Οι δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός έφεραν τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου. Τα 2 μεγάλα κόμματα που στην συνείδηση του λαού έφταιξαν, καταβαραθρώθηκαν.
Η 6η Μαΐου έφερε: Θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυση της αριστεράς, ενώ δυστυχώς βλέπουμε και εκτόξευση της Χρυσής Αυγής που βρήκε έδαφος λόγω της παράνομης μετανάστευσης.
Τα προβλήματα του λαού προσδιόρισαν σε μεγάλο το ανατρεπτικό αποτέλεσμα. Η κρίση, το μνημόνιο και η παράνομη μετανάστευση έφεραν την ανατροπή.
Οι Έλληνες αποφάσισαν να τιμωρήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα.
Ο νέος σχηματισμός των πολιτικών δυνάμεων δεν επιτρέπει όμως τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πρέπει όμως να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα.
Τα πράγματα δυσκολεύουν! Η επόμενη μέρα ήρθε και το πολιτικό σκηνικό της χώρας έχει αλλάξει πλέον.
Τα γεγονότα τρέχουν! Γράφω για να παραδώσω το χρονογράφημα.
Όταν το διαβάζετε ήδη μπορεί να έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα. Κυβερνήσεις συνεργασίας και εθνικής ενότητας ζητούν. Οι συναντήσεις των αρχηγών βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί; Από ‘δω και στο εξής τι γίνεται;
Εφιάλτη ακυβερνησίας φέρνει η ψήφος οργής. Το κακό είναι ότι οι νοσταλγοί του Χίτλερ μπαίνουν στη βουλή και δυστυχώς οι πρώτες στιγμές μαζί τους ήταν ανατριχιαστικές. «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας» απείλησαν.
Τα δυο κόμματα τιμωρήθηκαν.
Τώρα τα πιθανά σενάρια των εξελίξεων ή πρόωρες εκλογές αν αποτύχουν οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, ή σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών με πρόσωπο κοινωνικής αποδοχής.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη. Τώρα οι συναντήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα τελεσφορήσει αυτή η διαδικασία;
Είναι μια ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά να αξιοποιήσει την εντολή διακυβέρνησης της χώρας.
Ο δικομματισμός κατέρρευσε. Βρείτε κοινά σημεία ώστε να κυβερνηθεί η χώρα. Στηρίζετε ένα πολιτικό πρόγραμμα και συμφωνήστε. Κάποιοι άνθρωποι στήριξαν τις ελπίδες του σε σας.
Μας περιμένουν ανηφοριές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.