Σε λίγες μέρες έρχονται βουλευτικές εκλογές. Και όμως ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται ακόμα σε μεγάλο δίλλημα. Το Αριστερά ή Δεξιά έχει πλέον ξεπεραστεί και υπερισχύει ο θυμός και η τιμωρία για τα κόμματα που μας έφεραν σ’ αυτή τη θέση.
Η 6η Μαΐου είναι πραγματικά μια μέρα κρίσιμη για το μέλλον της χώρας μας. μεγάλης σημασίας για το βιοτικό μας επίπεδο, θα είναι το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών. Ο κυρίαρχος λαός καλείται να αποφασίσει αν επιθυμεί την συνέχιση της εφαρμοζόμενης πολιτικής που τον εξοντώνει οικονομικά ή τάσσεται υπέρ της ανατροπής της. Το τίμημα θα είναι βαρύ. Το δικαίωμα όμως ανήκει στον λαό που θα υποστεί και τις συνέπειες.
Οι άνθρωποι είναι προβληματισμένοι. Όλοι στοχεύουν στην ψήφο του ενώ δεν σκέφτηκαν ποτέ, ότι αυτοί τον έφεραν εδώ, σ’ αυτή τη θέση. Μας τάζουν: «με ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό δημιουργούμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να νοιώθει μόνος και αβοήθητος» μας λέει ο ένας, «κυβερνώντας διαφορετικά μπορούμε να ζήσουμε πάλι με ασφάλεια» μας τάζει και αυτός που βοήθησε σ’ αυτή την κατάσταση.
Μνημόνιο ή καταστροφή μας τρομοκρατούν. Τα κόμματα χωρίστηκαν σε μνημονιακά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Ντόρα) και αντιμνημονιακά (όλοι οι άλλοι).
Ο λαός όμως έχει νοιώσει στο πετσί του το μνημόνιο. Έκανε τον κόσμο φτωχό και άνεργο. Οι εργαζόμενοι έχασαν το 1/3 του εισοδήματός τους, η ανεργία σκαρφάλωσε στο 21,8, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση για 4 συνεχή χρόνια. Παιδιά μορφωμένα φεύγουν μετανάστες για ένα καλλίτερο αύριο. Η Ελλάδα στραγγαλίζει την νεολαία της. Τρία χρόνια τώρα μας τρομοκρατούν και σπέρνουν το φόβο για να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των μνημονίων.
Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι πλέον λιγότεροι απ’ όσους δεν δουλεύουν. Ύφεση για 4 χρόνια μας λένε. Τέτοια φαινόμενα παρουσιάζονται μόνο σε εποχές πολέμων, σημειώνουν οικονομικοί αναλυτές, ποτέ σε καιρούς ειρήνης. Μήπως όμως δεν έχουμε πόλεμο! Άλλης μορφής όμως! Οικονομικό!
Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές, ενώ τίποτα δεν θυμίζει τον πυρετό που επικρατούσε σε όλες τις ανάλογες περιόδους παλαιότερους εκλογικών αναμετρήσεων. Ακόμα και οι φανατικοί των κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα από την μεταπολίτευση και μετά έχουν ατονήσει. Οι οργανώσεις των κομμάτων δεν θυμίζουν σε τίποτα την παλιά τους αίγλη.
Ο κόσμος οργισμένος και μαγκωμένος γιατί δεν ξέρει αύριο, τι θα αντιμετωπίσει. Οι ανοιχτές συγκεντρώσεις αποφεύγονται γιατί φοβούνται την οργή του κόσμου. Οι υποψήφιοι κυνηγούν τον σταυρό από σπίτι σε σπίτι χωρίς όμως κανένα ιδιαίτερο ενθουσιασμό.
Εισπράττουν θυμό, οργή και αγανάκτηση από τους πολίτες που η μόνη τους σκέψη είναι να τους τιμωρήσουν, να τους εκδικηθούν και όχι να τους επιλέξουν.
Τα πράγματα είναι δύσκολα, εμείς με την ψήφο μας και τις σωστές επιλογές μας μπορούμε να βοηθήσουμε την χώρα μας για την σωτηρία της ή την διάλυσή της.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι επιλογές μας έχουν συνέπειες που εμείς πάλι θα υποστούμε.
Η επόμενη των εκλογών δεν θα είναι μια εύκολη μέρα. Το αποτέλεσμα της κάλπης που θα προκύψει, θα δείξει και την πορεία της χώρας. Η ευθύνη και η ευκαιρία ανήκει σε όλους μας. οι θυσίες που έχουμε κάνει δεν πρέπει να χαθούν στο βωμό της οργής!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.