Κυριολεκτικά και μεταφορικά φίλοι μου. Γελάμε με τα χάλια μας! γελάμε από νεύρα γιατί έχουμε χάσει τον ύπνο μας με τα μνημόνια. Γελάμε με τους πολιτικούς που ακόμα τάζουν! Γελάμε γιατί θέλουν και την αυτοδυναμία τους! γελάμε με τα κόμματα που έχουν χάσει τον ύπνο τους στο φόβο του αποτελέσματος! 32 κόμματα προσπαθούν να αποσπάσουν την ψήφο μας και διηγούνται ακόμα παραμύθια.
6 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα γέλιου! Αλήθεια πως ταίριαξαν οι μέρες! Εδώ γελάμε! Και ας φροντίσουμε να γελάμε καθημερινά με την καρδιά μας, γιατί ενισχύεται το αμυντικό μας σύστημα. (Που να τρέχεις τώρα στους γιατρούς.)το γέλιο είναι το γιατρικό που χαίρεσαι να σε γιατρεύει. Είναι οι μικρές θεραπευτικές ανάγκες στην καθημερινότητά μας.
Σίγουρα το καταλαβαίνετε ότι βαθαίνει την αναπνοή μας. είναι μια υπέροχη οξυγονοθεραπεία. Περνάμε δύσκολα. Όλοι λένε ότι είμαστε ένας λαός σε κατάθλιψη. Όμως ας τα αντιμετωπίσουμε γελώντας γιατί έτσι μπορούμε να υπερβούμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.
Η ζωή είναι διασκεδαστική ακόμα και αν συμβαίνουν όλα αυτά τα κακά! Επίσης δεν παύει να είναι σοβαρή επειδή εμείς γελάμε. Όσο περισσότερο σοβαρά είναι τα πράγματα, τόσο περισσότερο ανάγκη έχουμε για γέλιο. Οι πολιτικοί δημιούργησαν πολλά, η ζωή όμως δεν κυλάει με πόνο θυμό και οργή συνεχώς.
Η ζωή είναι ένα ταξίδι με τις επιλογές μας που όλοι μπορούμε να κάνουμε αρκεί να έχουμε το εισιτήριο της ελπίδας και της αισιοδοξίας στις αποσκευές μας.
Η σπουδαία ποιήτρια Κική Δημουλά μας λέει:(«ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ελπίδα».
Σίγουρα θα έχετε συναντήσει ανθρώπους γύρω σας που γελούν εύκολα, ότι κι αν συμβεί. Αυτοί οι άνθρωποι με το γέλιο τους, φωτίζουν τη ζωή τους.
Το γέλιο όταν μοιράζεται, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Το γέλιο είναι μεταδοτικό παρόλο που εμείς δεν γελάμε πια τόσο συχνά όσο άλλοτε. Το άγχος που μας δημιουργούν οι ρυθμοί της ζωής μας και οι απαιτήσεις που έχουν οι άλλοι από μας, είναι δυσβάσταχτα. Πρέπει να χαιρόμαστε με ότι έχουμε και να πάψουμε να στεναχωριόμαστε για όλα όσα δεν έχουμε.
Ας έχουμε θετικές σκέψεις και θετικά συναισθήματα γιατί προσφέρουν υγεία. Ας είμαστε αισιόδοξοι τώρα που τα προβλήματά μας, έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ας αφήσουμε το γέλιο να επιδράσει στην καθημερινή μας ζωή και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας.
Αναζητήστε γελαστούς ανθρώπους παντού και με κάθε τρόπο. Καλέστε τους γελαστούς να έρθουν κοντά σας. Απειλείστε με το γέλιο την γκρίζα ησυχία της μιζέριας των σοβαροφανών. Και αν μιλάμε για το γέλιο, δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε και το κλάμα. Και αν τα αποτελέσματα Της 6ης Μαΐου, κάνει κάποιους να κλάψουν και να θρηνήσουν γιατί χάνουν τα κεκτημένα τους τι να κάνουμε;
Δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, οι επιθυμίες όλων. Και το γέλιο και το κλάμα λειτουργούν εξίσου θεραπευτικά. Μόνο που το κλάμα είναι μια έκφραση μοναχική και την Κυριακή θα έχουμε και χαρούμενους και πικραμένους. Εσείς όμως συνεχίζεται να γελάτε γιατί είναι μεταδοτικό! Έστω και πικρά! Είμαστε ένας λαός που γελάμε ακόμα και στα δύσκολα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.