Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί τους πολίτες να προχωρήσουν σε εργασίες απελευθέρωσης των πεζοδρομίων έμπροσθεν των ακινήτων τους, όπως κλάδεμα δένδρων και αποξήλωση, προκειμένου να αναδειχθούν οι δημόσιοι χώροι.

Εάν οι πολίτες δεν προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εντός πέντε ημερών, ειδικό συνεργείο του Δήμου θα φροντίσει για τον καθαρισμό, επιβαρύνοντας όμως τους ιδιοκτήτες των ακινήτων με το κόστος αποκατάστασης, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Απελευθέρωση πεζοδρομίων – Ανάδειξη δημόσιου χώρου
Όπως προβλέπεται από τον Κτιριοδομικό Κανονισμό (ΦΕΚ 59/3//2/89, άρθρο 24) «υπόχρεοι για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων και των τεχνικών έργων που τα αποτελούν είναι οι ιδιοκτήτες των παρόδιων ακινήτων, μπροστά στα οποία βρίσκονται».

Σύμφωνα με την παραπάνω υποχρέωση, παρακαλείσθε όπως διατηρείτε πλάτος πεζοδρομίου έως 1,5 μ. και ύψος κατά 2,20 μ. τουλάχιστον, ελεύθερα από κάθε εμπόδιο ακόμα και θάμνους, ώστε να είναι απρόσκοπτη η κυκλοφορία των πεζών και η ορατότητα στις διασταυρώσεις.

Εάν σήμερα δεν εξασφαλίζονται οι παραπάνω διαστάσεις παρακαλούμε να προβείτε άμεσα και εντός πέντε (5) ημερών στις απαραίτητες ενέργειες (κλάδεμα, αποξήλωση). Σε αντίθετη περίπτωση ειδικό συνεργείο του Δήμου θα ενεργήσει την εκκαθάριση και θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος αποκατάστασης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλή η πρωτοβουλία του Δήμου .Και να συμμορφωθούμε. Και εμείς οι πολίτες, αντίστοιχα, ζητούμε από την δημοτική αρχή εντός 5 ημερών! να εξασφαλίσει στους πολίτες του Δήμου π ε ζ ο δ ρ ό μ ι α!! για να μη σπάνε τα πόδια τους, τα καροτσάκια με τα μωρά να μην κινδυνεύουν στο οδόστρωμα, οι ανάπηροι και ηλικιωμένοι να αποφασίζουν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο. Από τις υποχρεώσεις του Δήμου πρέπει να ξεκινήσετε, αγαπητή δημοτική αρχή, δώστε το παράδειγμα εφαρμογής των δικών σας υποχρεώσεων απέναντι στους πολίτες και παράλληλα, εμείς οι πολίτες, μετά χαράς να είμαστε συνεπείς. Το “… είναι για όλους είναι ευθύνη όλων μας” δεν σας βρίσκει συμμέτοχους; Θα είχατε την καλοσύνη να απαντήσετε μέσα από την Η ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.