10-20:30

Ο Κωνσταντίνος Σπηλιώτης, δρ. Πολιτικών Επιστημών, ψυχοθεραπευτής – ομαδικός αναλυτής και ο Δημήτρης Δακρότσης, δρ. Φιλοσοφίας, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Αισθήσεις & Αισθητά» θα μιλήσουν με θέμα «Αισθήσεις και δημιουργία: οργανική – διαλεκτική σχέση».

Τετάρτη 6 Ιουνίου – 19:10-20:30

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Πολιτισμός, Αρχαιολογία, Τέχνη & Σύγχρονη Έρευνα», που συντονίζει ο Δημήτρης Σκιλάρντι, έφορος Αρχαιοτήτων ε.τ., η Αλίκη Γούτου, αρχαιολόγος, θα μιλήσει με θέμα «Οι εμπορικοί αμφορείς της Ρόδου, 5ος -1ος αι. π.Χ.».

Παρασκευή 8 Ιουνίου – 19:00-20:30

Στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Μαθήματα Σύγχρονης Ιστορίας», που συντονίζει ο Βλάσης Αγτζίδης, δρ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ιστορικός, θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Μελετώντας τις σταλινικές διώξεις στην τ. ΕΣΣΔ».

Ομιλητές:

  • Βλάσης Αγτζίδης – Εισαγωγή
  • Ίρις Τζαχίλη, ιστορικός – «Μια εμπειρία από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με αφορμή το βιβλίο “Μιλένα…”»
  • Χρήστος Κεφαλής, συγγραφέας – «Οι Δίκες της Μόσχας του 1936»
  • Βασίλης Τσενκελίδης, ιστορικός – «Επιπτώσεις στη ζωή της ελληνικής σοβιετικής μειονότητας».

Βιβλιοθήκη Δήμου Κηφισιάς: Έπαυλη «Δροσίνη», Αγ. Θεοδώρων και Δ. Κυριακού, τηλ. 210 8012642.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.