Αλήθεια, πόσο μας αρέσει όταν αφήνουμε την πόλη μας; και πηγαίνουμε μια εκδρομή στη φύση, όπου το κλίμα ο αέρας και η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική!
Ενώ όλα αυτά μας αρέσουν καταφέραμε όλοι μας, οι σημερινοί «προοδευμένοι» άνθρωποι να αλλοιώσουμε και να μολύνουμε το φυσικό μας περιβάλλον (νερό, αέρα, έδαφος) και να παραμορφώσουμε αισθητικά το φυσικό μας τοπίο και να βλάψουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία.
Τα αίτια πολλά! Η βιομηχανική επανάσταση, τα αυτοκίνητα, τα απορρίμματα των πόλεων, οι αποχετεύσεις, τα απορρυπαντικά, τα εντομοκτόνα, τα λιπάσματα, η καταστροφή των δασών, οι πυρκαγιές, η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού, η συγκέντρωση στις πόλεις, η εγκληματικά απρογραμμάτιστη αστική ανάπτυξη που δημιουργεί συνεχώς ακαλαίσθητες και ανθυγιεινές τσιμεντουπόλεις! Κοιτάξτε γύρω σας, δίπλα σας και αισθανθείτε την ασφυκτική ατμόσφαιρα της αστικής περιοχής. Το καυσαέριο που εισπνέετε είναι μια πραγματικότητα της εποχής που θέλει να πει πολλά!!
Άγνοια, αδιαφορία και απροσεξία παντού!!
Το βλέπουμε δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας! Πρέπει να επανεξετάσουμε και να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και τις αξίες μας στη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία μας. τι καταφέραμε αλήθεια; Μια βρώμα, μια ασχήμια! Μια αδιάκοπη συμβίωση με τον θάνατο! Αρρώστιες (καρδιοπάθειες, καρκίνους, πονοκεφάλους, δύσπνοιες, δερματίτιδες).
Να μολύνουμε τις θάλασσες, τα τρόφιμα, να καταστρέψουμε και να κακοποιήσουμε την άλλοτε όμορφη φύση μας. πολεοδομική και κυκλοφοριακή αναρχία. Νευρικές παθήσεις, ψυχονευρώσεις!
Ένα αντιανθρώπινο, κακοποιημένο, επιβλαβές περιβάλλον ασκεί καταστροφική επίδραση στον ψυχοπνευματικό μας κόσμο. Αγωνία, φόβος, άγχος, αυτοκτονίες!
Τι πρέπει επιτέλους να κάνουμε τώρα που οι οικολόγοι εκπέμπουν σήματα κινδύνου;
Δεν αμφισβητώ την αναγκαιότητα της οικονομικής ανάπτυξης, όμως σαν βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής μας και όχι σαν αυτοσκοπό που σημαίνει πιο πολλά υλικά αγαθά. Μια ποιότητα ζωής, που βασίζεται στην υγεία μας και στην δημιουργία όμορφου και ευχάριστου περιβάλλοντος!
Βελτίωση παντού, έλεγχος και αυστηρές ποινές! Να πρυτανεύσει το κοινωνικό όφελος στη θέση της ασύδοτης κερδοσκοπίας!
Συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικούς συλλόγους για να προστατευθεί το περιβάλλον. Να αλλάξουμε τρόπο ζωής, εργασίας και ψυχαγωγίας.
Τώρα που η κρίση αγγίζει τον καθένα μας, ας ξανασκεφτούμε και ας αρχίσουμε έναν αγώνα για τα παιδιά μας, γιατί η ζωή μας είναι κάτι ωραίο και σημαντικό.
Να αναθρέψουμε πλέον ανθρώπους ελεύθερους και όχι αρπακτικά ανικανοποίητα όρνια που συνηθίζουν μόνο να παίρνουν, αλλά και να δίνουν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Η ποιότητα της ζωής δεν μετριέται με τη συνεχή και παράλογη ανανέωση των αγαθών. Μην περιμένουμε μόνο από τους άλλους…
Ας σκεφθούμε και εμείς το χρέος μας.

Προηγούμενο άρθροEm@il
Επόμενο άρθροΟριστικοποιήθηκε το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πτυχιούχους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.